LASTİK İŞ

“Engelleri Anlıyoruz” kitabı çıktı

21.08.2013 - 08:47, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

“Engelleri Anlıyoruz” kitabı çıktı

Türkiye'de ilk kez sualtında serim sergisi geçen yıl Değirmendere'de açılmıştı. Serginin kitabı ise bir yıl sonra Gölcük belediyesi tarafından bastırıldı.

Engelsiz Deniz Projesi kapsamında Değirmendere’de sergilenen fotoğraflar, 1999 depreminde sular altında kalan çınar ağaçlarına asıldı. Gölcük Engelliler Derneği ve Gölcük Fotoğraf ve Sinema Sanatçıları Derneği tarafından yurt geneline yönelik yapılan ‘Pozitif imaj içerikli fotoğraf yarışmasına katılan 350 fotoğraf arasından 40 fotoğraf seçilerek sergilenmişti. UNUTULMAZ SERGİYDİ Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş “ Gölcük Belediyesi önderliğinde, Gölcük Engelliler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (GEDAYDER),Değirmendere Sualtı Topluluğu (DESSAT) ve Gölcük Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği(GFSD) işbirliği ile hazırlamış olduğumuz "Engelsiz Deniz" projesi ve   kapsamda düzenlenen ulusal fotoğraf yarışması ile yine bir ilke imza atmış bulunmaktayız. Toplumda engellilerle ilgili farkındalık ve bilinç oluşturmak, imkan verildiğinde birçok başarılar kazanabileceği algısını geliştirmek, yaşama pozitif bakmalarına katkı sunmak amacı ile gerçekleştirmiş olduğumuz organizasyon çok renkli ve bir o kadar da anlamlı görüntülere ev sahipliği yapmıştır. Bu kapsamda "Engellileri Anlıyoruz Ulusal Fotoğraf Yarışması" gerçekleştirilmiş ve 350 fotoğraf arasından dereceye giren fotoğraflar seçilmiştir. Dereceye giren fotoğraflar 17 Ağustos 1999 Marmara Depreminde su altında kalmış Koruk Restoran enkazında sergilenerek Türkiye'nin ilk sualtı fotoğraf sergisi açıldı. Bu unutulmaz sergiyi kitap haline getirerek kütüphanemizde yer alması çok anlamlı oldu” dedi. ENGELLER BÖYLE AŞILACAK  Gölcük Engelliler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Emine Cebeci “ Gölcük Engelliler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği(GEDAYDER) olarak, kurulduğumuz ilk günden bu yana proje ve hizmetlerimizle dernek faaliyetlerini yaygınlaştırmak, daha çok sayıda dezavantajlı insanlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek için mücadele ediyoruz.  Derneğimiz, Gölcük Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzün katkıları ile eğitimleri ve kursları başarıyla sürdürmektedir. Gölcük Belediye Başkanlığımız tüm sosyal projelerde olduğu gibi derneğimizin yürüttüğü projelere de her türlü katkıyı vermektedir. "Engelsiz Deniz" adıyla hayata geçirdiğimiz projemize ,başta(DESSAT) Değirmendere Sualtı Topluluğu olmak üzere Gölcük Belediyesi ve bazı sivil toplum kuruluşları destek verdi. Projenin en önemli konusu dezavantajlı arkadaşlarımızın eğitimlere katılmasını sağladı. Gölcük Fotoğraf ve Sinema Derneği yöneticilerine açtığımızda memnuniyetle projeye destek verebileceklerini ifade ettiler. "Engellileri Anlıyoruz" başlığı ile duyurulan fotoğraf yarışması böylece hayata geçmiş oldu. Yarışma sayesinde diğer illerdeki birçok arkadaşımızın yaşam içindeki çabalarını ve başarılarını, eşit fırsatlar verildiğinde bu arkadaşlarımızın neleri başarabileceklerini fotoğraflanarak tüm insanlığa güçlü bir mesaj verilmesi sağlandı. Sergiden sonra kitabın çıması bizleri memnun etti” dedi.
Türkiye'de ilk kez sualtında serim sergisi geçen yıl Değirmendere'de açılmıştı. Serginin kitabı ise bir yıl sonra Gölcük belediyesi tarafından bastırıldı.

Engelsiz Deniz Projesi kapsamında Değirmendere’de sergilenen fotoğraflar, 1999 depreminde sular altında kalan çınar ağaçlarına asıldı. Gölcük Engelliler Derneği ve Gölcük Fotoğraf ve Sinema Sanatçıları Derneği tarafından yurt geneline yönelik yapılan ‘Pozitif imaj içerikli fotoğraf yarışmasına katılan 350 fotoğraf arasından 40 fotoğraf seçilerek sergilenmişti.

UNUTULMAZ SERGİYDİ

Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş “ Gölcük Belediyesi önderliğinde, Gölcük Engelliler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (GEDAYDER),Değirmendere Sualtı Topluluğu (DESSAT) ve Gölcük Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği(GFSD) işbirliği ile hazırlamış olduğumuz "Engelsiz Deniz" projesi ve   kapsamda düzenlenen ulusal fotoğraf yarışması ile yine bir ilke imza atmış bulunmaktayız. Toplumda engellilerle ilgili farkındalık ve bilinç oluşturmak, imkan verildiğinde birçok başarılar kazanabileceği algısını geliştirmek, yaşama pozitif bakmalarına katkı sunmak amacı ile gerçekleştirmiş olduğumuz organizasyon çok renkli ve bir o kadar da anlamlı görüntülere ev sahipliği yapmıştır. Bu kapsamda "Engellileri Anlıyoruz Ulusal Fotoğraf Yarışması" gerçekleştirilmiş ve 350 fotoğraf arasından dereceye giren fotoğraflar seçilmiştir. Dereceye giren fotoğraflar 17 Ağustos 1999 Marmara Depreminde su altında kalmış Koruk Restoran enkazında sergilenerek Türkiye'nin ilk sualtı fotoğraf sergisi açıldı. Bu unutulmaz sergiyi kitap haline getirerek kütüphanemizde yer alması çok anlamlı oldu” dedi.

ENGELLER BÖYLE AŞILACAK 

Gölcük Engelliler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Emine Cebeci “ Gölcük Engelliler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği(GEDAYDER) olarak, kurulduğumuz ilk günden bu yana proje ve hizmetlerimizle dernek faaliyetlerini yaygınlaştırmak, daha çok sayıda dezavantajlı insanlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek için mücadele ediyoruz. 

Derneğimiz, Gölcük Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzün katkıları ile eğitimleri ve kursları başarıyla sürdürmektedir. Gölcük Belediye Başkanlığımız tüm sosyal projelerde olduğu gibi derneğimizin yürüttüğü projelere de her türlü katkıyı vermektedir. "Engelsiz Deniz" adıyla hayata geçirdiğimiz projemize ,başta(DESSAT) Değirmendere Sualtı Topluluğu olmak üzere Gölcük Belediyesi ve bazı sivil toplum kuruluşları destek verdi. Projenin en önemli konusu dezavantajlı arkadaşlarımızın eğitimlere katılmasını sağladı. Gölcük Fotoğraf ve Sinema Derneği yöneticilerine açtığımızda memnuniyetle projeye destek verebileceklerini ifade ettiler.

"Engellileri Anlıyoruz" başlığı ile duyurulan fotoğraf yarışması böylece hayata geçmiş oldu. Yarışma sayesinde diğer illerdeki birçok arkadaşımızın yaşam içindeki çabalarını ve başarılarını, eşit fırsatlar verildiğinde bu arkadaşlarımızın neleri başarabileceklerini fotoğraflanarak tüm insanlığa güçlü bir mesaj verilmesi sağlandı. Sergiden sonra kitabın çıması bizleri memnun etti” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.