LASTİK İŞ
ismail

AÇIK KAPIDA SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

Gündem 16.10.2020 - 16:18, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

AÇIK KAPIDA SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

Kocaeli Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre ilimizde, Valilik Açık Kapı Şube Müdürlüğü ve Kaymakamlıkların Açık Kapı Birimlerine faaliyete başladıkları günden bugüne kadar toplam 77 bin 765 başvuru yapıldı

Kocaeli Valiliği’nden yapılan açıklamada, “İçişleri Bakanlığımızca vatandaşlarımızın kamu hizmetlerine kolay erişiminin sağlanması, taleplere hızlı ve doğru çözümler üreterek devletle vatandaş arasında karşılıklı iletişim ve güvenin sağlanması, ayrıca kamu hizmetlerinin sunumunda memnuniyetin artırılması amacıyla   81 İl Valiliğinde Açık Kapı Şube Müdürlükleri ve 161 ilçe Kaymakamlığında Açık Kapı Şeflikleri faaliyete geçirilmiştir. Valiliğimizde 21.12.2017 tarihinde hizmet vermeye başlayan Açık Kapı Birimi, 04 Nisan 2020 tarih ve 31089 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Valilik ve Kaymakamlık Birimleri Teşkilat, Görev ve Çalışma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik doğrultusunda Açık Kapı Şube Müdürlüğü olarak hizmetlerine devam etmektedir. 7 İLÇEDE AÇIK KAPI ŞEFLİKLERİ FAALİYETTE, 5 İLÇEDE İSE 2 KASIM’DA BAŞLIYOR Valiliğimiz koordinasyonunda, Başiskele, Darıca, Gebze, Gölcük, İzmit, Kartepe ve Körfez olmak üzere 7 ilçe Kaymakamlığımızda Açık Kapı Şeflikleri faaliyete geçirilmiş olup Çayırova, Derince, Dilovası, Kandıra, Karamürsel ilçelerimizde de 02.11.2020 tarihinden itibaren Açık Kapı Şeflikleri hizmet vermeye başlayacaktır.Vatandaşlarımız Açık Kapı Şube Müdürlüğümüze ve ilçelerimizdeki Açık Kapı Şefliklerine sözlü ve yazılı olarak talep ve şikayetlerini iletebildiği gibi (https://www.acikkapi.gov.tr/) web sitesi, mobil uygulama ve elektronik ortamda e-devlet üzerinden de müracaat edebilmekte olup, ilgili birimlere yönlendirilen başvurular 7 iş günü içerisinde sonuçlandırılarak başvuru sahibine mesaj yoluyla bilgilendirme yapılmaktadır. 77.765 TALEBİN 77.181’İ SONUÇLANDIRILDI Bu kapsamda, ilimizde Valiliğimiz Açık Kapı Şube Müdürlüğü ve Kaymakamlıklarımız Açık Kapı birimlerinde gerek yüz yüze, gerek vatandaşlarımızın elektronik ortamda yaptıkları müracaatlar ile bugüne kadar 77.765 talep alınmış, bunların 77.181’i sonuçlandırılmış, 584 müracaatın da işlemleri devam etmektedir. 2020 yılı olarak değerlendirdiğimizde de, toplam alınan müracaat sayısı 75.541 olup, bu başvuruların 74.957’ü sonuçlandırılmıştır. Açık Kapı Şube Müdürlüğümüzde vatandaşlarımızın taleplerine hızlı ve doğru çözüm üretme gayretinin yanında, güler yüzlü hizmet ile doğru iletişim kurulmasına hassasiyet gösterilmekte, bunun yanı sıra Valiliğimize gelen yaşlılarımız, engelli vatandaşlarımız, devletin şefkatine emanet edilen şehit yakınlarımız ve gazilerimize mihmandarlık hizmeti verilmektedir. Kamu kurum ve kuruluşlarımızın vatandaş memnuniyetini hedefleyen, hesap verebilir, şeffaf bir anlayışla hizmet vermesinin öneminin yanında, vatandaşlarımızın kamu hizmetlerine kolay erişebilmesi ve kamu hizmetlerinin sunumunda memnuniyetin arttırılması açısından çalışmalara hassasiyetle devam edilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.
Kocaeli Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre ilimizde, Valilik Açık Kapı Şube Müdürlüğü ve Kaymakamlıkların Açık Kapı Birimlerine faaliyete başladıkları günden bugüne kadar toplam 77 bin 765 başvuru yapıldı

Kocaeli Valiliği’nden yapılan açıklamada, “İçişleri Bakanlığımızca vatandaşlarımızın kamu hizmetlerine kolay erişiminin sağlanması, taleplere hızlı ve doğru çözümler üreterek devletle vatandaş arasında karşılıklı iletişim ve güvenin sağlanması, ayrıca kamu hizmetlerinin sunumunda memnuniyetin artırılması amacıyla   81 İl Valiliğinde Açık Kapı Şube Müdürlükleri ve 161 ilçe Kaymakamlığında Açık Kapı Şeflikleri faaliyete geçirilmiştir. Valiliğimizde 21.12.2017 tarihinde hizmet vermeye başlayan Açık Kapı Birimi, 04 Nisan 2020 tarih ve 31089 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Valilik ve Kaymakamlık Birimleri Teşkilat, Görev ve Çalışma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik doğrultusunda Açık Kapı Şube Müdürlüğü olarak hizmetlerine devam etmektedir.

7 İLÇEDE AÇIK KAPI ŞEFLİKLERİ FAALİYETTE, 5 İLÇEDE İSE 2 KASIM’DA BAŞLIYOR

Valiliğimiz koordinasyonunda, Başiskele, Darıca, Gebze, Gölcük, İzmit, Kartepe ve Körfez olmak üzere 7 ilçe Kaymakamlığımızda Açık Kapı Şeflikleri faaliyete geçirilmiş olup Çayırova, Derince, Dilovası, Kandıra, Karamürsel ilçelerimizde de 02.11.2020 tarihinden itibaren Açık Kapı Şeflikleri hizmet vermeye başlayacaktır.Vatandaşlarımız Açık Kapı Şube Müdürlüğümüze ve ilçelerimizdeki Açık Kapı Şefliklerine sözlü ve yazılı olarak talep ve şikayetlerini iletebildiği gibi (https://www.acikkapi.gov.tr/) web sitesi, mobil uygulama ve elektronik ortamda e-devlet üzerinden de müracaat edebilmekte olup, ilgili birimlere yönlendirilen başvurular 7 iş günü içerisinde sonuçlandırılarak başvuru sahibine mesaj yoluyla bilgilendirme yapılmaktadır.

77.765 TALEBİN 77.181’İ SONUÇLANDIRILDI

Bu kapsamda, ilimizde Valiliğimiz Açık Kapı Şube Müdürlüğü ve Kaymakamlıklarımız Açık Kapı birimlerinde gerek yüz yüze, gerek vatandaşlarımızın elektronik ortamda yaptıkları müracaatlar ile bugüne kadar 77.765 talep alınmış, bunların 77.181’i sonuçlandırılmış, 584 müracaatın da işlemleri devam etmektedir. 2020 yılı olarak değerlendirdiğimizde de, toplam alınan müracaat sayısı 75.541 olup, bu başvuruların 74.957’ü sonuçlandırılmıştır. Açık Kapı Şube Müdürlüğümüzde vatandaşlarımızın taleplerine hızlı ve doğru çözüm üretme gayretinin yanında, güler yüzlü hizmet ile doğru iletişim kurulmasına hassasiyet gösterilmekte, bunun yanı sıra Valiliğimize gelen yaşlılarımız, engelli vatandaşlarımız, devletin şefkatine emanet edilen şehit yakınlarımız ve gazilerimize mihmandarlık hizmeti verilmektedir. Kamu kurum ve kuruluşlarımızın vatandaş memnuniyetini hedefleyen, hesap verebilir, şeffaf bir anlayışla hizmet vermesinin öneminin yanında, vatandaşlarımızın kamu hizmetlerine kolay erişebilmesi ve kamu hizmetlerinin sunumunda memnuniyetin arttırılması açısından çalışmalara hassasiyetle devam edilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.