Kocaeli 09.01.2017 - 15:21, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

10 Ocak Gazeteciler Günü nedeniyle Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti adına bir açıklama yapan Başkan Çetin Gürol, basın mensuplarının kamuoyunun bilgilendirilmesindeki en önemli unsurlardan biri olduğunu vurguladı.

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkan Gürol, 10 Ocak 1961 tarihinde çıkarılan ve gazetecilere önemli kazanımlar sağlayan 212 sayılı yasanın yürürlüğe girmesinden bu yana, 10 Ocak'ların 'Çalışan Gazeteciler Günü' olarak tanımlandığını belirttiği açıklamada şunları söyledi: "Gazetecilik, büyük bir özveri gerektiren, her koşulda, günün her saatinde, savaş ya da barış demeden, haftanın her günü, üstelik tatil veya bayram yapmadan yerine getirilmesi gereken gerçekten zor bir meslektir. Hatta gazetecilik bir meslek olmanın da ötesinde büyük fedakarlıklar gerektiren adeta kendine özgü bir yaşam biçimidir. Meslektaşlarımız toplumun bilgilendirilmesi sürecinde çok önemli görevler üstlenmiş birer haber neferleridir. Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 16 Ocak 1923 tarihinde gerçekleştirdiği toplantı ile Cumhuriyet rejimine geçilecek olmasını ilk olarak basın mensupları ile paylaşmıştır. Bu nedenle de heryıl Basın Onur Günü olarak kutlanmaktadır. Ülke genelinde 16 Ocak Basın Onur Günü olarak kutlanması için de büyüklerimizden bundan önce olduğu gibi bundan sonrada destek istemeye devam edeceğiz. Dileğimiz içinde bulunduğumuz olağanüstü dönemin bir an önce sona ermesi, gazetecilerin hakettikleri güvencelere kavuşturulması, haklarının yeniden elde edilmesi ve mesleğin iade-i itibarının sağlanmasıdır. Dayanışma ve güçlerimizi birleştirme günü olarak değerlendirdiğimiz bu 10 Ocak Gazeteciler Günü'nün de, mesleki mücadele gücümüzü ve azmimizi arttıran anlamlı bir gün olmasını yürekten diliyorum. Saygılarımla."   Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu adına Başkan Çetin Gürol 
10 Ocak Gazeteciler Günü nedeniyle Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti adına bir açıklama yapan Başkan Çetin Gürol, basın mensuplarının kamuoyunun bilgilendirilmesindeki en önemli unsurlardan biri olduğunu vurguladı.

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkan Gürol, 10 Ocak 1961 tarihinde çıkarılan ve gazetecilere önemli kazanımlar sağlayan 212 sayılı yasanın yürürlüğe girmesinden bu yana, 10 Ocak'ların 'Çalışan Gazeteciler Günü' olarak tanımlandığını belirttiği açıklamada şunları söyledi:


"Gazetecilik, büyük bir özveri gerektiren, her koşulda, günün her saatinde, savaş ya da barış demeden, haftanın her günü, üstelik tatil veya bayram yapmadan yerine getirilmesi gereken gerçekten zor bir meslektir. Hatta gazetecilik bir meslek olmanın da ötesinde büyük fedakarlıklar gerektiren adeta kendine özgü bir yaşam biçimidir. Meslektaşlarımız toplumun bilgilendirilmesi sürecinde çok önemli görevler üstlenmiş birer haber neferleridir. Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 16 Ocak 1923 tarihinde gerçekleştirdiği toplantı ile Cumhuriyet rejimine geçilecek olmasını ilk olarak basın mensupları ile paylaşmıştır. Bu nedenle de heryıl Basın Onur Günü olarak kutlanmaktadır. Ülke genelinde 16 Ocak Basın Onur Günü olarak kutlanması için de büyüklerimizden bundan önce olduğu gibi bundan sonrada destek istemeye devam edeceğiz. Dileğimiz içinde bulunduğumuz olağanüstü dönemin bir an önce sona ermesi, gazetecilerin hakettikleri güvencelere kavuşturulması, haklarının yeniden elde edilmesi ve mesleğin iade-i itibarının sağlanmasıdır. Dayanışma ve güçlerimizi birleştirme günü olarak değerlendirdiğimiz bu 10 Ocak Gazeteciler Günü'nün de, mesleki mücadele gücümüzü ve azmimizi arttıran anlamlı bir gün olmasını yürekten diliyorum. Saygılarımla."

 
Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu adına Başkan Çetin Gürol 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.