AFAD EKİPLERİ YOĞUN ÇALIŞIYOR

Gündem 30.12.2016 - 12:19, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

AFAD EKİPLERİ YOĞUN ÇALIŞIYOR

AFAD İl Müdürlüğü, yaşanan elektrik kesintileri için kolları sıvamış durumda. Ekipler arızların olduğu noktalarda çalışmalarını sürdürüyor. Sel baskınları için ise hasar tespit komisyonları sahada görev yapıyor.

Yoğun kar ve sağanak yağışı il genelinde hayatı olumsuz etkiledi. Kocaeli İl AFAD Müdürlüğü, son gönderdiği raporda "Saat 11.00 itibariyle ana arterlerde herhangi bir sıkıntı yaşanmadığı tespit edilmiştir. Kırsal mahallelerdeki ulaşım aksamalarına müdahaleler sürmektedir. İlimizde en fazla görülen sıkıntı elektrik kesintileridir. İstanbul’u da etkileyen TEİAŞ ana iletim hatlarındaki arıza dolayısıyla Gebze ve Karamürsel ilçelerinde sıkıntılar yaşanmakta, Umuttepe Kulfallı arasında Büyükşehir Belediyesince arızayı gidermek üzere açılan yeni yoldan ekipler yüksek gerilim hatlarına ulaşarak arızaları gidermeye çalışmaktadırlar. Direk devrilmesi ve hat kopuklukları dolayısıyla yaşanan elektrik kesintilerinden Kartepe’de 8 mahalle, Körfez’de Hereke beldesi ve 22 mahalle, Kandıra’da 24 mahalle, Başiskele’de 15 mahalle, İzmit’te 35 mahalle, Karamürsel’de 12 mahalle, Derince’de 7 mahalle, Gölcük’te 4 mahalle etkilenmektedir. Kocaeli genelinde 129 mahalledeki bu elektrik kesintilerinin giderilmesine yönelik çalışmalar SEDAŞ tarafından aralıksız sürdürülmektedir. Deniz seviyesindeki yerleşim yerlerinde sel baskınları yaşanmıştır. Özellikle İzmit’te görülen sel baskınları 42 Evler, Sanayi Mahallesi, Yahya Kaptan, Alikahya’da görülmüş, konut ve işyerlerinin alt katlarına su baskınları vuku bulmuştur. Kocaeli AFAD, İzmit Kaymakamlığı, Defterdarlık ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerimizden oluşan zarar ve hasar tespit komisyonları sahada tespit çalışmalarına başlamışlardır. Kocaeli İl AFAD Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi ulaşım altyapı, Karayolları Bölge Şeflikleri, TEİAŞ, SEDAŞ, İl Sağlık Müdürlüğü, İtfaiye, İSU, İlçe Belediyeleri, Çevre Şehircilik, Defterdarlık ve Telekom ekipleri teyakkuz halinde hayatın normalleşmesini temin için sahada çalışmalarına devam etmektedirler" ifadelerini kullandı.
AFAD İl Müdürlüğü, yaşanan elektrik kesintileri için kolları sıvamış durumda. Ekipler arızların olduğu noktalarda çalışmalarını sürdürüyor. Sel baskınları için ise hasar tespit komisyonları sahada görev yapıyor.

Yoğun kar ve sağanak yağışı il genelinde hayatı olumsuz etkiledi. Kocaeli İl AFAD Müdürlüğü, son gönderdiği raporda "Saat 11.00 itibariyle ana arterlerde herhangi bir sıkıntı yaşanmadığı tespit edilmiştir. Kırsal mahallelerdeki ulaşım aksamalarına müdahaleler sürmektedir.

İlimizde en fazla görülen sıkıntı elektrik kesintileridir. İstanbul’u da etkileyen TEİAŞ ana iletim hatlarındaki arıza dolayısıyla Gebze ve Karamürsel ilçelerinde sıkıntılar yaşanmakta, Umuttepe Kulfallı arasında Büyükşehir Belediyesince arızayı gidermek üzere açılan yeni yoldan ekipler yüksek gerilim hatlarına ulaşarak arızaları gidermeye çalışmaktadırlar.

Direk devrilmesi ve hat kopuklukları dolayısıyla yaşanan elektrik kesintilerinden Kartepe’de 8 mahalle, Körfez’de Hereke beldesi ve 22 mahalle, Kandıra’da 24 mahalle, Başiskele’de 15 mahalle, İzmit’te 35 mahalle, Karamürsel’de 12 mahalle, Derince’de 7 mahalle, Gölcük’te 4 mahalle etkilenmektedir. Kocaeli genelinde 129 mahalledeki bu elektrik kesintilerinin giderilmesine yönelik çalışmalar SEDAŞ tarafından aralıksız sürdürülmektedir.

Deniz seviyesindeki yerleşim yerlerinde sel baskınları yaşanmıştır. Özellikle İzmit’te görülen sel baskınları 42 Evler, Sanayi Mahallesi, Yahya Kaptan, Alikahya’da görülmüş, konut ve işyerlerinin alt katlarına su baskınları vuku bulmuştur. Kocaeli AFAD, İzmit Kaymakamlığı, Defterdarlık ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerimizden oluşan zarar ve hasar tespit komisyonları sahada tespit çalışmalarına başlamışlardır.

Kocaeli İl AFAD Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi ulaşım altyapı, Karayolları Bölge Şeflikleri, TEİAŞ, SEDAŞ, İl Sağlık Müdürlüğü, İtfaiye, İSU, İlçe Belediyeleri, Çevre Şehircilik, Defterdarlık ve Telekom ekipleri teyakkuz halinde hayatın normalleşmesini temin için sahada çalışmalarına devam etmektedirler" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.