LASTİK İŞ
ismail

13.05.2016 - 17:18, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

Ankara 2. İcra Mahkemesi, Ankara 25. İcra Müdürlüğünün MHP'de olağanüstüsü kurultayyapılmasının engellenmesi kararına yapılan itirazı kabul etti. Ankara 25’inci İcra Mahkemesi’nin kararının hemen ardında Gemerek’teki Asliye Hukuk Mahkemesi, olağanüstü kongreyle ilgili yeni bir tedbir kararı aldı.

Ankara 2. İcra Hukuk Mahkemesi, muhaliflerin şikayetini kabul etti. Mahkeme, Ankara 25. İcra Müdürlüğü’nün, Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi’nin tedbir kararı nedeniyle kurultayı engellemeye dönük tüm işlemlerinin iptaline karar verdi. Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi olağanüstü kurultay için yeni bir tedbir kararı aldı. Hukuki kaos sürken Çağrı Heyeti’nin kurultayın toplanacağı yönünde açıklama yapması bekleniyor. Bu gelişme ışığında, MHP’de Pazar günü kongrenin toplanması bekleniyor. Çağrı Heyeti başkanı Ali Sağır, “İtirazın kabulüyle engel kalktı. Allah’ın izniyle Pazar günü olağanüstü kongreyi yapacağız” dedi. MHP’de olağanüstü kurultay isteyen ve genel başkanlık için adaylıklarını açıklayan eski milletvekilleri Sinan Oğan, Meral Akşener ve Koray Aydın ile MHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ederek genel başkanlığa aday olan GaziantepMilletvekili Ümit Özdağ da dün biraraya gelip, “İtiraz kabul edilirse 15 Mayıs’ta kurultay yapılacak” açıklaması yapmışlardı. İŞTE O AÇIKLAMA “MHP Olağanüstü Kurultay süreci ile ilgili olarak Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi’nce hukuka aykırı şekilde verilen tedbir kararına ilişkin Ankara 25. İcra Müdürlüğü’nce yapılan işlemlerin iptali talebiyle Ankara 3. İcra Mahkemesi nezdinde şikayette bulunulmuştur. Bahse konu şikayetin 13 Mayıs Cuma günü mesai bitimine kadar kabulü halinde MHP Olağanüstü Kongremiz daha önce belirlendiği şekliyle 15 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecektir. Aksi halde, Yargıtay 18. Dairesi’nce kararın Mayıs ayı içinde verileceği netleşmiş olması sebebiyle olağanüstü kongremizi kararın çıkmasına müteakip çağrı heyetimizce belirlenecek bir tarihte yapılması değerlendirilmiştir.” Yargıtay 18. Hukuk Dairesi ise kurultay yapılmasına ilişkin Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin kararının temyiz istemini henüz karara bağlamadı. Yargıtay’ın bu ay içinde karar vermesi bekleniyor.
Ankara 2. İcra Mahkemesi, Ankara 25. İcra Müdürlüğünün MHP'de olağanüstüsü kurultayyapılmasının engellenmesi kararına yapılan itirazı kabul etti. Ankara 25’inci İcra Mahkemesi’nin kararının hemen ardında Gemerek’teki Asliye Hukuk Mahkemesi, olağanüstü kongreyle ilgili yeni bir tedbir kararı aldı.

Ankara 2. İcra Hukuk Mahkemesi, muhaliflerin şikayetini kabul etti. Mahkeme, Ankara 25. İcra Müdürlüğü’nün, Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi’nin tedbir kararı nedeniyle kurultayı engellemeye dönük tüm işlemlerinin iptaline karar verdi. Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi olağanüstü kurultay için yeni bir tedbir kararı aldı.

Hukuki kaos sürken Çağrı Heyeti’nin kurultayın toplanacağı yönünde açıklama yapması bekleniyor. Bu gelişme ışığında, MHP’de Pazar günü kongrenin toplanması bekleniyor. Çağrı Heyeti başkanı Ali Sağır, “İtirazın kabulüyle engel kalktı. Allah’ın izniyle Pazar günü olağanüstü kongreyi yapacağız” dedi.

MHP’de olağanüstü kurultay isteyen ve genel başkanlık için adaylıklarını açıklayan eski milletvekilleri Sinan Oğan, Meral Akşener ve Koray Aydın ile MHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ederek genel başkanlığa aday olan GaziantepMilletvekili Ümit Özdağ da dün biraraya gelip, “İtiraz kabul edilirse 15 Mayıs’ta kurultay yapılacak” açıklaması yapmışlardı.

İŞTE O AÇIKLAMA

“MHP Olağanüstü Kurultay süreci ile ilgili olarak Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi’nce hukuka aykırı şekilde verilen tedbir kararına ilişkin Ankara 25. İcra Müdürlüğü’nce yapılan işlemlerin iptali talebiyle Ankara 3. İcra Mahkemesi nezdinde şikayette bulunulmuştur. Bahse konu şikayetin 13 Mayıs Cuma günü mesai bitimine kadar kabulü halinde MHP Olağanüstü Kongremiz daha önce belirlendiği şekliyle 15 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecektir. Aksi halde, Yargıtay 18. Dairesi’nce kararın Mayıs ayı içinde verileceği netleşmiş olması sebebiyle olağanüstü kongremizi kararın çıkmasına müteakip çağrı heyetimizce belirlenecek bir tarihte yapılması değerlendirilmiştir.”

Yargıtay 18. Hukuk Dairesi ise kurultay yapılmasına ilişkin Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin kararının temyiz istemini henüz karara bağlamadı. Yargıtay’ın bu ay içinde karar vermesi bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.