IŞIK ''SANAYİ ÇARŞISI YAPILACAK''

24.10.2015 - 13:02, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

IŞIK ''SANAYİ ÇARŞISI YAPILACAK''

Bilim Sanayi ve teknoloji Bakanı Fikri Işık Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman’ı ziyaret etti. Bakan Işık “Yeni sanayi ile ilgili çalışmalarımız hızlı şekilde devam ediyor” dedi.

Bilim Sanayi ve teknoloji Bakanı Fikri Işık, AK parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, İlçe Başkanı İdris Alp ve ilçe yöneticileri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman’ı ziyaret etti. Bakan Işık, annesini kaybeden Necmi Kocaman’a baş salığı diledi. Bakan Işık “Gölcük esnafımızın sorunlarını çözmek için çalışıyoruz. Sanayi çarşısıyla ilgili en üst düzey çalışmalar yapılıyor. Esnaf ve Oda Kooperatif kurmak istemediği için biz hükümet olarak çalışmalara devam ediyoruz. MODERN SANAYİ SİTESİ Kötü görüntüsüyle Donanma Kenti Gölcük’e yakışmayan sanayi sitesi için önemli bir adım atılmasına yol açacak olan Bakanlar Kurulu kararı çıktı. Bakanlar Kurulu, Dumlupınar Mahallesi sınırlarında kalan 46 dönüme yakın arazinin riskli alan olarak ilan edilmesine onay verdi. Kararın ardından Hisareyn bölgesine yapılacak 110 Bin Metre karelik Modern Sanayi Sitesi’nin de önünü açtı. İŞ UZAMAYACAK Bakan Işık “ Yeni Sanayi Çarşısı’nın en kısa sürede hizmete alınması için çalışmalara başladık. Yeni Sanayi Çarşısı yapılmadan, eskisi yıkılmayacak. 110 Bin metrekarelik rezerv alanında, Oto Galericiler Sitesi, Okul, Cami, Sosyal Alanlar, Küçük Sanayi Yapıları (Tamirhaneler, Mermerciler, İmalathaneler) bulunacak. Sanayi esnafımıza da yaklaşık 200 dükkan yapacağız” dedi.   ESKİ ALANDA YENİ PROJE Bakan Işık kentsel dönüşüm kapsamında boşaltılacak 46 dönüme yakın alanın nasıl değerlendirileceğini de anlattı. Işık “Bölgeyle ilgili şimdilik bir kavram projesi var. Henüz uygulama projesi yok. 46 dönüme yakın alanda otobüs terminali, kapalı pazar yeri yapılmasını düşünüyoruz. Bölgede kısmen de ticari ve konut alanı olabilir” diye konuştu.   ESNAFIMIZA HAYIRLI OLSUN Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, “Yıllardır hayalini kurduğumuz Modern Sanayi Sitesi için önemli adım atıldı. Bu proje hem Gölcük’ün marka değerini yükseltecek, hem de sanayi esnafımızın geleceğine ışık tutacak. Modern Sanayi Sitemiz ilçemize ve sanayi esnafımıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
Bilim Sanayi ve teknoloji Bakanı Fikri Işık Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman’ı ziyaret etti. Bakan Işık “Yeni sanayi ile ilgili çalışmalarımız hızlı şekilde devam ediyor” dedi.

Bilim Sanayi ve teknoloji Bakanı Fikri Işık, AK parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, İlçe Başkanı İdris Alp ve ilçe yöneticileri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman’ı ziyaret etti.

Bakan Işık, annesini kaybeden Necmi Kocaman’a baş salığı diledi. Bakan Işık “Gölcük esnafımızın sorunlarını çözmek için çalışıyoruz. Sanayi çarşısıyla ilgili en üst düzey çalışmalar yapılıyor. Esnaf ve Oda Kooperatif kurmak istemediği için biz hükümet olarak çalışmalara devam ediyoruz.

MODERN SANAYİ SİTESİ

Kötü görüntüsüyle Donanma Kenti Gölcük’e yakışmayan sanayi sitesi için önemli bir adım atılmasına yol açacak olan Bakanlar Kurulu kararı çıktı. Bakanlar Kurulu, Dumlupınar Mahallesi sınırlarında kalan 46 dönüme yakın arazinin riskli alan olarak ilan edilmesine onay verdi. Kararın ardından Hisareyn bölgesine yapılacak 110 Bin Metre karelik Modern Sanayi Sitesi’nin de önünü açtı.

İŞ UZAMAYACAK

Bakan Işık “ Yeni Sanayi Çarşısı’nın en kısa sürede hizmete alınması için çalışmalara başladık. Yeni Sanayi Çarşısı yapılmadan, eskisi yıkılmayacak. 110 Bin metrekarelik rezerv alanında, Oto Galericiler Sitesi, Okul, Cami, Sosyal Alanlar, Küçük Sanayi Yapıları (Tamirhaneler, Mermerciler, İmalathaneler) bulunacak. Sanayi esnafımıza da yaklaşık 200 dükkan yapacağız” dedi.

 

ESKİ ALANDA YENİ PROJE

Bakan Işık kentsel dönüşüm kapsamında boşaltılacak 46 dönüme yakın alanın nasıl değerlendirileceğini de anlattı. Işık “Bölgeyle ilgili şimdilik bir kavram projesi var. Henüz uygulama projesi yok. 46 dönüme yakın alanda otobüs terminali, kapalı pazar yeri yapılmasını düşünüyoruz. Bölgede kısmen de ticari ve konut alanı olabilir” diye konuştu.

 

ESNAFIMIZA HAYIRLI OLSUN

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, “Yıllardır hayalini kurduğumuz Modern Sanayi Sitesi için önemli adım atıldı. Bu proje hem Gölcük’ün marka değerini yükseltecek, hem de sanayi esnafımızın geleceğine ışık tutacak. Modern Sanayi Sitemiz ilçemize ve sanayi esnafımıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.