LASTİK İŞ
ismail

“ MAHALLE ARALARINA BİLE BÜYÜK MARKETLER AÇILIYOR“

Gölcük 06.01.2015 - 14:25, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

“ MAHALLE ARALARINA BİLE BÜYÜK MARKETLER AÇILIYOR“

Bakkallar Odası Başkanı Faruk Kesgin büyük marketlerin mahalle aralarına şube açtığını ve günden güne küçük esnafın yok edilmeye çalışıldığını ifade etti.

Kesgin Gölcük Belediyesi'ne seslenerek büyük marketlere mahalle aralarına ruhsat vermemesi gerektiğini söyledi. Kesgin yaptığı açıklamada "Günümüzde çoğalmakta olan AVM'ler ve market zincirleri, bulundukları yerlerde alış veriş yapmaları yetmezmiş gibi, yurdumuzun her yerinde marketler zinciri adı altında ara sokaklara bile dalmışlardır. Bu tür her yere açılmasına izin verilen büyük marketler zincir ağı şehirlerimizin, beldelerimizin, mahallelerimizin güzide küçük esnaflarını gün be gün yutmakta ve bitişlerine sebep olmaktadır" dedi.  ESNAF ZOR DURUMDA Bakkalı, manavı, kasabı, fırıncısı, lokantacısı, ayakkabıcısı vb birer birer yok olduklarını izlediklerini ifade eden Kesgin " Sayın yetkililerimizin serbest piyasa diye adlandırdıkları bu sistemle, çarpık haksız kazanç sağlanmasına, binbir zorlukla verilen vergilerin şehir dışına çıkmasına göz yumulmaktadır. Bırakınız şehir dışını, hatta daha doğrusu şu anki hükümetlerin uyguladığı piyasa ekonomisi uygulamaları ile alın terleri ile kazanılan onca para, büyük zincir şirketler vasıtası ile yurt dışına çıkmaktadır.Sokak aralarına dağılan onca menşei yabancı ortaklı mağaza zincirleri ile baş edemeyen esnafımız, deyim yerinde ise ''akşama kadar sinek avlamaktadır. ‘birçok esnafımız kepenk kapatmakla birlikte, işsiz kalan ve kalacak olanların vergi borçları, sigorta ve bağ kur borçları, kredi kartı borçları, kredi borçlarından dolayı ev geçimlerinin nasıl döndürüleceği esnaflarımızı kara kara düşündürmektedir. Herkesin AVM ve büyük mağaza zincirlerinden alış veriş yapması küçük esnafın çöküşüne sebebiyet vermektedir" dedi. 
Bakkallar Odası Başkanı Faruk Kesgin büyük marketlerin mahalle aralarına şube açtığını ve günden güne küçük esnafın yok edilmeye çalışıldığını ifade etti.
Kesgin Gölcük Belediyesi'ne seslenerek büyük marketlere mahalle aralarına ruhsat vermemesi gerektiğini söyledi. Kesgin yaptığı açıklamada "Günümüzde çoğalmakta olan AVM'ler ve market zincirleri, bulundukları yerlerde alış veriş yapmaları yetmezmiş gibi, yurdumuzun her yerinde marketler zinciri adı altında ara sokaklara bile dalmışlardır. Bu tür her yere açılmasına izin verilen büyük marketler zincir ağı şehirlerimizin, beldelerimizin, mahallelerimizin güzide küçük esnaflarını gün be gün yutmakta ve bitişlerine sebep olmaktadır" dedi. 
ESNAF ZOR DURUMDA
Bakkalı, manavı, kasabı, fırıncısı, lokantacısı, ayakkabıcısı vb birer birer yok olduklarını izlediklerini ifade eden Kesgin " Sayın yetkililerimizin serbest piyasa diye adlandırdıkları bu sistemle, çarpık haksız kazanç sağlanmasına, binbir zorlukla verilen vergilerin şehir dışına çıkmasına göz yumulmaktadır. Bırakınız şehir dışını, hatta daha doğrusu şu anki hükümetlerin uyguladığı piyasa ekonomisi uygulamaları ile alın terleri ile kazanılan onca para, büyük zincir şirketler vasıtası ile yurt dışına çıkmaktadır.Sokak aralarına dağılan onca menşei yabancı ortaklı mağaza zincirleri ile baş edemeyen esnafımız, deyim yerinde ise ''akşama kadar sinek avlamaktadır. ‘birçok esnafımız kepenk kapatmakla birlikte, işsiz kalan ve kalacak olanların vergi borçları, sigorta ve bağ kur borçları, kredi kartı borçları, kredi borçlarından dolayı ev geçimlerinin nasıl döndürüleceği esnaflarımızı kara kara düşündürmektedir. Herkesin AVM ve büyük mağaza zincirlerinden alış veriş yapması küçük esnafın çöküşüne sebebiyet vermektedir" dedi. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.