LASTİK İŞ
ismail

ISLAH EDİLEN DERELER DÜZENLİ AKIYOR

Gündem 25.07.2019 - 10:49, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ISLAH EDİLEN DERELER DÜZENLİ AKIYOR

ocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, yerleşim alanları içerisinden geçen derelerin insan ve çevre sağlığını etkilememesi için yatırım programı kapsamında ıslah çalışmalarını sürdürüyor.

TOPOGRAFİ YAPISI Küresel ısınma ile birlikte etkili ve sağanak yağışlar, ülkemiz ile birlikte bölgemizi de ciddi şekilde etkiliyor. Kocaeli’nin topoğrafik yapısının dağ ve vadilerden oluşması nedeniyle derelerin yoğun olduğu bölgemizde, yağışları toplayarak kontrol altına alan ve insan ile çevre sağlığını etkilemeyen derelerde ıslah ile yağmursuyu altyapısı çalışmaları yapılıyor.   84 KM DERE ISLAHI Yürüttüğü projeler ile şehre hayat veren İSU Genel Müdürlüğü, yağmursuyu altyapı çalışmaları kapsamında 2004 yılından bu yana Kocaeli genelinde 623 km uzunluğunda yağmursuyu altyapısı, 12 adet yağmursuyu terfi merkezi  ile yağışların aktığı onlarca derede 84 km uzunluğunda ıslah çalışması yaptı. Yapılan yağmursuyu hatları, terfi merkezleri ve dere ıslahları ile birlikte artık geçmiş yıllarda olduğu gibi yağmursuyu baskınları yaşanmıyor.   8 DEREDE ISLAH ÇALIŞMASI İSU Genel Müdürlüğü, Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr.Tahir Büyükakın’ın direktifleri doğrultusunda belirlenen yatırım programı kapsamında, yerleşim alanları içerisinden geçen derelerin ihtiyaç duyulan kısımlarında ıslah çalışmalarına devam ediyor. İmalatları devam eden çalışmalar kapsamında Gölcük’te Yazlık Karınca, Başiskele’de Yeniköy Ilıca, Kartepe’de Eşme Kurudere,Rahmiye ve Arslanbey Çuhane, İzmit’te Yeşilova ve Tüysüzler, Körfez’de Koz derelerinde ıslah çalışmaları yapılıyor.   TEHDİT OLUŞTURMUYOR Bölgenin yağış miktarını gözönünde bulunduran İSU Genel Müdürlüğü, derelerde betonarme veya taş kesit olarak ıslah çalışmaları gerçekleştiriyor. Derelerin kenarlarından atıksu hatları imalatı yaparak açıkta bulunan atıksulardan tamamen  arındırılmaktadır. Üzeride demir korkuluk ile koruma altına alınarak insan ve çevre için tehdit oluşturmayacak hale getiriliyor.
ocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, yerleşim alanları içerisinden geçen derelerin insan ve çevre sağlığını etkilememesi için yatırım programı kapsamında ıslah çalışmalarını sürdürüyor.

TOPOGRAFİ YAPISI
Küresel ısınma ile birlikte etkili ve sağanak yağışlar, ülkemiz ile birlikte bölgemizi de ciddi şekilde etkiliyor. Kocaeli’nin topoğrafik yapısının dağ ve vadilerden oluşması nedeniyle derelerin yoğun olduğu bölgemizde, yağışları toplayarak kontrol altına alan ve insan ile çevre sağlığını etkilemeyen derelerde ıslah ile yağmursuyu altyapısı çalışmaları yapılıyor.
 
84 KM DERE ISLAHI
Yürüttüğü projeler ile şehre hayat veren İSU Genel Müdürlüğü, yağmursuyu altyapı çalışmaları kapsamında 2004 yılından bu yana Kocaeli genelinde 623 km uzunluğunda yağmursuyu altyapısı, 12 adet yağmursuyu terfi merkezi  ile yağışların aktığı onlarca derede 84 km uzunluğunda ıslah çalışması yaptı. Yapılan yağmursuyu hatları, terfi merkezleri ve dere ıslahları ile birlikte artık geçmiş yıllarda olduğu gibi yağmursuyu baskınları yaşanmıyor.
 
8 DEREDE ISLAH ÇALIŞMASI
İSU Genel Müdürlüğü, Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr.Tahir Büyükakın’ın direktifleri doğrultusunda belirlenen yatırım programı kapsamında, yerleşim alanları içerisinden geçen derelerin ihtiyaç duyulan kısımlarında ıslah çalışmalarına devam ediyor. İmalatları devam eden çalışmalar kapsamında Gölcük’te Yazlık Karınca, Başiskele’de Yeniköy Ilıca, Kartepe’de Eşme Kurudere,Rahmiye ve Arslanbey Çuhane, İzmit’te Yeşilova ve Tüysüzler, Körfez’de Koz derelerinde ıslah çalışmaları yapılıyor.
 
TEHDİT OLUŞTURMUYOR
Bölgenin yağış miktarını gözönünde bulunduran İSU Genel Müdürlüğü, derelerde betonarme veya taş kesit olarak ıslah çalışmaları gerçekleştiriyor. Derelerin kenarlarından atıksu hatları imalatı yaparak açıkta bulunan atıksulardan tamamen  arındırılmaktadır. Üzeride demir korkuluk ile koruma altına alınarak insan ve çevre için tehdit oluşturmayacak hale getiriliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.