LASTİK İŞ
ismail

ADD KURUCU GENEL BAŞKANINI ANDI

Gündem 31.01.2019 - 18:29, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ADD KURUCU GENEL BAŞKANINI ANDI

Adalet ve Demokrasi Haftası kapsamında evinin önünde katledilen ADD’nin kurucu Genel Başkanı Muammer Aksoy ve demokrasi şehitleri Yürüyüş Yolu üzerinde anıldı.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kocaeli Şubesi, Adalet ve Demokrasi Haftası’nın son gününde Yürüyüş Yolu üzerinde buluştu. CHP’li isimlerin de destek verdiği açıklamayı ADD Yahya Kaptan Şube Başkanı Sevim Pekyörür okudu. Toplumsal hafıza sergisi kapsamında öldürülen aydın isimlerden Prof. Dr. Muammer Aksoy, Eşref Bitlis, Çetin Emeç, Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, Abdi İpekçi, Turan Dursun, Mustafa Fehmi Kubilay, Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu, Prof. Dr. Bahriye Üçok, Uğur Mumcu, fotoğrafları ve özgeçmişleri ile sergilendi. Anmaya, ADD Kocaeli Şube Başkanı Taylan Bingöl, İzmit Şube Başkanı Ahmet Kavas, ADD Kocaeli eski Başkanı Taylan Katak, ADD Yahya Kaptan Şube Başkanı Sevim Pekyörür, dernek üyeleri, CHP’li Meclis Üyesi Aliye Hale Meriç de katıldı.   TÜRKİYE YASA BOĞULDU Açıklamayı ADD Yahya Kaptan Şube Başkanı Sevim Pekyörür okudu. Pekyörür, “31 Ocak 1990’da yine hainler iş başındaydı. Atatürkçü, ulusalcı, demokrat ve devrimci, hocaların hocası, Atatürkçü Düşünce Derneği’nin Kurucu Genel Başkanı Prof. Dr. Muammer Aksoy, evine girecekken apartmanın içinde vücuduna yönelen kurşunlarla şehit edildi. Atatürkçü Düşünce Derneği’ni kuralı henüz 7 (yedi) ay olmuştu. Çalışmaları, çabaları belli ki karanlıktan beslenen güç odaklarını ürkütmüştü. Yok edilmesi gerekiyordu. Prof. Dr. Muammer Aksoy’un katledilmesi tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Önemli bir toplumsal önder bedenen ortadan kaldırılmıştı” ifadelerini kullandı. KATLİAMLARININ İLK HALKASI Muammer Aksoy cinayeti’nin 1980 sonrası aydın katliamlarının ilk halkası olduğunu belirten Pekyörür, “Cinayet aydınlatılabilseydi, sonraki aydın katliamları yaşanmayacaktı. Muammer Aksoy kimdi? Neler söylüyor, neler istiyordu. Dile getirdikleri kimleri rahatsız ediyor, çıkarlarına çomak sokuyordu? Muammer Aksoy; demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletinin temel değerlerine bağlıydı. Anayasa hukuku uzmanıydı. 1961 Anayasası’nı hazırlayanlardan biriydi. Katıksız bir ATATÜRKÇÜ idi. “Atatürkçü Düşünce Derneği’nin” kurucu başkanıydı. “Tam bağımsız Türkiye”  özlemindeydi! “Ulusal petrol” davasının en büyük savunmanıydı! Emperyalizme karşıydı! Emperyalist çıkarlara hizmet eden terör ve savaşlara karşıydı!” dedi. MUMCU DA AYNI KADERİ PAYLAŞTI Sözlerini sürdüren Pekyörür, Prof. Dr. Muammer Aksoy’un ölümünün ardansın siyasiler her zamanki gibi üzüntülerini ilettiler. Cinayeti aydınlatma sözü verdiler. Fakat sonuç değişmedi. Bizce de malum olan hainler, açığa çıkartılmadı. Bir kez daha belirtiyoruz ki;  Kurucu Genel Başkanımız Muammer Aksoy’un  “gerçek katilleri” çok uluslu tekeller ve içimizdeki işbirlikçileridir! Prof. Dr. Muammer Aksoy’un öldürülmesi en başta Uğur Mumcu’yu derinden etkiledi. Uğur Mumcu,  Muammer Aksoy için “Kalpaksız Kuva-yi Milliyecilerin son temsilcisiydi” demişti. Muammer Aksoy cinayeti aydınlatılamadığı için, Uğur Mumcu da maalesef aynı kaderi paylaştı” diye konuştu.  
Adalet ve Demokrasi Haftası kapsamında evinin önünde katledilen ADD’nin kurucu Genel Başkanı Muammer Aksoy ve demokrasi şehitleri Yürüyüş Yolu üzerinde anıldı.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kocaeli Şubesi, Adalet ve Demokrasi Haftası’nın son gününde Yürüyüş Yolu üzerinde buluştu. CHP’li isimlerin de destek verdiği açıklamayı ADD Yahya Kaptan Şube Başkanı Sevim Pekyörür okudu. Toplumsal hafıza sergisi kapsamında öldürülen aydın isimlerden Prof. Dr. Muammer Aksoy, Eşref Bitlis, Çetin Emeç, Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, Abdi İpekçi, Turan Dursun, Mustafa Fehmi Kubilay, Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu, Prof. Dr. Bahriye Üçok, Uğur Mumcu, fotoğrafları ve özgeçmişleri ile sergilendi. Anmaya, ADD Kocaeli Şube Başkanı Taylan Bingöl, İzmit Şube Başkanı Ahmet Kavas, ADD Kocaeli eski Başkanı Taylan Katak, ADD Yahya Kaptan Şube Başkanı Sevim Pekyörür, dernek üyeleri, CHP’li Meclis Üyesi Aliye Hale Meriç de katıldı.

 

TÜRKİYE YASA BOĞULDU

Açıklamayı ADD Yahya Kaptan Şube Başkanı Sevim Pekyörür okudu. Pekyörür, “31 Ocak 1990’da yine hainler iş başındaydı. Atatürkçü, ulusalcı, demokrat ve devrimci, hocaların hocası, Atatürkçü Düşünce Derneği’nin Kurucu Genel Başkanı Prof. Dr. Muammer Aksoy, evine girecekken apartmanın içinde vücuduna yönelen kurşunlarla şehit edildi. Atatürkçü Düşünce Derneği’ni kuralı henüz 7 (yedi) ay olmuştu. Çalışmaları, çabaları belli ki karanlıktan beslenen güç odaklarını ürkütmüştü. Yok edilmesi gerekiyordu. Prof. Dr. Muammer Aksoy’un katledilmesi tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Önemli bir toplumsal önder bedenen ortadan kaldırılmıştı” ifadelerini kullandı.

KATLİAMLARININ İLK HALKASI

Muammer Aksoy cinayeti’nin 1980 sonrası aydın katliamlarının ilk halkası olduğunu belirten Pekyörür, “Cinayet aydınlatılabilseydi, sonraki aydın katliamları yaşanmayacaktı. Muammer Aksoy kimdi? Neler söylüyor, neler istiyordu. Dile getirdikleri kimleri rahatsız ediyor, çıkarlarına çomak sokuyordu? Muammer Aksoy; demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletinin temel değerlerine bağlıydı. Anayasa hukuku uzmanıydı. 1961 Anayasası’nı hazırlayanlardan biriydi. Katıksız bir ATATÜRKÇÜ idi. “Atatürkçü Düşünce Derneği’nin” kurucu başkanıydı. “Tam bağımsız Türkiye”  özlemindeydi! “Ulusal petrol” davasının en büyük savunmanıydı! Emperyalizme karşıydı! Emperyalist çıkarlara hizmet eden terör ve savaşlara karşıydı!” dedi.

MUMCU DA AYNI KADERİ PAYLAŞTI

Sözlerini sürdüren Pekyörür, Prof. Dr. Muammer Aksoy’un ölümünün ardansın siyasiler her zamanki gibi üzüntülerini ilettiler. Cinayeti aydınlatma sözü verdiler. Fakat sonuç değişmedi. Bizce de malum olan hainler, açığa çıkartılmadı. Bir kez daha belirtiyoruz ki;  Kurucu Genel Başkanımız Muammer Aksoy’un  “gerçek katilleri” çok uluslu tekeller ve içimizdeki işbirlikçileridir! Prof. Dr. Muammer Aksoy’un öldürülmesi en başta Uğur Mumcu’yu derinden etkiledi. Uğur Mumcu,  Muammer Aksoy için “Kalpaksız Kuva-yi Milliyecilerin son temsilcisiydi” demişti. Muammer Aksoy cinayeti aydınlatılamadığı için, Uğur Mumcu da maalesef aynı kaderi paylaştı” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.