LASTİK İŞ

AÇIK KAPI BÜRO HİZMETE GİRİYOR

Gündem 14.05.2019 - 17:56, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

AÇIK KAPI BÜRO HİZMETE GİRİYOR

Gölcük Hükümet Konağı giriş katında Açık Kapı Bürosu'nun açılışı yapılarak hizmete sunulacak

İçişleri Bakanlığı, Valilik ve Kaymakamlıklara yapılan başvurulara ilişkin iş ve işlemlerin hızlı ve etkin bir şekilde sonuçlandırılmasını temin etmek; sunulan hizmetlerde vatandaş memnuniyetini arttırmak, talep ve beklentilerin analiz ve raporlamalarının yapılarak, anlamlı veriler haline getirilmesini sağlamak amacıyla İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Bakanlığı ve Valilik ve Kaymakamlıklarda, "Sorun varsa, çözüm mutlaka vardır" felsefesiyle yola çıkılarak "Açık Kapı Bürosu" kuruldu. Gölcük'te Hükümet Konağı'nın giriş katında kurulan "Açık Kapı Bürosu"nun açılışı Gölcük Kaymakamı Mustafa Irmak ve kurum amirlerinin da katılımıyla  saat 11.00'da yapılarak, vatandaşın hizmetine sunulacak. AÇIK KAPI NE İŞE YARIYOR İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Açık Kapı"nın valilikleri hem devletin kapısı hem de milletin açık kapısı yapabilmek için tasarlandığına değinen Süleyman Soylu, "Burada sadece oturmak ve maaş almak, sadece tanımlanmış işini yapmak yok. Burada milletin ve Allah'ın rızasını kazanmak da var. En önemli meselelerden birisi bu. Burada devletin işleyişini daha etkin bir hale getirebilmek, koordinasyonu sağlayabilmek, 327 adet kalemde vatandaşımıza ve milletimize yardımcı olmak var. Yaklaşık 15 vilayette pilot olarak başlattık.  Buraya başvuru yapıldığı andan itibaren hemen başvuru yapanın cep telefonuna bir mesaj geliyor. Bir hafta içinde bazı işlerle bir gün, bazı işlerde iki-üç saat sonra dönüş yapılıyor. Kapı duvar değil, kapı açık. Devlet ile milletin arasındaki bu diyaloğu en üst noktaya taşıyabilecek. Bazen 'Bu ufak mesele neden çözülmedi?' diye hayıflandıklarımızı çözebilecek önemli adımlardan bir tanesidir. İnşallah heyecanımız hiç bitmeyecek. Her heyecanınız, her yaptığınız iş yeni bir dua dağıyla beraber olacaktır. Bu sinerji ülkemizde, devletini, milletini, insanı, toprağını bilen bu güzel anlayışı daim kılacaktır."
Gölcük Hükümet Konağı giriş katında Açık Kapı Bürosu'nun açılışı yapılarak hizmete sunulacak

İçişleri Bakanlığı, Valilik ve Kaymakamlıklara yapılan başvurulara ilişkin iş ve işlemlerin hızlı ve etkin bir şekilde sonuçlandırılmasını temin etmek; sunulan hizmetlerde vatandaş memnuniyetini arttırmak, talep ve beklentilerin analiz ve raporlamalarının yapılarak, anlamlı veriler haline getirilmesini sağlamak amacıyla İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Bakanlığı ve Valilik ve Kaymakamlıklarda, "Sorun varsa, çözüm mutlaka vardır" felsefesiyle yola çıkılarak "Açık Kapı Bürosu" kuruldu. Gölcük'te Hükümet Konağı'nın giriş katında kurulan "Açık Kapı Bürosu"nun açılışı Gölcük Kaymakamı Mustafa Irmak ve kurum amirlerinin da katılımıyla  saat 11.00'da yapılarak, vatandaşın hizmetine sunulacak.
AÇIK KAPI NE İŞE YARIYOR
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu
"Açık Kapı"nın valilikleri hem devletin kapısı hem de milletin açık kapısı yapabilmek için tasarlandığına değinen Süleyman Soylu, "Burada sadece oturmak ve maaş almak, sadece tanımlanmış işini yapmak yok. Burada milletin ve Allah'ın rızasını kazanmak da var. En önemli meselelerden birisi bu. Burada devletin işleyişini daha etkin bir hale getirebilmek, koordinasyonu sağlayabilmek, 327 adet kalemde vatandaşımıza ve milletimize yardımcı olmak var. Yaklaşık 15 vilayette pilot olarak başlattık.  Buraya başvuru yapıldığı andan itibaren hemen başvuru yapanın cep telefonuna bir mesaj geliyor. Bir hafta içinde bazı işlerle bir gün, bazı işlerde iki-üç saat sonra dönüş yapılıyor. Kapı duvar değil, kapı açık. Devlet ile milletin arasındaki bu diyaloğu en üst noktaya taşıyabilecek. Bazen 'Bu ufak mesele neden çözülmedi?' diye hayıflandıklarımızı çözebilecek önemli adımlardan bir tanesidir. İnşallah heyecanımız hiç bitmeyecek. Her heyecanınız, her yaptığınız iş yeni bir dua dağıyla beraber olacaktır. Bu sinerji ülkemizde, devletini, milletini, insanı, toprağını bilen bu güzel anlayışı daim kılacaktır."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.