LASTİK İŞ
ismail

ADIMINI SAY SAĞLIKLI YAŞA

Sağlık 07.10.2020 - 17:21, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

ADIMINI SAY SAĞLIKLI YAŞA

Gölcük İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı hizmet vermekte olan Diyetisyen Eda İlhan Tekin, Azalan fiziksel aktiviteyi arttırmayı desteklemek adına İlçe Sağlık Müdürlüğü Obezite Birimi tarafından ücretsiz pedometre (adımsayar) dağıtımına başladıklarını açıkladı.

“Yürüyüşün etkin olabilmesi için 30 dakikada en az 3.000 adım atmak gerekmektedir” Gölcük İlçe Sağlık Müdürlüğü Obezite Birimi tarafından ücretsiz olarak verilecek olan pedemetre ( adımsayar) hakkında bilgi veren İlçe Sağlık Müdürlüğü Diyetisyeni Eda İlhan Tekin yaptığı açıklamada, “ Tüm dünyada etkiliğini hala devam ettiren Covid-19 pandemisi hayatımızın her alanında olduğu gibi günlük hareketlerimizi de olumsuz etkilemektedir. Pandemi sürecinde gerek evde çalışma ve esnek çalışma düzeni ile sokağa çıkma kısıtlamaları günlük fiziksel aktive zamanımızın azalmasına neden olmuştur. Azalan fiziksel aktiviteyi arttırmayı desteklemek adına İlçe Sağlık Müdürlüğü Obezite Birimi tarafından ücretsiz pedometre (adımsayar) dağıtımı başlamıştır. Pedometreler günlük atılan adım sayısının göstermenin yanı sıra yürüyüş hızımızı anlamaya da yardımcı olan araçlardır. Yürüyüşün etkin olabilmesi için 30 dakikada en az 3.000 adım atmak gerekmektedir. Pedometreyi aldığımızda öncelikle günlük aktivite düzeyinizi belirleyin. Hergün pedometrenizi yanınızda taşıyın ve günlük adım sayınızı takip ettiğiniz çizelgenize kaydedin. Bir haftalık takibin sonunda günlük adım sayınızı hesaplayın. Eğer ortalama günlük adım sayınız 7.500’nin altında ise düşük hareketiniz var demektir. Eğer ki günlük adım sayınız 3.000’nin altında çıkarsa bu da hareketsiz olduğunuz anlamına gelmektedir. Bu durumda ilk hedefi 5.000 adım olarak belirleyip, haftalık 10 arttırarak devam etmelisiniz. Hedefiniz günlük 10.000 adımı bulmak ve geçmek olmalıdır. Günlük 10.000 adım hedefini tamamlamak hem sağlıklı vücut ağırlığınızı hem de kas kitlemizi korumak için önemlidir. Yürüyüşlerimizde maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyarak güvenli biçimde günlük 10000 adım hedefimize ulaşalım. Yürüyüşlerde açık hava olsa dahi maske kullanmaya devam edelim. Sağlıklı, hareketli günler dilerim” dedi.
Gölcük İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı hizmet vermekte olan Diyetisyen Eda İlhan Tekin, Azalan fiziksel aktiviteyi arttırmayı desteklemek adına İlçe Sağlık Müdürlüğü Obezite Birimi tarafından ücretsiz pedometre (adımsayar) dağıtımına başladıklarını açıkladı.

“Yürüyüşün etkin olabilmesi için 30 dakikada en az 3.000 adım atmak gerekmektedir”
Gölcük İlçe Sağlık Müdürlüğü Obezite Birimi tarafından ücretsiz olarak verilecek olan pedemetre ( adımsayar) hakkında bilgi veren İlçe Sağlık Müdürlüğü Diyetisyeni Eda İlhan Tekin yaptığı açıklamada, “ Tüm dünyada etkiliğini hala devam ettiren Covid-19 pandemisi hayatımızın her alanında olduğu gibi günlük hareketlerimizi de olumsuz etkilemektedir. Pandemi sürecinde gerek evde çalışma ve esnek çalışma düzeni ile sokağa çıkma kısıtlamaları günlük fiziksel aktive zamanımızın azalmasına neden olmuştur. Azalan fiziksel aktiviteyi arttırmayı desteklemek adına İlçe Sağlık Müdürlüğü Obezite Birimi tarafından ücretsiz pedometre (adımsayar) dağıtımı başlamıştır. Pedometreler günlük atılan adım sayısının göstermenin yanı sıra yürüyüş hızımızı anlamaya da yardımcı olan araçlardır. Yürüyüşün etkin olabilmesi için 30 dakikada en az 3.000 adım atmak gerekmektedir. Pedometreyi aldığımızda öncelikle günlük aktivite düzeyinizi belirleyin. Hergün pedometrenizi yanınızda taşıyın ve günlük adım sayınızı takip ettiğiniz çizelgenize kaydedin. Bir haftalık takibin sonunda günlük adım sayınızı hesaplayın. Eğer ortalama günlük adım sayınız 7.500’nin altında ise düşük hareketiniz var demektir. Eğer ki günlük adım sayınız 3.000’nin altında çıkarsa bu da hareketsiz olduğunuz anlamına gelmektedir. Bu durumda ilk hedefi 5.000 adım olarak belirleyip, haftalık 10 arttırarak devam etmelisiniz. Hedefiniz günlük 10.000 adımı bulmak ve geçmek olmalıdır. Günlük 10.000 adım hedefini tamamlamak hem sağlıklı vücut ağırlığınızı hem de kas kitlemizi korumak için önemlidir. Yürüyüşlerimizde maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyarak güvenli biçimde günlük 10000 adım hedefimize ulaşalım. Yürüyüşlerde açık hava olsa dahi maske kullanmaya devam edelim. Sağlıklı, hareketli günler dilerim” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.