LASTİK İŞ
ismail

Eğitim 19.03.2018 - 18:38, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde okuyan 15 yaşındaki öğrenciler bu yıl 24 Nisan'da ülkemizi PİSA sınavında temsil edecek. Geçtiğimiz ay okulu ziyaret eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, öğrencilerin bu sınavda yararlanmaları için okula 42 adet dizüstü bilgisayar hediye etti.

Açılımı “Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı” olan PISA, OECD (İşbirliği ve Kalkınma Örgütü) tarafından üçer yıllık dönemler hâlinde, 15 yaş grubundaki öğrencilerin kazanmış oldukları bilgi ve becerileri değerlendiren bir araştırma. PISA'da zorunlu eğitimin sonunda örgün eğitime devam eden 15 yaş grubundaki öğrencilerin; Matematik okuryazarlığı, Fen Bilimleri okuryazarlığı ve Okuma Becerileri konu alanlarının dışında, öğrencilerin motivasyonları, kendileri hakkındaki görüşleri, öğrenme biçimleri, okul ortamları ve aileleri ile ilgili veriler toplanıyor. PISA araştırmasında kullanılan “okuryazarlık” kavramı, öğrencinin bilgi ve potansiyelini geliştirip topluma daha etkili bir şekilde katılmasını ve katkıda bulunmasını sağlamak için yazılı kaynakları bulma, kullanma, kabul etme ve değerlendirmesi olarak tanımlanmakta. Milli Eğitim Bakanlığı, bu sınava katılacak öğrencilere rehberlik edecek öğretmenleri ve yöneticileri bilgilendirmek amacıyla bir çalışma başlattı. Bu çalışma kapsamında tanıtım kitapçığı hazırlandı. Kitapçıkta sınavın amacı ve uygulama biçimi anlatılarak geçmiş yıllarda öğrencilere yönetilen sorulara ve konulara ağırlıklı olarak yer verildi. 2018 uygulama sınavına 81 Ülke katılacak. Gölcük'te yapılacak olan sınav 24 Nisan'da AKV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleşecek ve 2002 doğumlu 42 öğrenci bu sınava katılacak.
Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde okuyan 15 yaşındaki öğrenciler bu yıl 24 Nisan'da ülkemizi PİSA sınavında temsil edecek. Geçtiğimiz ay okulu ziyaret eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, öğrencilerin bu sınavda yararlanmaları için okula 42 adet dizüstü bilgisayar hediye etti.
Açılımı “Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı” olan PISA, OECD (İşbirliği ve Kalkınma Örgütü) tarafından üçer yıllık dönemler hâlinde, 15 yaş grubundaki öğrencilerin kazanmış oldukları bilgi ve becerileri değerlendiren bir araştırma. PISA'da zorunlu eğitimin sonunda örgün eğitime devam eden 15 yaş grubundaki öğrencilerin; Matematik okuryazarlığı, Fen Bilimleri okuryazarlığı ve Okuma Becerileri konu alanlarının dışında, öğrencilerin motivasyonları, kendileri hakkındaki görüşleri, öğrenme biçimleri, okul ortamları ve aileleri ile ilgili veriler toplanıyor.
PISA araştırmasında kullanılan “okuryazarlık” kavramı, öğrencinin bilgi ve potansiyelini geliştirip topluma daha etkili bir şekilde katılmasını ve katkıda bulunmasını sağlamak için yazılı kaynakları bulma, kullanma, kabul etme ve değerlendirmesi olarak tanımlanmakta.
Milli Eğitim Bakanlığı, bu sınava katılacak öğrencilere rehberlik edecek öğretmenleri ve yöneticileri bilgilendirmek amacıyla bir çalışma başlattı. Bu çalışma kapsamında tanıtım kitapçığı hazırlandı. Kitapçıkta sınavın amacı ve uygulama biçimi anlatılarak geçmiş yıllarda öğrencilere yönetilen sorulara ve konulara ağırlıklı olarak yer verildi. 2018 uygulama sınavına 81 Ülke katılacak. Gölcük'te yapılacak olan sınav 24 Nisan'da AKV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleşecek ve 2002 doğumlu 42 öğrenci bu sınava katılacak.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.