LASTİK İŞ

ORC'nin 9 İlde Yaptığı Yerel Seçim Anketi

Gündem 07.08.2013 - 17:06, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

ORC'nin 9 İlde Yaptığı Yerel Seçim Anketi

ORC Araştırma Şirketi 9 ilde yerel seçim araştırması yaptı. Bu illerden 7'sinde AK Parti ipi göğüslerken, 2 ilde de CHP'nin üstünlüğü var.

2014 yerel seçimlerine az bir zaman kala, anket şirketleri yapmış oldukları araştırmaların sonuçlarını açıklamaya devam ediyor. ORC Araştırma Şirketi'nin 9 ili kapsayan araştırmasında vatandaşlara 'Bugün yerel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?' sorusu yöneltildi . İzmir, Samsun, Hatay, Trabzon, Adana, Ordu, Bursa, Sakarya ve Kocaeli illerini kapsayan anketten çarpıcı sonuçlar çıktı. Karadeniz Bölgesi'nde Trabzon ve Samsun'da AK Parti açık ara önde giderken, Ordu'da CHP'nin üstünlüğü göze çarpıyor . Yine bu araştırmaya tabii tutulan illerden Bursa, Sakarya, Kocaeli, Adana ve Hatay'da AK Parti ilk sırada yer alırken, İzmir'de de CHP'nin üstünlüğü hakim. Anket sonuçlarına göre İzmir'de CHP seçmeninin yüzde 50.2'sinin Aziz Kocaoğlu'nu, AK Parti seçmeninin yüzde 90.6'sının ise Yıldırım'ı büyükşehir belediye başkan adayı görmek istiyor.   
ORC Araştırma Şirketi 9 ilde yerel seçim araştırması yaptı. Bu illerden 7'sinde AK Parti ipi göğüslerken, 2 ilde de CHP'nin üstünlüğü var.

2014 yerel seçimlerine az bir zaman kala, anket şirketleri yapmış oldukları araştırmaların sonuçlarını açıklamaya devam ediyor. ORC Araştırma Şirketi'nin 9 ili kapsayan araştırmasında vatandaşlara 'Bugün yerel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?' sorusu yöneltildi 

İzmir, Samsun, Hatay, Trabzon, Adana, Ordu, Bursa, Sakarya ve Kocaeli illerini kapsayan anketten çarpıcı sonuçlar çıktı. Karadeniz Bölgesi'nde Trabzon ve Samsun'da AK Parti açık ara önde giderken, Ordu'da CHP'nin üstünlüğü göze çarpıyor 

Yine bu araştırmaya tabii tutulan illerden Bursa, Sakarya, Kocaeli, Adana ve Hatay'da AK Parti ilk sırada yer alırken, İzmir'de de CHP'nin üstünlüğü hakim. Anket sonuçlarına göre İzmir'de CHP seçmeninin yüzde 50.2'sinin Aziz Kocaoğlu'nu, AK Parti seçmeninin yüzde 90.6'sının ise Yıldırım'ı büyükşehir belediye başkan adayı görmek istiyor.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.