LASTİK İŞ
ismail

6. ULUSLARARASI GÖLCÜK SERAMİK SEMPOZYUMU BAŞLIYOR

12.05.2016 - 17:00, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

6. ULUSLARARASI GÖLCÜK SERAMİK SEMPOZYUMU BAŞLIYOR

Gölcük Vizyon 2023 projesi kapsamında Gölcük Belediyesi, Gölcük Kent Konseyi ve Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksek Okulu'nun birlikte yürüttüğü “VI. Uluslararası Gölcük Seramik Sempozyumu” 17-24 Mayıs 2016 tarihleri arasında sanatseverlerle buluşuyor.

2011'de başlayan ve beşinci yılında Türkiye'den ve yurtdışından birçok sanatçı ve sanatseveri ağırlayacak olan “VI. Uluslararası Gölcük Seramik Sempozyumu” Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksek Okulu Değirmendere/Gölcük yerleşkesinde gerçekleşecek. VI. Uluslararası Gölcük Seramik Sempozyumu  ONURSAL BAŞKANLAR Gölcük Belediye Başkanı Mehmet ELLİBEŞ Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin HÜLAGÜ VI. Uluslararası Gölcük Seramik Sempozyumu'na Onursal sanatçı olarak Prof. Güngör GÜNER, Prof. Türker ÖZDOĞAN, Mustafa TUNÇALP, Prof. Sevim ÇİZER, Prof. Zehra ÖZKARA ÇOBANLI katılırken, davetli sanatçılar olarak Aydan BİRDEVRİM-Türkiye, Aynur KARAKAŞ-Türkiye, Ayşe GÜLER-Türkiye, Cemalettin SEVİM-Türkiye, Gabriela LUPTAKOVA-Slovakya, Hüseyin ÖZÇELİK-Türkiye, Kirsi KIVIVIRTA-Finlandiya, Nabahat LOTIA-Pakistan, Seyhan YILMAZ –Türkiye, Vinod DAROZ –Hindistan Sempozyum Düzenleme Kurulunda; Levent DEĞİRMENCİ (Gölcük Belediyesi), Dr. Metin ŞENTÜRK (Gölcük Kent Konseyi), Yrd. Doç. Mine CAN (KOÜ), Yrd. Doç. Dr. Nermin DEMİRKOL (KOÜ), E. Fatih BAYRAM (Gölcük Belediyesi), Öğr. Gör. Abdil SARAÇOĞLU (KOÜ), Öğr. Gör. Ceyhun KONAK (KOÜ), Öğr. Gör. Z. Yekta ÖZKAN (KOÜ), Öğr. Gör. Yıldırım KARADENİZ (KOÜ), Öğr. Gör. Pelin KARADENİZ (KOÜ), Gülay KÜÇÜKBERBER (Gölcük Kent Konseyi) yer almaktadır. VI. Uluslararası Gölcük Seramik Sempozyumu'nun amacı; seramik sanatının imkân ve sınırlarının geliştirilmesine katkı sağlamak, sanatçı, öğrenci ve sanatsever arasındaki diyalogların arttırılmasını amaçlamaktadır. Sempozyumun önümüzdeki yıllarda da devam ettirilerek geleneksel hale getirilmesi planlanmaktadır. Sempozyumun ana hedefi, Sanatçıların sempozyum süresince üretecekleri eserler ile seramik sanatının kişisel teknik ve yorumlarını aktarmayı, sanat ve bilime katkıyı sunmayı vizyon edinmektedir. VI. Uluslararası Gölcük Seramik Sempozyumu kapsamında geçekleştirilmiş olan eserler, Gölcük ilçesi sınırları içerisinde kurulması planlanan “Çağdaş Seramik Sanatları Müzesi ”ne bağışlanacaktır.
Gölcük Vizyon 2023 projesi kapsamında Gölcük Belediyesi, Gölcük Kent Konseyi ve Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksek Okulu'nun birlikte yürüttüğü “VI. Uluslararası Gölcük Seramik Sempozyumu” 17-24 Mayıs 2016 tarihleri arasında sanatseverlerle buluşuyor.

2011'de başlayan ve beşinci yılında Türkiye'den ve yurtdışından birçok sanatçı ve sanatseveri ağırlayacak olan “VI. Uluslararası Gölcük Seramik Sempozyumu” Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksek Okulu Değirmendere/Gölcük yerleşkesinde gerçekleşecek.

VI. Uluslararası Gölcük Seramik Sempozyumu 

ONURSAL BAŞKANLAR
Gölcük Belediye Başkanı Mehmet ELLİBEŞ
Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin HÜLAGÜ
VI. Uluslararası Gölcük Seramik Sempozyumu'na Onursal sanatçı olarak Prof. Güngör GÜNER, Prof. Türker ÖZDOĞAN, Mustafa TUNÇALP, Prof. Sevim ÇİZER, Prof. Zehra ÖZKARA ÇOBANLI katılırken, davetli sanatçılar olarak Aydan BİRDEVRİM-Türkiye, Aynur KARAKAŞ-Türkiye, Ayşe GÜLER-Türkiye, Cemalettin SEVİM-Türkiye, Gabriela LUPTAKOVA-Slovakya, Hüseyin ÖZÇELİK-Türkiye, Kirsi KIVIVIRTA-Finlandiya, Nabahat LOTIA-Pakistan, Seyhan YILMAZ –Türkiye, Vinod DAROZ –Hindistan
Sempozyum Düzenleme Kurulunda; Levent DEĞİRMENCİ (Gölcük Belediyesi), Dr. Metin ŞENTÜRK (Gölcük Kent Konseyi), Yrd. Doç. Mine CAN (KOÜ), Yrd. Doç. Dr. Nermin DEMİRKOL (KOÜ), E. Fatih BAYRAM (Gölcük Belediyesi), Öğr. Gör. Abdil SARAÇOĞLU (KOÜ), Öğr. Gör. Ceyhun KONAK (KOÜ), Öğr. Gör. Z. Yekta ÖZKAN (KOÜ), Öğr. Gör. Yıldırım KARADENİZ (KOÜ), Öğr. Gör. Pelin KARADENİZ (KOÜ), Gülay KÜÇÜKBERBER (Gölcük Kent Konseyi) yer almaktadır.

VI. Uluslararası Gölcük Seramik Sempozyumu'nun amacı; seramik sanatının imkân ve sınırlarının geliştirilmesine katkı sağlamak, sanatçı, öğrenci ve sanatsever arasındaki diyalogların arttırılmasını amaçlamaktadır. Sempozyumun önümüzdeki yıllarda da devam ettirilerek geleneksel hale getirilmesi planlanmaktadır.

Sempozyumun ana hedefi, Sanatçıların sempozyum süresince üretecekleri eserler ile seramik sanatının kişisel teknik ve yorumlarını aktarmayı, sanat ve bilime katkıyı sunmayı vizyon edinmektedir.

VI. Uluslararası Gölcük Seramik Sempozyumu kapsamında geçekleştirilmiş olan eserler, Gölcük ilçesi sınırları içerisinde kurulması planlanan “Çağdaş Seramik Sanatları Müzesi ”ne bağışlanacaktır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.