LASTİK İŞ
ismail

“23 NİSAN DÜNYA BARIŞINA ADANDI“

Kocaeli 23.04.2015 - 11:30, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

“23 NİSAN DÜNYA BARIŞINA ADANDI“

23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali’ne katılan 44 ülkeden çocuklar hediyeleşme töreninde Başkan Karaosmanoğlu ile buluştu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali’nin açılışı renkli görüntülere sahne oldu. 44 ülkeden gelen dünya çocukları, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu hediyeleşme töreninde buluştu. Törende konuşan Başkan Karaosmanoğlu, 23 Nisan’ın dünya barışına adandığını ifade ederek, ”Biliyorsunuz, dünyada birçok çocuk, çok kötü şartlarda yaşıyor. Onlar için dua edin, hiçbir çocuk ölmesin. Hiçbir çocuk annesiz-babasız büyümesin” dedi.   BİLİM MERKEZİ HEYECANLANDIRDI Kocaeli Bilim Merkezi’nde gerçekleşen açılış töreninde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, il protokolü, vatandaşlar ve dünya çocukları katıldı. Açılış öncesi Kocaeli Bilim Merkezi’ndeki düzenekleri deneyen 44 ülkeden gelen çocuklar renkli görüntüler oluşturdu. Renkli kıyafetleri ile Bilim Merkezi’ni dolaşan çocuklar farklı bir deneyim yaşama imkanı buldu.   “ONLAR İÇİN DUA EDİN” Hediyeleşmelerden önce bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu dünya kamuoyuna anlamlı mesajlar verdi. Dünyada birçok çocuğun çok kötü şartlarda yaşadığını dile getirerek, ”Hiçbir çocuğun ülkesi işgal edilmesin, Çocuklar hep barış içinde yaşasın diye; 23 Nisan’ı dünyanın bütün çocuklarına armağan edildi. Biliyorsunuz, dünyada birçok çocuk çok kötü şartlarda yaşıyor. Onlar için dua edin, hiçbir çocuk ölmesin. Hiçbir çocuk annesiz, babasız büyümesin. Savaşlar olmasın” ifadelerini kullandı.   GÜZEL HATIRALARLA DÖNECEKSİNİZ 23 Nisan’ın dünya barışına adandığını dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, ”Tam 7 yıldır dünyanın 41 ülkesinden
1000 çocuk Kocaeli’de buluşuyor. Katılım her yıl artarak devam ediyor. Türkiye’nin çocukları, Kocaeli’nin çocukları bir araya geliyor. Dünyaya ‘bütün çocuklar kardeştir’ mesajı Kocaeli’den, Türkiye’den yükseliyor. Ülkenize çok güzel arkadaşlar edinerek çok güzel hatıralarla döneceksiniz. Burada yaşadığınız bir haftayı eminim hayatınız boyunca hatırlayacaksınız. Neşenizle, gülüşünüzle, kahkahalarınızla dünyayı doldurun, Kocaeli’yi doldurun” şeklinde konuştu.   HATIRA FOTOĞRAFI Açılış töreninin sonunda uluslararası festival için Kocaeli’ye gelen çocuklara Başkan Karaosmanoğlu hediyeler verdi. Her ülkenin kendi yöresine özgün hediyeler verdiği törende dünya çocukları bir arada olduğu karede Başkan Karasomanoğlu ve il protokolü hatıra fotoğrafı çektirdi.
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali’ne katılan 44 ülkeden çocuklar hediyeleşme töreninde Başkan Karaosmanoğlu ile buluştu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali’nin açılışı renkli görüntülere sahne oldu. 44 ülkeden gelen dünya çocukları, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu hediyeleşme töreninde buluştu. Törende konuşan Başkan Karaosmanoğlu, 23 Nisan’ın dünya barışına adandığını ifade ederek, ”Biliyorsunuz, dünyada birçok çocuk, çok kötü şartlarda yaşıyor. Onlar için dua edin, hiçbir çocuk ölmesin. Hiçbir çocuk annesiz-babasız büyümesin” dedi.

 

BİLİM MERKEZİ HEYECANLANDIRDI

Kocaeli Bilim Merkezi’nde gerçekleşen açılış töreninde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, il protokolü, vatandaşlar ve dünya çocukları katıldı. Açılış öncesi Kocaeli Bilim Merkezi’ndeki düzenekleri deneyen 44 ülkeden gelen çocuklar renkli görüntüler oluşturdu. Renkli kıyafetleri ile Bilim Merkezi’ni dolaşan çocuklar farklı bir deneyim yaşama imkanı buldu.

 

“ONLAR İÇİN DUA EDİN”

Hediyeleşmelerden önce bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu dünya kamuoyuna anlamlı mesajlar verdi. Dünyada birçok çocuğun çok kötü şartlarda yaşadığını dile getirerek, ”Hiçbir çocuğun ülkesi işgal edilmesin, Çocuklar hep barış içinde yaşasın diye; 23 Nisan’ı dünyanın bütün çocuklarına armağan edildi. Biliyorsunuz, dünyada birçok çocuk çok kötü şartlarda yaşıyor. Onlar için dua edin, hiçbir çocuk ölmesin. Hiçbir çocuk annesiz, babasız büyümesin. Savaşlar olmasın” ifadelerini kullandı.

 

GÜZEL HATIRALARLA DÖNECEKSİNİZ

23 Nisan’ın dünya barışına adandığını dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, ”Tam 7 yıldır dünyanın 41 ülkesinden
1000 çocuk Kocaeli’de buluşuyor. Katılım her yıl artarak devam ediyor. Türkiye’nin çocukları, Kocaeli’nin çocukları bir araya geliyor. Dünyaya ‘bütün çocuklar kardeştir’ mesajı Kocaeli’den, Türkiye’den yükseliyor. Ülkenize çok güzel arkadaşlar edinerek çok güzel hatıralarla döneceksiniz. Burada yaşadığınız bir haftayı eminim hayatınız boyunca hatırlayacaksınız. Neşenizle, gülüşünüzle, kahkahalarınızla dünyayı doldurun, Kocaeli’yi doldurun” şeklinde konuştu.

 

HATIRA FOTOĞRAFI

Açılış töreninin sonunda uluslararası festival için Kocaeli’ye gelen çocuklara Başkan Karaosmanoğlu hediyeler verdi. Her ülkenin kendi yöresine özgün hediyeler verdiği törende dünya çocukları bir arada olduğu karede Başkan Karasomanoğlu ve il protokolü hatıra fotoğrafı çektirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.