LASTİK İŞ
ismail

IŞIK'TAN ANITKABİR AÇIKLAMASI

Gündem 18.07.2017 - 14:46, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

IŞIK'TAN ANITKABİR AÇIKLAMASI

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Anıtkabir konusunda TBMM'de bir açıklama yaptı

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık Anıtkabir konusunda TBMM’de yaptığı açıklamada şu sözleri söyledi:   GERÇEKLE UZAKTAN YAKINDAN İLGİSİ YOK "Atatürk hepimizin ortak değeri. Anıtkabir’le ilgili kesinlikle hiç kimsenin kendi kafasına göre bir şey yapması mümkün değil ama maalesef Mimarlar Odası bir algı operasyonu ile sanki Anıtkabir’in arazisi imara açılıyormuş gibi gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmayan haberler veriyor. Bunu biz de incelettik. Gerçekle uzaktan yakından ilgisi yok.   ATATÜRK VE ANITKABİR ALET EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR Orada muhtemelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ile Mimarlar Odası arasındaki çekişmeye maalesef Atatürk ve Anıtkabir alet edilmeye çalışılıyor. Bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Bu doğru bir şey değil. Anıtkabir’in askeri sınırlar içinde kalan bölgesine en küçük yapılaşma dahi ne Büyükşehir Belediyesi’nin böyle bir talebi var, ne de ona biz müsaade ederiz. Algı operasyonu yapıldığı kanaatindeyiz.   NE BİZDEN TALEP VAR NE DE PLAN DEĞİŞİKLİĞİ Anıtkabir arazisinin imara açılmasıyla ilgili olarak ne belediyenin bir şeyi var, ne de bizim bir talebimiz var. Anıtkabir’in sınırları var. Anıtkabir’in askeri sınırları içinde ne bizden bir talep var, ne de büyükşehrin plan değişikliği var. Daha önce askeri alan içinde küçük bir alanın park alanı yapılması için bir teklif yapılmış, onu da biz kabul etmemişiz.   O DA ÖNCEDEN YAPILAN BİR TEKLİF Lojman filan hiçbir şey yok. Sadece Anıtkabir’e gelen araçlarla ilgili park alanı yeşil alanın park alanı yapılması teklif edilmiş, biz kabul etmemişiz, gitmiş. O da önceden yapılan bir teklif. Şimdi yapılmış değil. TSK’nın kullanımında olan alan için hiçbir karar yok"
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Anıtkabir konusunda TBMM'de bir açıklama yaptı

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık Anıtkabir konusunda TBMM’de yaptığı açıklamada şu sözleri söyledi:

 

GERÇEKLE UZAKTAN YAKINDAN İLGİSİ YOK

"Atatürk hepimizin ortak değeri. Anıtkabir’le ilgili kesinlikle hiç kimsenin kendi kafasına göre bir şey yapması mümkün değil ama maalesef Mimarlar Odası bir algı operasyonu ile sanki Anıtkabir’in arazisi imara açılıyormuş gibi gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmayan haberler veriyor. Bunu biz de incelettik. Gerçekle uzaktan yakından ilgisi yok.

 

ATATÜRK VE ANITKABİR ALET EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR

Orada muhtemelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ile Mimarlar Odası arasındaki çekişmeye maalesef Atatürk ve Anıtkabir alet edilmeye çalışılıyor. Bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Bu doğru bir şey değil. Anıtkabir’in askeri sınırlar içinde kalan bölgesine en küçük yapılaşma dahi ne Büyükşehir Belediyesi’nin böyle bir talebi var, ne de ona biz müsaade ederiz. Algı operasyonu yapıldığı kanaatindeyiz.

 

NE BİZDEN TALEP VAR NE DE PLAN DEĞİŞİKLİĞİ

Anıtkabir arazisinin imara açılmasıyla ilgili olarak ne belediyenin bir şeyi var, ne de bizim bir talebimiz var.

Anıtkabir’in sınırları var. Anıtkabir’in askeri sınırları içinde ne bizden bir talep var, ne de büyükşehrin plan değişikliği var. Daha önce askeri alan içinde küçük bir alanın park alanı yapılması için bir teklif yapılmış, onu da biz kabul etmemişiz.

 

O DA ÖNCEDEN YAPILAN BİR TEKLİF

Lojman filan hiçbir şey yok. Sadece Anıtkabir’e gelen araçlarla ilgili park alanı yeşil alanın park alanı yapılması teklif edilmiş, biz kabul etmemişiz, gitmiş. O da önceden yapılan bir teklif. Şimdi yapılmış değil. TSK’nın kullanımında olan alan için hiçbir karar yok"

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.