LASTİK İŞ
ismail

AÇIKTA SİMİT SATIŞINA MÜDAHALE

Gölcük 30.01.2017 - 12:03, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

AÇIKTA SİMİT SATIŞINA MÜDAHALE

Gölcük Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri açıkta simit satışına izin vermiyor.

Gölcük Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri pazar yerlerinde denetimleri sırasında bazı kişilerin açıkta simit sattığını tespit ettiği anda, gerekli müdahaleyi yapıyor. Zabıta Müdürlüğü yetkilileri yaptığı açıklamada, hijyen olmayan şartlarda sağlığı tehdit edici faaliyetlere göz yummadıklarını belirterek “Halkımızın özellikle açıkta, hijyenik olmayan şartlarda satılan yiyeceklere rağbet etmemesi gerekir. Seyyar olarak sağlıksız koşullarda satış yapan şahıslar herhangi bir vergi vermeden kayıt dışı satış yaparak, vergi veren esnafın hakkını da gasp ediyor” dedi. Açıkta simit satanlar hakkında yasal işlem yapılıp simitlere de el konuluyor. El konulan simitlerin gramajının da düşük olduğu belirtiliyor. Ayrıca ekipler mahalle aralarında megafonlu araçlarla satış yapmanın da yasak olduğunu, kurallara uymayanların da cezalandırıldığını söylediler.  
Gölcük Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri açıkta simit satışına izin vermiyor.

Gölcük Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri pazar yerlerinde denetimleri sırasında bazı kişilerin açıkta simit sattığını tespit ettiği anda, gerekli müdahaleyi yapıyor.

Zabıta Müdürlüğü yetkilileri yaptığı açıklamada, hijyen olmayan şartlarda sağlığı tehdit edici faaliyetlere göz yummadıklarını belirterek “Halkımızın özellikle açıkta, hijyenik olmayan şartlarda satılan yiyeceklere rağbet etmemesi gerekir. Seyyar olarak sağlıksız koşullarda satış yapan şahıslar herhangi bir vergi vermeden kayıt dışı satış yaparak, vergi veren esnafın hakkını da gasp ediyor” dedi.

Açıkta simit satanlar hakkında yasal işlem yapılıp simitlere de el konuluyor. El konulan simitlerin gramajının da düşük olduğu belirtiliyor. Ayrıca ekipler mahalle aralarında megafonlu araçlarla satış yapmanın da yasak olduğunu, kurallara uymayanların da cezalandırıldığını söylediler.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.