AGD'DE KONFERANS" OSMANLININ SON DÖNEMİ"

Gölcük 03.12.2013 - 23:43, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

AGD'DE KONFERANS" OSMANLININ SON DÖNEMİ"

Anadolu Gençlik Dergisi Gölcük Temsilciliğince düzenlenen konferansta tarihçi-yazar Ekrem Şama, "Osmanlının Son Dönemiı-Doğru Bilinen Yanlışlar" adlı konferans verdi.

AGD'den Konferans: "Osmanlı'nın Son Dönemi"     Anadolu Gençlik Dergisi Gölcük Temsilciliğince düzenlenen konferansta tarihçi-yazar Ekrem Şama, "Osmanlının Son Dönemiı-Doğru Bilinen Yanlışlar" adlı konferans verdi.   AGD Gölcük Temsilciliğinin ilçe binasında gerçekleştirilen programa çok sayıda davetli katıldı.   Osmanlının son yıllarında yaşanan olaylara ilişkin bilgi veren Ekrem Şama, İsrail'in devletinin kuruluşunu anlattı.    Şama, Osmanlı devletinin son yıllarında borç içerisinde yüzdüğünü ifade ederek, İsrail devletinin kurulması amacıyla Abdulahamid Han'dan toprak istendiğini aktardı.    Abdulhamid Han'ın İsrail devletinin kurulmasına karşı çıktığını anlatan Şama, şunları konuştu:   "Dış güçler İsrail devletinin kurulması için plan yaptılar. 50 sene sonra devlet kurulması için plan yaptılar. 'Bir 50 sene daha geçince de Tevrat'ta bize vaat edilen toprakları ele geçirelim' dediler.  Bu günkü Nilden Fırat'a kadar yerlere onlar vaat edilmiş topraklar diyor. Bu günkü Mısır, Filistin, Suriye, Kuzey Irak ve Türkiye'nin büyük bir bölümü, onlara vaat edilen topraklar diye anıyor. Buraları ele geçirmek için adımlar attılar. Abdulhamid Han'a giderek büyük paralar teklif ettiler. Bir heyetle Abdulhamid Han'a geldiler ve para teklif ettiler. Abdulhamid Han, 'bu toprakları dedelerim kan dökerek aldılar. Bİze miras bırakmışlar. Ben bu toprakları size bir şekilde veririm, dökecek kanınız varsa buyrun gelin, başka türlü toprak satmam' dedi. Tekrar geldiler tekrar kovuldular."   Abdulhamid Han'ın  siyosnistleri çok iyi tanıdığını ifade eden Şama, siyonistlerin daha sonra Osmanlı ve Kuran'ı yıkma kararı aldığını söyledi.   Şama, Osmanlı Devleti içerisinde İttihat ve Terakki cemiyetinin Selanik'te kurulduğunu kaydederek, bu cemiyetin daha sonra siyonistlere hizmet amacıyla kullanıldığını anlattı.    O dönemdeki önemli kişilerin de Abdulhamid Han'ın tahtan indirilmesi için çalışmalar yaptığını söyleyen Şama, daha sonraki yıllarda kardeşin kardeşe vurulduğunu söyledi.   Şama, Osmanlı İmparatorluğu'nun asıl yıkımının "31 Mart 1909"da olduğunu aktararak, Enver, Cemal ve Talat Paşaların ihtilalin ardından devlet yönetiminde önemli kademelere geldiğini ifade etti.    Bu süreçten sonra Osmanlı Devletinin yıkımının hızlandığını söyleyen Şama, tecrübesiz paşaların devlet tarafından yönetilmesinin imparatorluğun dağılmasında önemli rol oynadığını kaydetti.   Şama, Balkanlardaki Osmanlı topraklarında bir çok oyunun oynandığını, bu nedenle savaşlardan devletin yenilgiyle ayrıldığını söyledi.   Osmanlı Devleti'nin yıkılmasının ardından müslümanların cihad şuuruyla savaştığını anlatan Şama, Türkiye topraklarının zor şartlar altında kazanıldığını ve önemli mücadelelerin verildiğine dikkati çekti.
Anadolu Gençlik Dergisi Gölcük Temsilciliğince düzenlenen konferansta tarihçi-yazar Ekrem Şama, "Osmanlının Son Dönemiı-Doğru Bilinen Yanlışlar" adlı konferans verdi.
AGD'den Konferans: "Osmanlı'nın Son Dönemi"
 
 
Anadolu Gençlik Dergisi Gölcük Temsilciliğince düzenlenen konferansta tarihçi-yazar Ekrem Şama, "Osmanlının Son Dönemiı-Doğru Bilinen Yanlışlar" adlı konferans verdi.
 
AGD Gölcük Temsilciliğinin ilçe binasında gerçekleştirilen programa çok sayıda davetli katıldı.
 
Osmanlının son yıllarında yaşanan olaylara ilişkin bilgi veren Ekrem Şama, İsrail'in devletinin kuruluşunu anlattı. 
 
Şama, Osmanlı devletinin son yıllarında borç içerisinde yüzdüğünü ifade ederek, İsrail devletinin kurulması amacıyla Abdulahamid Han'dan toprak istendiğini aktardı. 
 
Abdulhamid Han'ın İsrail devletinin kurulmasına karşı çıktığını anlatan Şama, şunları konuştu:
 
"Dış güçler İsrail devletinin kurulması için plan yaptılar. 50 sene sonra devlet kurulması için plan yaptılar. 'Bir 50 sene daha geçince de Tevrat'ta bize vaat edilen toprakları ele geçirelim' dediler. 
Bu günkü Nilden Fırat'a kadar yerlere onlar vaat edilmiş topraklar diyor. Bu günkü Mısır, Filistin, Suriye, Kuzey Irak ve Türkiye'nin büyük bir bölümü, onlara vaat edilen topraklar diye anıyor. Buraları ele geçirmek için adımlar attılar. Abdulhamid Han'a giderek büyük paralar teklif ettiler. Bir heyetle Abdulhamid Han'a geldiler ve para teklif ettiler. Abdulhamid Han, 'bu toprakları dedelerim kan dökerek aldılar. Bİze miras bırakmışlar. Ben bu toprakları size bir şekilde veririm, dökecek kanınız varsa buyrun gelin, başka türlü toprak satmam' dedi. Tekrar geldiler tekrar kovuldular."
 
Abdulhamid Han'ın  siyosnistleri çok iyi tanıdığını ifade eden Şama, siyonistlerin daha sonra Osmanlı ve Kuran'ı yıkma kararı aldığını söyledi.
 
Şama, Osmanlı Devleti içerisinde İttihat ve Terakki cemiyetinin Selanik'te kurulduğunu kaydederek, bu cemiyetin daha sonra siyonistlere hizmet amacıyla kullanıldığını anlattı. 
 
O dönemdeki önemli kişilerin de Abdulhamid Han'ın tahtan indirilmesi için çalışmalar yaptığını söyleyen Şama, daha sonraki yıllarda kardeşin kardeşe vurulduğunu söyledi.
 
Şama, Osmanlı İmparatorluğu'nun asıl yıkımının "31 Mart 1909"da olduğunu aktararak, Enver, Cemal ve Talat Paşaların ihtilalin ardından devlet yönetiminde önemli kademelere geldiğini ifade etti. 
 
Bu süreçten sonra Osmanlı Devletinin yıkımının hızlandığını söyleyen Şama, tecrübesiz paşaların devlet tarafından yönetilmesinin imparatorluğun dağılmasında önemli rol oynadığını kaydetti.
 
Şama, Balkanlardaki Osmanlı topraklarında bir çok oyunun oynandığını, bu nedenle savaşlardan devletin yenilgiyle ayrıldığını söyledi.
 
Osmanlı Devleti'nin yıkılmasının ardından müslümanların cihad şuuruyla savaştığını anlatan Şama, Türkiye topraklarının zor şartlar altında kazanıldığını ve önemli mücadelelerin verildiğine dikkati çekti.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.