AÇIK KAPI HİZMETE GİRDİ

Gündem 15.05.2019 - 14:16, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

AÇIK KAPI HİZMETE GİRDİ

İçişleri Bakanlığı, Valilik ve Kaymakamlıklara yapılan başvurulara ilişkin iş ve işlemlerin hızlı ve etkin bir şekilde sonuçlandırılmasını sağlamak amacıyla kurulan "Açık Kapı Bürosu" Hükümet Konağı'nın giriş katında Gölcük Kaymakamı Mustafa Irmak ve kurum müdürlerinin de katılımıyla açılışı yapıldı.

BÜROKRASİ EN AZA İNECEK Açılışta hizmet hakkında kısa bir bilgi veren Gölcük Kaymakamı Mustafa Irmak "Bu projeyle kamu kuruluşlarımız vatandaşlarımızdan gelen talepleri en kısa sürede karşılayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacaklar. Buradaki amaç; vatandaşlarımız, artık devletin giriş kapısına girince açık kapımızla karşı karşıya gelecek, çalışanların güleryüzüyle, sempatisiyle kamu kuruımlarında hak ettikleri muameleyi yerine getirmek için en güzel şekilde hizmetten faydalanacaktır. Ben inanıyorm ki, vatandaşlarımız bu projeyi yakından tanıdıkça, kamu kurumlarımızda bu projenin ne olduğunu ne anlama geldiğini daha iyi öğrendikçe, kamu hizmetlerininin daha hızlı, bürokrasiyi en aza indirmiş bir şekilde Gölcük'e sunacaklardır. Emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu projenin yakından takip edilmesinin gerçek manada ne anlam geldiğini bilerek, o şekilde hareket edilmesi, mevzuatta belirtilen süreler içerisinde en kısa sürede cevapların verilmesini özellikle rica ediyorum" açıklamasını yaptı.    Kaymakam Mustafa Irmak'ın konuşmasının ardından ardından "Açık Kapı Bürosu"nun açılış kurdelesi kesldi.    BÜRONUN AMACI "Sorun varsa, çözüm mutlaka vardır" felsefesiyle yola çıkılarak hizmete sunulan "Açık Kapı Bürosu"; sunulan hizmetlerde vatandaş memnuniyetini arttırmak, talep ve beklentilerin analiz ve raporlamalarının yapılarak, anlamlı veriler haline getirilmesini sağlamak amacıyla kuruldu.   1 HAFTADA CEVAP VERİLECEK Vatandaşlara Valilik ve Kaymakamlıklara bizzat yapılan ve elektronik sisteme kaydedilen başvurular ile web sitesi veya mobil uygulama üzerinden yapılacak başvuruların ilgili birimlere yönlendirilmesi, birimlere gönderilen başvuruların 7 iş günü içerisinde cevaplandırılması ve vatandaşların başvurularının cevaplandırılmasına yönelik her aşamada bilgilendirilmesi sağlanacaktır. Birimlerden gelen cevapların çözüm odaklı ve rutinden kaçılarak verilmesi, başvurulara verilen cevapların başvuruya uygunluğu kontrol edilerek Kaymakama bildirilmesi sağlanıp, Kaymakamlara sunulacak raporların istatistiki bilgileri hazırlanacaktır. Kaymakamlıklara bizzat başvuru yapan vatandaşlara güven verici, güler yüzlü ve ihtiyaçlara odaklanan bir şekilde karşılanması sağlanacaktır. Vatandaşlarla kurulan iletişimde uygun dil ve üslup geliştirilmesi sağlıklı iletişim ve nezakete özen gösterilmesi sağlanacaktır. Kaymakamlığımıza bizzat gelen yaşlılar, engelliler, hasta ve düşkünler ile Şehit yakınları ve Gazilere Kaymakamlığımız içinde ve dışında danışmanlık hizmeti verilmesi sağlanacaktır.
İçişleri Bakanlığı, Valilik ve Kaymakamlıklara yapılan başvurulara ilişkin iş ve işlemlerin hızlı ve etkin bir şekilde sonuçlandırılmasını sağlamak amacıyla kurulan "Açık Kapı Bürosu" Hükümet Konağı'nın giriş katında Gölcük Kaymakamı Mustafa Irmak ve kurum müdürlerinin de katılımıyla açılışı yapıldı.

BÜROKRASİ EN AZA İNECEK

Açılışta hizmet hakkında kısa bir bilgi veren Gölcük Kaymakamı Mustafa Irmak "Bu projeyle kamu kuruluşlarımız vatandaşlarımızdan gelen talepleri en kısa sürede karşılayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacaklar. Buradaki amaç; vatandaşlarımız, artık devletin giriş kapısına girince açık kapımızla karşı karşıya gelecek, çalışanların güleryüzüyle, sempatisiyle kamu kuruımlarında hak ettikleri muameleyi yerine getirmek için en güzel şekilde hizmetten faydalanacaktır. Ben inanıyorm ki, vatandaşlarımız bu projeyi yakından tanıdıkça, kamu kurumlarımızda bu projenin ne olduğunu ne anlama geldiğini daha iyi öğrendikçe, kamu hizmetlerininin daha hızlı, bürokrasiyi en aza indirmiş bir şekilde Gölcük'e sunacaklardır. Emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu projenin yakından takip edilmesinin gerçek manada ne anlam geldiğini bilerek, o şekilde hareket edilmesi, mevzuatta belirtilen süreler içerisinde en kısa sürede cevapların verilmesini özellikle rica ediyorum" açıklamasını yaptı.   

Kaymakam Mustafa Irmak'ın konuşmasının ardından ardından "Açık Kapı Bürosu"nun açılış kurdelesi kesldi. 

 

BÜRONUN AMACI

"Sorun varsa, çözüm mutlaka vardır" felsefesiyle yola çıkılarak hizmete sunulan "Açık Kapı Bürosu"; sunulan hizmetlerde vatandaş memnuniyetini arttırmak, talep ve beklentilerin analiz ve raporlamalarının yapılarak, anlamlı veriler haline getirilmesini sağlamak amacıyla kuruldu.  

1 HAFTADA CEVAP VERİLECEK

Vatandaşlara Valilik ve Kaymakamlıklara bizzat yapılan ve elektronik sisteme kaydedilen başvurular ile web sitesi veya mobil uygulama üzerinden yapılacak başvuruların ilgili birimlere yönlendirilmesi, birimlere gönderilen başvuruların 7 iş günü içerisinde cevaplandırılması ve vatandaşların başvurularının cevaplandırılmasına yönelik her aşamada bilgilendirilmesi sağlanacaktır.

Birimlerden gelen cevapların çözüm odaklı ve rutinden kaçılarak verilmesi, başvurulara verilen cevapların başvuruya uygunluğu kontrol edilerek Kaymakama bildirilmesi sağlanıp, Kaymakamlara sunulacak raporların istatistiki bilgileri hazırlanacaktır.

Kaymakamlıklara bizzat başvuru yapan vatandaşlara güven verici, güler yüzlü ve ihtiyaçlara odaklanan bir şekilde karşılanması sağlanacaktır. Vatandaşlarla kurulan iletişimde uygun dil ve üslup geliştirilmesi sağlıklı iletişim ve nezakete özen gösterilmesi sağlanacaktır. Kaymakamlığımıza bizzat gelen yaşlılar, engelliler, hasta ve düşkünler ile Şehit yakınları ve Gazilere Kaymakamlığımız içinde ve dışında danışmanlık hizmeti verilmesi sağlanacaktır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.