AFETE HAZIR TEK İL KOCAELİ

Gölcük 28.01.2017 - 18:04, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

AFETE HAZIR TEK İL KOCAELİ

Bir dizi ziyaret kapsamında kentimize gelen T.C Sağlık Bakanı Recep Akdağ dün AK Parti il Teşkilatı’na yapmış olduğu ziyaret sonrasında Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE)’nin Gölcük Kavaklı’da düzenlenen kurtarma tatbikatını izledi.

Bir dizi ziyaret kapsamında kentimize gelen T.C Sağlık Bakanı Recep Akdağ dün AK Parti il Teşkilatı’na yapmış olduğu ziyaret sonrasında Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE)’nin Gölcük Kavaklı’da düzenlenen kurtarma tatbikatını izledi. Bakan Akdağ’ın katıldığı programa Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Radiye Sezer Katırcıoğlu, Zeki Aygün, İlyas Şeker, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sadettin Hülagü, İl Sağlık Müdürü Mürsel Durmaz, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, AK Parti il ve ilçe yöneticileri ve çok sayıda kişi katıldı.   ‘NEVZAT DOĞAN ÖNERMİŞTİ’ Gerçekleşen tatbikat öncesinde kısa bir konuşma gerçekleştiren Sağlık Bakanı Akdağ yaptığı konuşmasında, “UMKE’yi konuştuğumuz günü hatırlıyorum. O zaman milletvekilimiz olan şimdi İzmit Belediye Başkanı görevi yürüten Nevzat Doğan ile UMKE’nin kurulması için konuşma yapmıştık. Kocaeli’nin depremden çok etkilendiğini bu yüzden özellikle Kocaeli’nde böyle bir şeye ihtiyaç olduğunu söylemişti. Ben de ‘Tamam o zaman bu işi kuralım’ demiştim” dedi.   ‘AFETE HAZIR TEK İL’ Konuşmasına devam eden Akdağ, “O gün bugündür 8 bin gönüllü ile yolumuza devam ediyoruz. Şuan da bütün afetlere hazır tek il Kocaeli’dir. Allah nazarlardan saklasın UMKE şuana kadar hiçbir zaman yüzümüzü kara çıkarmadı. Sağlık Bakanlığı olarak UMKE için elimizde olan tüm donanımları hayata soktuk. Bundan sonra da daha iyi şeyleri temin etmeye çalışarak eğitimlerimizi sıcak tutacağız. İnanıyorum ki her afetin üstünden başarı ile geleceğiz” diye konuştu.   TATBİKATLARI İZLEDİ Akdağ konuşmasının ardından UMKE yetkililerine telsiz üzerinden talimat vererek tatbikatı başlatmalarını söyledi. İlk tatbikat deprem sonrasında karaya oturmuş yolcu gemisinde yapıldı. Akdağ tatbikatı programın yapıldığı alanda ekrandan canlı olarak izlerken tatbikat sırasında UMKE ekipleri gemiden çıkardıkları yaralıları alanda kurdukları ilk yardım çadırlarında tedavi altına aldı. Birinci tatbikat sonrasında depremin ardından binalarda mahsur kalan vatandaşları kurtarma tatbikatı yapıldı. Bakan Akdağ tatbikat sonunda tüm UMKE gönüllülerini tebrik ederek başarılarının devamını diledi.
Bir dizi ziyaret kapsamında kentimize gelen T.C Sağlık Bakanı Recep Akdağ dün AK Parti il Teşkilatı’na yapmış olduğu ziyaret sonrasında Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE)’nin Gölcük Kavaklı’da düzenlenen kurtarma tatbikatını izledi.

Bir dizi ziyaret kapsamında kentimize gelen T.C Sağlık Bakanı Recep Akdağ dün AK Parti il Teşkilatı’na yapmış olduğu ziyaret sonrasında Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE)’nin Gölcük Kavaklı’da düzenlenen kurtarma tatbikatını izledi. Bakan Akdağ’ın katıldığı programa Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Radiye Sezer Katırcıoğlu, Zeki Aygün, İlyas Şeker, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sadettin Hülagü, İl Sağlık Müdürü Mürsel Durmaz, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, AK Parti il ve ilçe yöneticileri ve çok sayıda kişi katıldı.

 

‘NEVZAT DOĞAN ÖNERMİŞTİ’

Gerçekleşen tatbikat öncesinde kısa bir konuşma gerçekleştiren Sağlık Bakanı Akdağ yaptığı konuşmasında, “UMKE’yi konuştuğumuz günü hatırlıyorum. O zaman milletvekilimiz olan şimdi İzmit Belediye Başkanı görevi yürüten Nevzat Doğan ile UMKE’nin kurulması için konuşma yapmıştık. Kocaeli’nin depremden çok etkilendiğini bu yüzden özellikle Kocaeli’nde böyle bir şeye ihtiyaç olduğunu söylemişti. Ben de ‘Tamam o zaman bu işi kuralım’ demiştim” dedi.

 

‘AFETE HAZIR TEK İL’

Konuşmasına devam eden Akdağ, “O gün bugündür 8 bin gönüllü ile yolumuza devam ediyoruz. Şuan da bütün afetlere hazır tek il Kocaeli’dir. Allah nazarlardan saklasın UMKE şuana kadar hiçbir zaman yüzümüzü kara çıkarmadı. Sağlık Bakanlığı olarak UMKE için elimizde olan tüm donanımları hayata soktuk. Bundan sonra da daha iyi şeyleri temin etmeye çalışarak eğitimlerimizi sıcak tutacağız. İnanıyorum ki her afetin üstünden başarı ile geleceğiz” diye konuştu.

 

TATBİKATLARI İZLEDİ

Akdağ konuşmasının ardından UMKE yetkililerine telsiz üzerinden talimat vererek tatbikatı başlatmalarını söyledi. İlk tatbikat deprem sonrasında karaya oturmuş yolcu gemisinde yapıldı. Akdağ tatbikatı programın yapıldığı alanda ekrandan canlı olarak izlerken tatbikat sırasında UMKE ekipleri gemiden çıkardıkları yaralıları alanda kurdukları ilk yardım çadırlarında tedavi altına aldı. Birinci tatbikat sonrasında depremin ardından binalarda mahsur kalan vatandaşları kurtarma tatbikatı yapıldı. Bakan Akdağ tatbikat sonunda tüm UMKE gönüllülerini tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.