Ekonomi 04.01.2018 - 09:37, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

Kocaeli Berberler Odası, Valilik tarafından açıklanan işyerlerinin Pazar günü kapalı olmasıyla ilgili toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Cuma gününe kadar sürecek anket çalışması yapılmaya başlandı. Tüm ilçelerden gelecek sonuçların ardından konu ocak ayının ikinci haftasında Valiyle görüşülecek

Kocaeli Berberler Odası geçtiğimiz aylarda Kocaeli Valiliği tarafından açıklanan ve berber dükkanlarının Pazar günleri kapalı olması sebebiyle Dolphin AVM Yunus Emre Kültür Merkezi’nde toplantı gerçekleştirdi.Toplantıda aynı zamanda dükkanların Pazar günü açık mı kapalı mı olması şeklinde bir anket çalışması da yapıldı.  Toplantıda konuşan Berberler Odası Başkanı Mustafa Bozkurt, “80’nin görüşünü aldık. Hiç kimseye de tercihi konusunda telkinde bulunmadık. Çıkan sonuç çoğunluk tercihini pazar tatili yönünde kullandı” dedi. Anket cuma gününe kadar sürecek.   YÜZDE 80 KAPALI OLSUN İSTEDİ Toplantıda konuşan Kocaeli Berberler Odası Başkanı Mustafa Bozkurt, “Toplantı nedenimiz hepinizin malumu son günlerde il genelinde gündemde olan berberlerin pazar günü tatil yapmasına imkan sağlayan valilik kararı. Basın açıklamamızda da belirttiğimiz gibi bu kara ne valiliğimizin ne belediyelerimizin ne de odamızın keyfi bir kararı değildir. Uygulama başlayınca toplantıya katılmayan üyelerimizden itirazlar geldi biz toplantıya katılmadık bizim fikrimiz alınmadı dediler. İtirazları haklı bulduk ve tatil kararını erteledik. İzmit ilçemizdeki üyelerimizin 80’nini işyerlerinde ziyaret ederek bir anket çalışması yaptık. Anket çalışmasını akşam saatlerinde yaptığımız için kapalı olan bazı arkadaşlarımızla görüşemedik ama dediğim gibi 80’nin görüşünü aldık. Hiç kimseye de tercihi konusunda telkinde bulunmadık. Çıkan sonuç çoğunluk tercihini pazar tatili yönünde kullandı” diye konuştu.   “İLÇE ODA BAŞKANLARIYLA GÖRÜŞTÜK” “Ben ve yönetim kurulumuz üyelerimizin taleplerini yine üyelerimizle istişare etmeden onayını almadan yasal prosedürün dışında hiçbir kararın altına imza atmamıştır atmayacaktır” diyen Bozkurt, “Bu kararı diğer ilçe oda başkanlarımızla değerlendirdik. Diğer ilçe oda başkanlarımız da üyeleriyle gerçekleştirdikleri toplantılarda üyelerinin 90 oranında kapanması yani pazar tatili uygulanması kararı alındığını belirttiler. Valimiz de esnafın çoğunluğunun bu talebini değerlendirerek onayladı. Kararda AVM’lerin özel anlaşmaları gereği uygulamanın dışında tutulması esnafımız tarafından eleştirilere neden oldu” ifadelerini kullandı.   VALİYLE GÖRÜŞÜLECEK Bozkurt  sözlerini, “26 Aralık 2017 Salı günü valiliğimizde gerçekleşen bütün ilgili oda başkanlarımızın katıldığı toplantıda AVM’ler ve diğer aksaklıkları gündeme getirdik. Değerlendirilmek üzere alınan aksaklık notları neticesinde valiliğimiz Kocaeli Berberler Odası olarak bizim gerçekleştirdiğimiz imzalı kaşeli anketin il genelinde gerçekleştirilerek kayıt altına alınmasına il genelindeki sonuçların toplanarak çoğunluğun alacağı kararın il genelinde uygulanmasına karar vermek üzere Ocak ayının ikinci haftasında belirlenecek tarihte toplanılmasına karar verilmiştir” ifadeleriyle sonlandırdı.
Kocaeli Berberler Odası, Valilik tarafından açıklanan işyerlerinin Pazar günü kapalı olmasıyla ilgili toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Cuma gününe kadar sürecek anket çalışması yapılmaya başlandı. Tüm ilçelerden gelecek sonuçların ardından konu ocak ayının ikinci haftasında Valiyle görüşülecek

Kocaeli Berberler Odası geçtiğimiz aylarda Kocaeli Valiliği tarafından açıklanan ve berber dükkanlarının Pazar günleri kapalı olması sebebiyle Dolphin AVM Yunus Emre Kültür Merkezi’nde toplantı gerçekleştirdi.Toplantıda aynı zamanda dükkanların Pazar günü açık mı kapalı mı olması şeklinde bir anket çalışması da yapıldı.  Toplantıda konuşan Berberler Odası Başkanı Mustafa Bozkurt, “80’nin görüşünü aldık. Hiç kimseye de tercihi konusunda telkinde bulunmadık. Çıkan sonuç çoğunluk tercihini pazar tatili yönünde kullandı” dedi. Anket cuma gününe kadar sürecek.

 

YÜZDE 80 KAPALI OLSUN İSTEDİ

Toplantıda konuşan Kocaeli Berberler Odası Başkanı Mustafa Bozkurt, “Toplantı nedenimiz hepinizin malumu son günlerde il genelinde gündemde olan berberlerin pazar günü tatil yapmasına imkan sağlayan valilik kararı. Basın açıklamamızda da belirttiğimiz gibi bu kara ne valiliğimizin ne belediyelerimizin ne de odamızın keyfi bir kararı değildir. Uygulama başlayınca toplantıya katılmayan üyelerimizden itirazlar geldi biz toplantıya katılmadık bizim fikrimiz alınmadı dediler. İtirazları haklı bulduk ve tatil kararını erteledik. İzmit ilçemizdeki üyelerimizin 80’nini işyerlerinde ziyaret ederek bir anket çalışması yaptık. Anket çalışmasını akşam saatlerinde yaptığımız için kapalı olan bazı arkadaşlarımızla görüşemedik ama dediğim gibi 80’nin görüşünü aldık. Hiç kimseye de tercihi konusunda telkinde bulunmadık. Çıkan sonuç çoğunluk tercihini pazar tatili yönünde kullandı” diye konuştu.

 

“İLÇE ODA BAŞKANLARIYLA GÖRÜŞTÜK”

“Ben ve yönetim kurulumuz üyelerimizin taleplerini yine üyelerimizle istişare etmeden onayını almadan yasal prosedürün dışında hiçbir kararın altına imza atmamıştır atmayacaktır” diyen Bozkurt, “Bu kararı diğer ilçe oda başkanlarımızla değerlendirdik. Diğer ilçe oda başkanlarımız da üyeleriyle gerçekleştirdikleri toplantılarda üyelerinin 90 oranında kapanması yani pazar tatili uygulanması kararı alındığını belirttiler. Valimiz de esnafın çoğunluğunun bu talebini değerlendirerek onayladı. Kararda AVM’lerin özel anlaşmaları gereği uygulamanın dışında tutulması esnafımız tarafından eleştirilere neden oldu” ifadelerini kullandı.

 

VALİYLE GÖRÜŞÜLECEK

Bozkurt  sözlerini, “26 Aralık 2017 Salı günü valiliğimizde gerçekleşen bütün ilgili oda başkanlarımızın katıldığı toplantıda AVM’ler ve diğer aksaklıkları gündeme getirdik. Değerlendirilmek üzere alınan aksaklık notları neticesinde valiliğimiz Kocaeli Berberler Odası olarak bizim gerçekleştirdiğimiz imzalı kaşeli anketin il genelinde gerçekleştirilerek kayıt altına alınmasına il genelindeki sonuçların toplanarak çoğunluğun alacağı kararın il genelinde uygulanmasına karar vermek üzere Ocak ayının ikinci haftasında belirlenecek tarihte toplanılmasına karar verilmiştir” ifadeleriyle sonlandırdı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.