LASTİK İŞ
ismail

ADD UĞURMUMCU'YU UNUTMADI

Gündem 25.01.2021 - 14:27, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

ADD UĞURMUMCU'YU UNUTMADI

Atatürkçü Düşünce Derneği İzmit Şubesi 1993 yılında katledilen gazeteci –yazar Uğur Mumcu’yu andı. Kaymakamlıktan izin alınarak düzenlenen anma töreninde açıklama sonrasında Mumcu’nun büstüne karanfil bırakıldı.

Atatürkçü Düşünce Derneği İzmit Şubesi 1993 yılında evinin önünde suikaste kurban giden gazeteci – yazar Uğur Mumcu’yu İzmit’e adını taşıyan park’ta andı. Programa İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Dilek Yalçın, CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, KYÖD Başkanı Didem Turan, Eğitim İş Kocaeli Şube Başkanı Sabri Mutlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. “KARANLIK YILIN MİLADI” Atatürkçü Düşünce Derneği İzmit Şube Başkanı Ahmet Kavaz anma programında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “24 Ocak  1993’te arabasına yerleştirilen bomba ile katledilen aydın gazeteci  - yazar Uğur Mumcu aramızdan ayrılalı 28 yıl oldu. Uğur Mumcu’nun öldürülmesinden 3 yıl önce 31 Ocak 1990’da Atatürk Düşünce Derneği’nin Kurucu Genel Başkanı Prof. Dr. Muammer Aksoy öldürüldü. Aynı yıl Çetin Emeç, Turan Duran, Bahriye Üçok ve 21 Ekim 1999’da Ahmet Taner Kışlalı gibi aydınlarımız acımasızca katledildiler. Uğur Mumcu’nun öldürülmesi aynı zamanda Cumhuriyet tarihimizin de en karanlık yılının miladı olmuştur. “SAYGI VE MİNNETLE ANIYORUZ” Uğur Mumcu üniter yapımızı tehdit eden PKK’nın, ABD ve İsrail yörüngesinde taşeron bir örgüt olduğunu belgeleriyle açıklıyordu. Tarikat ve cemaat yapılanmalarının gelecekte Türkiye Cumhuriyeti’nin laik, demokratik yapısı için ne büyük tehditler oluşturacağını önemle vurgulamıştır. Kısacası emperyalizmin tetikçilerini teker teker ispatlarıyla deşifre etmiştir. Uğur Mumcu’yu içimizden çekip almalarının temel nedeni buydu. Uğur Mumcu’yu ve 24 Ocak 2001’deki kanlı pusuda öldürülen Ali Gaffar Okan’ı ve tüm devrim şehitlerimiziz saygı ve minnetle anıyoruz.”
Atatürkçü Düşünce Derneği İzmit Şubesi 1993 yılında katledilen gazeteci –yazar Uğur Mumcu’yu andı. Kaymakamlıktan izin alınarak düzenlenen anma töreninde açıklama sonrasında Mumcu’nun büstüne karanfil bırakıldı.

Atatürkçü Düşünce Derneği İzmit Şubesi 1993 yılında evinin önünde suikaste kurban giden gazeteci – yazar Uğur Mumcu’yu İzmit’e adını taşıyan park’ta andı. Programa İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Dilek Yalçın, CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, KYÖD Başkanı Didem Turan, Eğitim İş Kocaeli Şube Başkanı Sabri Mutlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“KARANLIK YILIN MİLADI”

Atatürkçü Düşünce Derneği İzmit Şube Başkanı Ahmet Kavaz anma programında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “24 Ocak  1993’te arabasına yerleştirilen bomba ile katledilen aydın gazeteci  - yazar Uğur Mumcu aramızdan ayrılalı 28 yıl oldu. Uğur Mumcu’nun öldürülmesinden 3 yıl önce 31 Ocak 1990’da Atatürk Düşünce Derneği’nin Kurucu Genel Başkanı Prof. Dr. Muammer Aksoy öldürüldü. Aynı yıl Çetin Emeç, Turan Duran, Bahriye Üçok ve 21 Ekim 1999’da Ahmet Taner Kışlalı gibi aydınlarımız acımasızca katledildiler. Uğur Mumcu’nun öldürülmesi aynı zamanda Cumhuriyet tarihimizin de en karanlık yılının miladı olmuştur.

“SAYGI VE MİNNETLE ANIYORUZ”

Uğur Mumcu üniter yapımızı tehdit eden PKK’nın, ABD ve İsrail yörüngesinde taşeron bir örgüt olduğunu belgeleriyle açıklıyordu. Tarikat ve cemaat yapılanmalarının gelecekte Türkiye Cumhuriyeti’nin laik, demokratik yapısı için ne büyük tehditler oluşturacağını önemle vurgulamıştır. Kısacası emperyalizmin tetikçilerini teker teker ispatlarıyla deşifre etmiştir. Uğur Mumcu’yu içimizden çekip almalarının temel nedeni buydu. Uğur Mumcu’yu ve 24 Ocak 2001’deki kanlı pusuda öldürülen Ali Gaffar Okan’ı ve tüm devrim şehitlerimiziz saygı ve minnetle anıyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.