Gölcük 29.07.2013 - 13:18, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

Gölcük de üç gündür Yeni Gölcük'ün haberi konuşuluyor. Peki " Aday olmaz" denilen Turan Dumlu nasıl ikna oldu ?

Geçtiğimiz hafta il delegeliği de yapmış bir CHP'li ile konuşuyorum..Anlatıyor " Turan abiye gitti.Dört-Beş ay oldu..Abi, ya aday ol, ya da partiden istifa et.Senin ismin üzerinde beklenti yüksek. "  Bunu anlatan CHP'linin elbette son gelişmelerden haberi yoktu. Oysa, CHP'de Turan Dumlu için çalışma çok önceden başlamıştı. Turan Dumlu'nun siyasi hayatı her ne kadar " hayal kırıklıkları" ile doluysa da, sokaktaki adamın gözünden Dumlu ismi hiç düşmedi.. YAdımseverliği, mütevaziliği, her kesim ile iyi ilişkileri, Turan Dumlu ismini hep konuşulur kıldı... 2011 seçiminde yaşadığı hayal kırıklığı ve küskünlük, aslında Turan Dumlu'yu daha da kamçıladı. Ancak çekinceleri vardı.Elbette en büyük çekincesi de CHP içinde bitmek bilmeyen iç kavgalardı.  İlçe Başkanı İsmet İşeri, Turan Dumlu ile " adaylık" konusunda konuştu. Konuştu ama diğer yandan da kendi adaylığı için de nabız yoklamayı ihmal etmedi. İşte bu durum Dumlu'Nun gerçekten de canını sıktı. Oysa Dumlu, CHP kongresinde Fikret Gürel'e karşı İsmet İşeri'yi desteklemiş, İşeri'nin kongreyi kazanmasında aktif rol oynamıştı.. Dumlu soran herkese " Aday değilim" diyordu.. Oysa, beklediği bir işaret vardı...O işaret de Ankara'dan geldi... Genel BAşkan Kemal kılıçdaroğlu'nun kardeşi Ali Kılıçdaroğlu gerekli mesajı Dumlu'ya getirmişti... Geçen hafta yaşanan görüşme trafiğinden sonra Dumlu kararını verdi. Bunu partiden sadece bir kişi ile paylaştı. Çünkü, eşi ve ailesi kent dışındaydı. Onların da fikrini almak zorundaydı.  Dumlu'nun aile meclisi dün gece toplandı. Dumlu ailesine kararını verdiğini, aday olmak istediğini bir defa daha açıkladı.  Aile önce tereddüt etse de, Dumlu'nun isteğini ve azmini görünce karar verildi. Turan Dumlu'nun adaylığı CHP'de bu saat itibari ile kesinleşmiş oldu.    
Gölcük de üç gündür Yeni Gölcük'ün haberi konuşuluyor. Peki " Aday olmaz" denilen Turan Dumlu nasıl ikna oldu ?

Geçtiğimiz hafta il delegeliği de yapmış bir CHP'li ile konuşuyorum..Anlatıyor

" Turan abiye gitti.Dört-Beş ay oldu..Abi, ya aday ol, ya da partiden istifa et.Senin ismin üzerinde beklenti yüksek. " 

Bunu anlatan CHP'linin elbette son gelişmelerden haberi yoktu. Oysa, CHP'de Turan Dumlu için çalışma çok önceden başlamıştı. Turan Dumlu'nun siyasi hayatı her ne kadar " hayal kırıklıkları" ile doluysa da, sokaktaki adamın gözünden Dumlu ismi hiç düşmedi..

YAdımseverliği, mütevaziliği, her kesim ile iyi ilişkileri, Turan Dumlu ismini hep konuşulur kıldı...

2011 seçiminde yaşadığı hayal kırıklığı ve küskünlük, aslında Turan Dumlu'yu daha da kamçıladı. Ancak çekinceleri vardı.Elbette en büyük çekincesi de CHP içinde bitmek bilmeyen iç kavgalardı. 

İlçe Başkanı İsmet İşeri, Turan Dumlu ile " adaylık" konusunda konuştu. Konuştu ama diğer yandan da kendi adaylığı için de nabız yoklamayı ihmal etmedi. İşte bu durum Dumlu'Nun gerçekten de canını sıktı. Oysa Dumlu, CHP kongresinde Fikret Gürel'e karşı İsmet İşeri'yi desteklemiş, İşeri'nin kongreyi kazanmasında aktif rol oynamıştı..

Dumlu soran herkese " Aday değilim" diyordu..

Oysa, beklediği bir işaret vardı...O işaret de Ankara'dan geldi...

Genel BAşkan Kemal kılıçdaroğlu'nun kardeşi Ali Kılıçdaroğlu gerekli mesajı Dumlu'ya getirmişti...

Geçen hafta yaşanan görüşme trafiğinden sonra Dumlu kararını verdi. Bunu partiden sadece bir kişi ile paylaştı. Çünkü, eşi ve ailesi kent dışındaydı. Onların da fikrini almak zorundaydı. 

Dumlu'nun aile meclisi dün gece toplandı. Dumlu ailesine kararını verdiğini, aday olmak istediğini bir defa daha açıkladı. 

Aile önce tereddüt etse de, Dumlu'nun isteğini ve azmini görünce karar verildi.

Turan Dumlu'nun adaylığı CHP'de bu saat itibari ile kesinleşmiş oldu.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.