LASTİK İŞ

25. Deprem kayıt istasyonu açıldı

Gündem 16.08.2013 - 18:23, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

25. Deprem kayıt istasyonu açıldı

Uluslararası kentsel yenilik yarışmasında kazandığı birincilik ödülü şeklindeki deprem kayıt istasyonu açıldı.

Uluslararası kentsel yenilik yarışmasında kazandığı birincilik ödülü şeklindeki deprem kayıt istasyonu açıldı.Kocaeli’yle sınırlı değil. Depremle ilgili bir taraftan belediyeler diğer taraftan da devlet planlama ve binaların depreme dayanıklı olup olmadıkları konusunda çalışma yaptı. En son mecliste çıkarılan afet riski altındaki alanların dönüşüm yasası ile birlikte çalışmalar hızlandı. Bu kapsamda depremde yıkılma tehlikesi arz eden riskli alanların 3 etap yıkım işlemi yarın başlayacak. Körfez ve Gölcük’te riskli alanlar belirlendi. Bu bölerde yapılar tamamen boşaltılacak. Çünkü buralarda zemin problemleri var. Bizi üzerimize düşen güvensiz binaları güvenli hale getirmek” dedi.               SİSMOLOJİ MERKEZİ Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği Sismolojik İzleme Ve Deprem Eğitim Merkezi iki bölümden oluşuyor. Sismolojik izleme merkeziyle deprem riskleri takip edilirken, bilgilendirme merkezinde depremin zararlarından korunma konusunda uygulamalı eğitim veriliyor. 3 boyutlu simülasyon ile vatandaşlar depremi bire bir yaşarak önemli tecrübeler edinebiliyor.     255 PROJE ARASINDA Dünya Birleşik Şehirler ve Yerel Yönetimler Birliği tarafından Çin’in Guangzhou kentinde düzenlenen Uluslararası Kentsel Yenilik Yarışmasına dünyadan 153 şehir katılmıştı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bu projesi dalında 255 proje içinde birinci oldu. Kamu, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarca beraber yürütülmesi, sürekli uygulanmakta olması, yenilikçi bir anlayışla hazırlanması ve depremin etkilediği her yerel yönetime örnek olması projenin birinci olmasında etken oldu.
Uluslararası kentsel yenilik yarışmasında kazandığı birincilik ödülü şeklindeki deprem kayıt istasyonu açıldı.

Uluslararası kentsel yenilik yarışmasında kazandığı birincilik ödülü şeklindeki deprem kayıt istasyonu açıldı.Kocaeli’yle sınırlı değil. Depremle ilgili bir taraftan belediyeler diğer taraftan da devlet planlama ve binaların depreme dayanıklı olup olmadıkları konusunda çalışma yaptı. En son mecliste çıkarılan afet riski altındaki alanların dönüşüm yasası ile birlikte çalışmalar hızlandı. Bu kapsamda depremde yıkılma tehlikesi arz eden riskli alanların 3 etap yıkım işlemi yarın başlayacak. Körfez ve Gölcük’te riskli alanlar belirlendi. Bu bölerde yapılar tamamen boşaltılacak. Çünkü buralarda zemin problemleri var. Bizi üzerimize düşen güvensiz binaları güvenli hale getirmek” dedi.            

 

SİSMOLOJİ MERKEZİ

Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği Sismolojik İzleme Ve Deprem Eğitim Merkezi iki bölümden oluşuyor. Sismolojik izleme merkeziyle deprem riskleri takip edilirken, bilgilendirme merkezinde depremin zararlarından korunma konusunda uygulamalı eğitim veriliyor. 3 boyutlu simülasyon ile vatandaşlar depremi bire bir yaşarak önemli tecrübeler edinebiliyor.  

 

255 PROJE ARASINDA

Dünya Birleşik Şehirler ve Yerel Yönetimler Birliği tarafından Çin’in Guangzhou kentinde düzenlenen Uluslararası Kentsel Yenilik Yarışmasına dünyadan 153 şehir katılmıştı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bu projesi dalında 255 proje içinde birinci oldu. Kamu, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarca beraber yürütülmesi, sürekli uygulanmakta olması, yenilikçi bir anlayışla hazırlanması ve depremin etkilediği her yerel yönetime örnek olması projenin birinci olmasında etken oldu.



Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.