AÇIK LİSE SINAVI 31 AĞUSTOS'TA YAPILACAK

Eğitim 22.08.2019 - 17:51, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

AÇIK LİSE SINAVI 31 AĞUSTOS'TA YAPILACAK

Açık Öğretim Lisesi kayıtları 21 Ağustos’ta başladı. Kayıtlar 27 Eylül gününe kadar halk eğitim merkezlerine yapılacak ancak kayıt aşamasında öğrencilerin dikkat etmesi gereken yeni detaylar var. Açık lise ek sınavı 31 Ağustos ile 1 Eylülde yapılacak.

4 yıl Açık lise okuyan öğrencileri yönelik ek sınav kayıtları yapıldı. Bu sınavla ilgili kısa bir açıklama yapan Gölcük Halk Eğitim Merkezi Müdür yardımcısı Osman Peken; “Açık lise okuyan öğrencilerin 8 sınava girip mezun olamayanlar öğrenciler için Mili Eğitim Bakanlığı tarafından ek sınav açarak mezun olmalarına fırsat veriyor. Bu kapsamda ilçemizde Açık lise okuyarak ve 8 sınava girip mezun olmayan Açık lise öğrencilerine yönelik ek sınavı uyguladılar. Ek sınav kayıtları 29Temmuz ve 1 Ağustos ta yapıldı. Açık lise ek sınavı ise 31 Ağustos ile 1 Eylülde yapılacak. Burada 4 yıldır açık lise okuyan ve mezun olamayan öğrencilerimizin mezun olmaları için fırsat tanımasıdır. Ayrıca 2019 – 2020 eğitim ve öğretim döneminde açılacak olan hayat boyu öğrenme kurslarımız için usta öğreticilerimizin başvurularını almaya başladık. Bu güne kadar 20 usta öğretici başvurusunu aldık. Yaklaşık 300 öğretici daha başvurusu yapılacağı tahmin ediyoruz” dedi. YENİ KAYITLAR DEVAM EDİYOR Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıracak öğrencilerin kayıt işleminde değişiklik yapıldı. Daha önceki dönemlerde; öğrenci anlaşmalı bankalara ilk kayıt ücretini yatırdıktan sonra halk eğitimi merkezi müdürlüğüne müracaat ederek ilk kayıt işlemini yaptırmakta idi. Bu sıralama yeni dönemde değişti. Şöyle ki; ilk kayıt yaptıracak öğrenci, halk eğitimi merkezi müdürlüğüne müracaat ederek evraklarını buraya teslim ederek sisteme kendini "Ön kayıt Öğrencisi" olarak kayıt yaptıracak. Daha sonra ücret yatıracak. Sistemde ön kayıt öğrenci olarak görünen öğrenci anlaşmalı banklardan kayıt ücretini yatıracak. Ön kaydını yaptırmayan öğrenci anlaşmalı bankaya kesinlikle ücret yatıramayacak. Kayıtlar 21 Ağustos - 27 Eylül arası arasında halk eğitimlere yapılacak.
Açık Öğretim Lisesi kayıtları 21 Ağustos’ta başladı. Kayıtlar 27 Eylül gününe kadar halk eğitim merkezlerine yapılacak ancak kayıt aşamasında öğrencilerin dikkat etmesi gereken yeni detaylar var. Açık lise ek sınavı 31 Ağustos ile 1 Eylülde yapılacak.

4 yıl Açık lise okuyan öğrencileri yönelik ek sınav kayıtları yapıldı. Bu sınavla ilgili kısa bir açıklama yapan Gölcük Halk Eğitim Merkezi Müdür yardımcısı Osman Peken; “Açık lise okuyan öğrencilerin 8 sınava girip mezun olamayanlar öğrenciler için Mili Eğitim Bakanlığı tarafından ek sınav açarak mezun olmalarına fırsat veriyor. Bu kapsamda ilçemizde Açık lise okuyarak ve 8 sınava girip mezun olmayan Açık lise öğrencilerine yönelik ek sınavı uyguladılar. Ek sınav kayıtları 29Temmuz ve 1 Ağustos ta yapıldı. Açık lise ek sınavı ise 31 Ağustos ile 1 Eylülde yapılacak. Burada 4 yıldır açık lise okuyan ve mezun olamayan öğrencilerimizin mezun olmaları için fırsat tanımasıdır.

Ayrıca 2019 – 2020 eğitim ve öğretim döneminde açılacak olan hayat boyu öğrenme kurslarımız için usta öğreticilerimizin başvurularını almaya başladık. Bu güne kadar 20 usta öğretici başvurusunu aldık. Yaklaşık 300 öğretici daha başvurusu yapılacağı tahmin ediyoruz” dedi.

YENİ KAYITLAR DEVAM EDİYOR
Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıracak öğrencilerin kayıt işleminde değişiklik yapıldı. Daha önceki dönemlerde; öğrenci anlaşmalı bankalara ilk kayıt ücretini yatırdıktan sonra halk eğitimi merkezi müdürlüğüne müracaat ederek ilk kayıt işlemini yaptırmakta idi. Bu sıralama yeni dönemde değişti. Şöyle ki; ilk kayıt yaptıracak öğrenci, halk eğitimi merkezi müdürlüğüne müracaat ederek evraklarını buraya teslim ederek sisteme kendini "Ön kayıt Öğrencisi" olarak kayıt yaptıracak. Daha sonra ücret yatıracak. Sistemde ön kayıt öğrenci olarak görünen öğrenci anlaşmalı banklardan kayıt ücretini yatıracak. Ön kaydını yaptırmayan öğrenci anlaşmalı bankaya kesinlikle ücret yatıramayacak. Kayıtlar 21 Ağustos - 27 Eylül arası arasında halk eğitimlere yapılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.