59 hacı adayı feragat etti

Kocaeli 19.07.2013 - 17:06, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

59 hacı adayı feragat etti

Suudi Arabistan, Kabe çevresinde  yol çalışmalarını gerekçe göstererek. bu yıl Türkiye’den kutsal topraklara gidecek hacı adayı kontenjanında yüzde 20 indirim yapmıştı. Bu nedenle, bu yıl hac’a gitmek için  başvuran ve kurada kesin kayıt hakkı kazanan hacı adaylarının yüzde 20’sinin  elenmesi zorunluluğu ortaya çıkmıştı. KURA ÇEKİMİ  24 TEMMUZ’DA İlimizden bu yıl hac için kesin kayıt hakkı elde eden 1450 hacı adayının yüzde 20’si de  listeden çıkartılacak.Kocaeli Müftülüğü bir süre önce, gönüllü olarak  hac’a gitme hakkını gelecek yıla ertelemek isteyenlerin başvurmasını istemişti. Başvuru için son gün olan bugüne kadar  59 hacı adayının dilekçe ile feragat ettiği öğrenildi.  Hac’a gidiş hakkı gelecek yıla sarkacak diğer hacı adayları ise, 24 Temmuz günü Ankara’da yapılacak kura çekimi ile belirlenecek.

Suudi Arabistan, Kabe çevresinde  yol çalışmalarını gerekçe göstererek. bu yıl Türkiye’den kutsal topraklara gidecek hacı adayı kontenjanında yüzde 20 indirim yapmıştı. Bu nedenle, bu yıl hac’a gitmek için  başvuran ve kurada kesin kayıt hakkı kazanan hacı adaylarının yüzde 20’sinin  elenmesi zorunluluğu ortaya çıkmıştı.

KURA ÇEKİMİ  24 TEMMUZ’DA

İlimizden bu yıl hac için kesin kayıt hakkı elde eden 1450 hacı adayının yüzde 20’si de  listeden çıkartılacak.Kocaeli Müftülüğü bir süre önce, gönüllü olarak  hac’a gitme hakkını gelecek yıla ertelemek isteyenlerin başvurmasını istemişti. Başvuru için son gün olan bugüne kadar  59 hacı adayının dilekçe ile feragat ettiği öğrenildi.  Hac’a gidiş hakkı gelecek yıla sarkacak diğer hacı adayları ise, 24 Temmuz günü Ankara’da yapılacak kura çekimi ile belirlenecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.