LASTİK İŞ
ismail

ADD'DEN GENÇLERE DEMOKRASİ DERSİ

Gündem 05.12.2019 - 17:21, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ADD'DEN GENÇLERE DEMOKRASİ DERSİ

ADD Gölcük Şube Başkanlığı Gençlik Kolları dernek binasında düzenlediği etkinlikle gençlere “Demokrasi ve İnsan Hakları” dersi verdi.

Gölcük'ün en etkin ve en faal derneği olan Atatürkçü Düşünce Derneği'nde etkinlikler bitmiyor, ara vermeden devam ediyor. Geçen hafta Öğretmenler Günü nedeniyle Çalışma Komisyonu'nun gayretleriyle dernek lokalinde kahvaltılı bir söyleşi düzenlenmiş ve Denetleme Kurulu Üyesi emekli öğretmen Naciye Yalçın konuşmacı olarak katılmıştı. Daha sonra ADD Gölcük Şubesinin yeni oluşturulan, beş saat çalışma yapmak imkanı bulabilen Türk Sanat Müziği Korosu şef İnci Yaman'ın yönetiminde Kazıklı Kervansaray Salonu'nda öğretmenler hakkındaki şarkılardan ve Atatürk'ün sevdiği eserlerden oluşan muhteşem bir konser vererek Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut'un da aralarında bulunduğu salonu dolduran izleyicilerin alkışları ile ödüllendirildi. SIRADA GENÇLER VAR ADD Gölcük Şubesi etkinlikleri bu kadarla da kalmadı. Daha önce gençlik kolu bulunmayan dernek bu konudaki ihtiyacı görerek hemen gençlik kolu oluşturmak için faaliyete geçti ve 20 kişiden oluşan bir gençlik kolu oluşturuldu. Gençlik Kolları kendi aralarında yaptıkları demokratik bir oylama ile kendi yönetimlerini oluşturarak Hakan Karadiken'i Gençlik Kolu Başkanı olarak seçtiler. Yeni oluşturulan ADD Gençlik Kolları da zaman geçirmeden faaliyetlere başladılar. İlk etkinliklerinde Dernek binasında gençlik kolları üyelerine söyleşi düzenleyerek Kocaeli Barosu Avukatlarından Umutcan Tarcan tarafından “Demokrasi ve İnsan Hakları” dersi verildi.  DEVAM EDECEK Söyleşinin sonunda Av. Umutcan Tarcan'a bir plaket takdim eden ADD Gençlik Kolları Başkanı Hakan Karadiken yaptığı konuşmada “Bu ilk etkinliğimizde davetimizi kırmayarak bizleri 'Demokrasi ve İnsan Hakları' konusunda bilgilendiren Av. Umutcan Tarcan'a teşekkürlerimi sunuyorum. Bu ilk etkinliğimizdi. Etkinliklerimiz bundan sonra da ara vermeden devam edecek. Derneğimizin gerek gençlerimizi, gerek ana kademe üyelerimizi, gerekse tüm Değirmenderelileri ve Gölcüklüleri ihtiyaç duyulan her konuda aydınlatmaya ve bilgiler vermeye devam edeceğiz” dedi.
ADD Gölcük Şube Başkanlığı Gençlik Kolları dernek binasında düzenlediği etkinlikle gençlere “Demokrasi ve İnsan Hakları” dersi verdi.

Gölcük'ün en etkin ve en faal derneği olan Atatürkçü Düşünce Derneği'nde etkinlikler bitmiyor, ara vermeden devam ediyor. Geçen hafta Öğretmenler Günü nedeniyle Çalışma Komisyonu'nun gayretleriyle dernek lokalinde kahvaltılı bir söyleşi düzenlenmiş ve Denetleme Kurulu Üyesi emekli öğretmen Naciye Yalçın konuşmacı olarak katılmıştı. Daha sonra ADD Gölcük Şubesinin yeni oluşturulan, beş saat çalışma yapmak imkanı bulabilen Türk Sanat Müziği Korosu şef İnci Yaman'ın yönetiminde Kazıklı Kervansaray Salonu'nda öğretmenler hakkındaki şarkılardan ve Atatürk'ün sevdiği eserlerden oluşan muhteşem bir konser vererek Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut'un da aralarında bulunduğu salonu dolduran izleyicilerin alkışları ile ödüllendirildi.
SIRADA GENÇLER VAR
ADD Gölcük Şubesi etkinlikleri bu kadarla da kalmadı. Daha önce gençlik kolu bulunmayan dernek bu konudaki ihtiyacı görerek hemen gençlik kolu oluşturmak için faaliyete geçti ve 20 kişiden oluşan bir gençlik kolu oluşturuldu. Gençlik Kolları kendi aralarında yaptıkları demokratik bir oylama ile kendi yönetimlerini oluşturarak Hakan Karadiken'i Gençlik Kolu Başkanı olarak seçtiler. Yeni oluşturulan ADD Gençlik Kolları da zaman geçirmeden faaliyetlere başladılar. İlk etkinliklerinde Dernek binasında gençlik kolları üyelerine söyleşi düzenleyerek Kocaeli Barosu Avukatlarından Umutcan Tarcan tarafından “Demokrasi ve İnsan Hakları” dersi verildi. 
DEVAM EDECEK
Söyleşinin sonunda Av. Umutcan Tarcan'a bir plaket takdim eden ADD Gençlik Kolları Başkanı Hakan Karadiken yaptığı konuşmada “Bu ilk etkinliğimizde davetimizi kırmayarak bizleri 'Demokrasi ve İnsan Hakları' konusunda bilgilendiren Av. Umutcan Tarcan'a teşekkürlerimi sunuyorum. Bu ilk etkinliğimizdi. Etkinliklerimiz bundan sonra da ara vermeden devam edecek. Derneğimizin gerek gençlerimizi, gerek ana kademe üyelerimizi, gerekse tüm Değirmenderelileri ve Gölcüklüleri ihtiyaç duyulan her konuda aydınlatmaya ve bilgiler vermeye devam edeceğiz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.