Eğitim 02.01.2018 - 16:57, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

Değerler Eğitimi çalışmaları kapsamında düzenlenen ‘’ Bir Elin Nesi Var, İki Elin Sesi Var ‘’ etkinliği Değirmendere Müfit Saner İlkokulu salonunda yapılan programla izleyicilere sunuldu. Okulun 3/ A ve 3 / C sınıfı Öğretmenleri Zeynep Aksu ve Rana Neşe Kesler’in projelendirerek hazırladıkları program, izleyicilerden büyük beğeni aldı.

Değerler Eğitimi yardımlaşmak ve paylaşmak konularını kapsayan programda, Anadolu Kültürü, yardımlaşmak ve paylaşmanın önemi, birlikte yapılan çalışmalarda kazanılan başarı ve hayatın paylaştıkça güzelleşmesi temaları işlendi. 3 / A ve 3 / C sınıfı öğrencilerinin sahnelediği birbirinden güzel piyeslerle süslenen programda, Anadolu’nun Lezzetleri’de tanıtıldı. Yardımlaşmanın Önemi Müfit Saner İlkokulu Çok Amaçlı Salonunda düzenlenen programa, saygı duruşu ve İstiklal Marşının Okunması ile başlandı. Okul Öğretmenlerinden Zeynep Aksu ve Rana Neşe Kesler tarafından hazırlanan program da, yardımlaşmanın ve paylaşmanın önemini vurgulayan slayt gösterileri yapıldı. Slayt gösterilerinde, savaş ve açlıkla mücadele eden dünya çocuklarından da örnekler sunularak, Anadolu Kültürü ve Anadolu’da yardımlaşmanın ve imecenin önemi vurgulandı. 3 / A ve 3 / C sınıfı öğrencileri tarafından sahnelenen ‘’ Ispanaklı Yumurta ‘’ , ‘’ Kaynana ve Gelin ‘’, ‘’ Nasrettin Hoca Fıkraları ‘’, ‘’ Köylü ve Şehirli ‘’ isimli gösterilerin ardından Bağlama Eğitimcisi Fahrettin Özdeş ve Pelin Doğan konuklara, saz eşliğinde türküler seslendirdi. Öğrenciler tarafından sunulan türküler ve halk oyunları gösterileri ile sona eren program, izleyicilerden büyük alkış topladı. Programda Anadolu’nun geleneksel ürünleri de tanıtılarak ‘’ Türkiye’nin Lezzet Haritası ‘’ oluşturuldu. Geleneksel ürünlerin satışa çıktığı programda elde edilen gelir, ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına kullanılacak. Birlikten Kuvvet Doğar Değerler Eğitimi Projesi Kapsamında düzenledikleri program ile, örnek mesajlar veren Müfit Saner İlkokulu 3 / A sınıfı Öğretmeni Zeynep Aksu ve 3 / C sınıfı öğretmeni Rana Neşe Kesler yardımlaşmada, birlik ve beraberliğin önemini vurguladılar. Hazırladıkları Program ile ilgili bir açıklama yapan 3 / A sınıfı Öğretmeni Zeynep Aksu ‘’ Hayat paylaştıkça güzelleşir. Ancak bazı işler vardır ki, tek başına yerine getirmesi mümkün değildir, el birliği ile gerçekleştirildiğinde ise, başarıya ulaşılır ve ortaya çok güzel sonuçlar çıkar. İşbirliği ve yardımlaşma çok güzel bir davranıştır. Bizler de eğitimciler olarak öğrencilerimizle birlikte yardımlaşma da, işbirliğinin önemini anlatan bir program hazırladık. Programımızda Anadolu Kültürüne de yer verdik. Katılan ve bizleri gururlandıran velilerimize ve izleyicilerimize teşekkür ederim’’ dedi. 3 / C sınıfı öğretmeni Rana Neşe Kesler ise yaptığı açıklamada ‘’ İnsan gücü sınırlıdır. Bu nedenle, büyük işlerin üstesinden gelebilmek ve yardımlaşmalarımızı genişletebilmek için, işbirliği ve dayanışma içinde olmak önemlidir. Atalarımızın da söylediği gibi, Bir Elin Nesi Var, İki Elin Sesi Var. Programımızda, bizlere destek olan herkese teşekkür ederim ‘’ dedi.
Değerler Eğitimi çalışmaları kapsamında düzenlenen ‘’ Bir Elin Nesi Var, İki Elin Sesi Var ‘’ etkinliği Değirmendere Müfit Saner İlkokulu salonunda yapılan programla izleyicilere sunuldu. Okulun 3/ A ve 3 / C sınıfı Öğretmenleri Zeynep Aksu ve Rana Neşe Kesler’in projelendirerek hazırladıkları program, izleyicilerden büyük beğeni aldı.

Değerler Eğitimi yardımlaşmak ve paylaşmak konularını kapsayan programda, Anadolu Kültürü, yardımlaşmak ve paylaşmanın önemi, birlikte yapılan çalışmalarda kazanılan başarı ve hayatın paylaştıkça güzelleşmesi temaları işlendi. 3 / A ve 3 / C sınıfı öğrencilerinin sahnelediği birbirinden güzel piyeslerle süslenen programda, Anadolu’nun Lezzetleri’de tanıtıldı.

Yardımlaşmanın Önemi

Müfit Saner İlkokulu Çok Amaçlı Salonunda düzenlenen programa, saygı duruşu ve İstiklal Marşının Okunması ile başlandı. Okul Öğretmenlerinden Zeynep Aksu ve Rana Neşe Kesler tarafından hazırlanan program da, yardımlaşmanın ve paylaşmanın önemini vurgulayan slayt gösterileri yapıldı. Slayt gösterilerinde, savaş ve açlıkla mücadele eden dünya çocuklarından da örnekler sunularak, Anadolu Kültürü ve Anadolu’da yardımlaşmanın ve imecenin önemi vurgulandı. 3 / A ve 3 / C sınıfı öğrencileri tarafından sahnelenen ‘’ Ispanaklı Yumurta ‘’ , ‘’ Kaynana ve Gelin ‘’, ‘’ Nasrettin Hoca Fıkraları ‘’, ‘’ Köylü ve Şehirli ‘’ isimli gösterilerin ardından Bağlama Eğitimcisi Fahrettin Özdeş ve Pelin Doğan konuklara, saz eşliğinde türküler seslendirdi. Öğrenciler tarafından sunulan türküler ve halk oyunları gösterileri ile sona eren program, izleyicilerden büyük alkış topladı. Programda Anadolu’nun geleneksel ürünleri de tanıtılarak ‘’ Türkiye’nin Lezzet Haritası ‘’ oluşturuldu. Geleneksel ürünlerin satışa çıktığı programda elde edilen gelir, ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına kullanılacak.

Birlikten Kuvvet Doğar

Değerler Eğitimi Projesi Kapsamında düzenledikleri program ile, örnek mesajlar veren Müfit Saner İlkokulu 3 / A sınıfı Öğretmeni Zeynep Aksu ve 3 / C sınıfı öğretmeni Rana Neşe Kesler yardımlaşmada, birlik ve beraberliğin önemini vurguladılar. Hazırladıkları Program ile ilgili bir açıklama yapan 3 / A sınıfı Öğretmeni Zeynep Aksu ‘’ Hayat paylaştıkça güzelleşir. Ancak bazı işler vardır ki, tek başına yerine getirmesi mümkün değildir, el birliği ile gerçekleştirildiğinde ise, başarıya ulaşılır ve ortaya çok güzel sonuçlar çıkar. İşbirliği ve yardımlaşma çok güzel bir davranıştır. Bizler de eğitimciler olarak öğrencilerimizle birlikte yardımlaşma da, işbirliğinin önemini anlatan bir program hazırladık. Programımızda Anadolu Kültürüne de yer verdik. Katılan ve bizleri gururlandıran velilerimize ve izleyicilerimize teşekkür ederim’’ dedi. 3 / C sınıfı öğretmeni Rana Neşe Kesler ise yaptığı açıklamada ‘’ İnsan gücü sınırlıdır. Bu nedenle, büyük işlerin üstesinden gelebilmek ve yardımlaşmalarımızı genişletebilmek için, işbirliği ve dayanışma içinde olmak önemlidir. Atalarımızın da söylediği gibi, Bir Elin Nesi Var, İki Elin Sesi Var. Programımızda, bizlere destek olan herkese teşekkür ederim ‘’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.