4 bin 500 TL Ceza Yemeyin !

Ekonomi 24.10.2013 - 12:24, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

4 bin 500 TL Ceza Yemeyin !

4 bin 500 TL Ceza Yemeyin !

Geçtiğimiz yıl yasalaşan İş Güvenliği kanununa göre, Geçtiğimiz Ocak ayında balyan uygulama ile , yanında bir SGK’lı işçi çalıştıran iş yerleri de dahil, tüm işyerlerine Risk Analizi ve Acil Eylem Planı yaptırma zorunluluğu geldi. Yasaya göre, Risk Analizi yaptırmayan iş yerlerine aylık 4 bin 500 TL Acil Eylem Planı  hazırlatmayan iş yerlerineaylık bin TL cezaya çarptırılabilecekler.   Konu ile ilgili olaarak görüşlerine başvurduğumuz Analitik İş Güvenliği Sorumlu Müdürü Erdal Şerit, yasanın 10 aydır yürürlükte olduğunu ancak iş yerlerinin bilgi eksiklipği nedeni ile henüz tam anlamıyla uygulamadıklarını söyledi. Yeni yıl itibari ile iş yerlerinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanmlığı müfettişlerince denetlenmelerin sıklaştırılacağının altını çizen Şerit, “ Bir çok  esnafımız, yanında   SGK’lı işçi çalıştırmasına rağmen Risk Analiz ve Acil Eylem Planlarını hazırlatmıyor. Oysa, bu iş verenlerimiz için büyük miktarlarda para cezasını da beraberinde getiriyor. On aydır yürülükte olan İş Güvenliği Yasası’ndaki amaç iş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması ve mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi için işveren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk, hak ve yükümlülüklerini düzenlemek. Ne yazık ki esnaflarımız çoğu tehlikenin farkında değil.” diye konuştu. Esnaflar bir an önce Risk Analizi ve Acil Eylem Planı hazırlamaya  davet eden Şerit, “ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişleri özellikle İStanbul, Ankara gibi büyük kentlerde denetimlere devam ediyor. Yılbaşından sonra bu denetlemeler çok daha artacak. Esnaflarımızın mağdur olmamasını istiyoruz” dedi.  
4 bin 500 TL Ceza Yemeyin !

Geçtiğimiz yıl yasalaşan İş Güvenliği kanununa göre, Geçtiğimiz Ocak ayında balyan uygulama ile , yanında bir SGK’lı işçi çalıştıran iş yerleri de dahil, tüm işyerlerine Risk Analizi ve Acil Eylem Planı yaptırma zorunluluğu geldi. Yasaya göre, Risk Analizi yaptırmayan iş yerlerine aylık 4 bin 500 TL Acil Eylem Planı  hazırlatmayan iş yerlerineaylık bin TL cezaya çarptırılabilecekler.

 

Konu ile ilgili olaarak görüşlerine başvurduğumuz Analitik İş Güvenliği Sorumlu Müdürü Erdal Şerit, yasanın 10 aydır yürürlükte olduğunu ancak iş yerlerinin bilgi eksiklipği nedeni ile henüz tam anlamıyla uygulamadıklarını söyledi.

Yeni yıl itibari ile iş yerlerinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanmlığı müfettişlerince denetlenmelerin sıklaştırılacağının altını çizen Şerit, “ Bir çok  esnafımız, yanında   SGK’lı işçi çalıştırmasına rağmen Risk Analiz ve Acil Eylem Planlarını hazırlatmıyor. Oysa, bu iş verenlerimiz için büyük miktarlarda para cezasını da beraberinde getiriyor. On aydır yürülükte olan İş Güvenliği Yasası’ndaki amaç iş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması ve mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi için işveren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk, hak ve yükümlülüklerini düzenlemek. Ne yazık ki esnaflarımız çoğu tehlikenin farkında değil.” diye konuştu.

Esnaflar bir an önce Risk Analizi ve Acil Eylem Planı hazırlamaya  davet eden Şerit, “ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişleri özellikle İStanbul, Ankara gibi büyük kentlerde denetimlere devam ediyor. Yılbaşından sonra bu denetlemeler çok daha artacak. Esnaflarımızın mağdur olmamasını istiyoruz” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.