LASTİK İŞ
ismail

ABİŞ KOLEKSİYONUNU BAĞIŞLADI

08.10.2018 - 11:32, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ABİŞ KOLEKSİYONUNU BAĞIŞLADI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı SEKA Kâğıt Müzesi’nin koleksiyonu, bağışlanan eserlerle her geçen gün biraz daha zenginleşiyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı SEKA Kâğıt Müzesi,bağışlanan eserlerle koleksiyonunu zenginleştirmeye devam ediyor. Son olarak Kocaeli’nin tanınan simalarından eski Ulaşlı Belediye Başkanı ve koleksiyoner Burhan Abiş, tüm koleksiyonunu Kâğıt Müzesi’ne bağışladı.   ESERLER SERGİLENMEYE BAŞLADI Abiş’in bağışladığı koleksiyon içerisinde klasik, Hellenistik, Roma, Bizans ve Osmanlı dönemine ait sikkeler, arkeolojik eserler ve günümüz dönemini yansıtan etnografik eserler yer alıyor. Yapılan restorasyon, konservasyon, fotoğraflama ve envanter çalışmalarından sonra koleksiyon içerisinde SEKA Kağıt Müzesi konseptine uygun eserler Arkeolojik Kazı Salonu’nda sergilenmeye başladı.   KÂĞIDIN ÖYKÜSÜNÜ İZLİYORLAR SEKA Kâğıt Müzesi'nde farklı yaş gruplarından oluşan ziyaretçiler, Cumhuriyet dönemi sanayileşme sürecinde önemli yere sahip olan fabrikanın kuruluş sürecinden başlayıp, İzmit'ten Türkiye'ye yayılan kâğıdın öyküsünü görüntüler eşliğinde izleyebiliyor. Pazartesi günleri hariç haftanın diğer günlerinde açık olan müze, 09.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.  
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı SEKA Kâğıt Müzesi’nin koleksiyonu, bağışlanan eserlerle her geçen gün biraz daha zenginleşiyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı SEKA Kâğıt Müzesi,bağışlanan eserlerle koleksiyonunu zenginleştirmeye devam ediyor. Son olarak Kocaeli’nin tanınan simalarından eski Ulaşlı Belediye Başkanı ve koleksiyoner Burhan Abiş, tüm koleksiyonunu Kâğıt Müzesi’ne bağışladı.

 

ESERLER SERGİLENMEYE BAŞLADI

Abiş’in bağışladığı koleksiyon içerisinde klasik, Hellenistik, Roma, Bizans ve Osmanlı dönemine ait sikkeler, arkeolojik eserler ve günümüz dönemini yansıtan etnografik eserler yer alıyor. Yapılan restorasyon, konservasyon, fotoğraflama ve envanter çalışmalarından sonra koleksiyon içerisinde SEKA Kağıt Müzesi konseptine uygun eserler Arkeolojik Kazı Salonu’nda sergilenmeye başladı.

 

KÂĞIDIN ÖYKÜSÜNÜ İZLİYORLAR
SEKA Kâğıt Müzesi'nde farklı yaş gruplarından oluşan ziyaretçiler, Cumhuriyet dönemi sanayileşme sürecinde önemli yere sahip olan fabrikanın kuruluş sürecinden başlayıp, İzmit'ten Türkiye'ye yayılan kâğıdın öyküsünü görüntüler eşliğinde izleyebiliyor. Pazartesi günleri hariç haftanın diğer günlerinde açık olan müze, 09.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.