KİŞİ BAŞI 2 BİN DOLAR ALMIŞ

26.09.2017 - 15:19, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KİŞİ BAŞI 2 BİN DOLAR ALMIŞ

Tekne faciasında kaptan sadece kendi ailesine can yeleği giydirmiş

Kandıra İlçesi Kefken açıklarında yaşanan tekne faciasında kurtulan 40 kişiden 25'i  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Kandıra Cebeci sahilindeki kamp alanında barınıyor. 5 göçmenin Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğü'nde olduğu, 10 göçmenin hastanelerde tedavi altında ve bazılarının da hastalara refakatçi olduğu belirtildi.Konteyner evlerde kalan göçmenlere günde 3 öğün yemek veriliyor. Göçmenlerin aynı zamanda giysi, ayakkabı, iç çamaşırı gibi tüm ihtiyaçları karşılandı. Tercüman aracılığıyla ifadesi alınan göçmenler arasında bulunan Ahmet isimli göçmenin 3 yaşındaki oğlu Muhammed ile birlikte yaklaşık 3 saat boyunca denizde yaşam mücadelesi verdiği öğrenildi. Teknenin kaptanı Suriye uyruklu Ahmet'in ise Sakarya'nın Karasu İlçesi Melenağzı Mevkii'nde aldığı göçmenleri Romanya'ya götürme karşılığında kişi başı 2 bin dolara anlaştığı ifade edildi.  
Tekne faciasında kaptan sadece kendi ailesine can yeleği giydirmiş

Kandıra İlçesi Kefken açıklarında yaşanan tekne faciasında kurtulan 40 kişiden 25'i  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Kandıra Cebeci sahilindeki kamp alanında barınıyor. 5 göçmenin Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğü'nde olduğu, 10 göçmenin hastanelerde tedavi altında ve bazılarının da hastalara refakatçi olduğu belirtildi.Konteyner evlerde kalan göçmenlere günde 3 öğün yemek veriliyor. Göçmenlerin aynı zamanda giysi, ayakkabı, iç çamaşırı gibi tüm ihtiyaçları karşılandı.

Tercüman aracılığıyla ifadesi alınan göçmenler arasında bulunan Ahmet isimli göçmenin 3 yaşındaki oğlu Muhammed ile birlikte yaklaşık 3 saat boyunca denizde yaşam mücadelesi verdiği öğrenildi. Teknenin kaptanı Suriye uyruklu Ahmet'in ise Sakarya'nın Karasu İlçesi Melenağzı Mevkii'nde aldığı göçmenleri Romanya'ya götürme karşılığında kişi başı 2 bin dolara anlaştığı ifade edildi.


 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.