LASTİK İŞ
ismail

AHŞAP HEYKEL SEMPOZYUMU SONA ERDİ !

18.06.2015 - 15:42, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

AHŞAP HEYKEL SEMPOZYUMU SONA ERDİ !

bu yıl 22´ncisi gerçekleştirilen Uluslararası Değirmendere Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu sona erdi.

Kocaeli’nin Gölcük İlçesinde bu yıl 22. si gerçekleştirilen, 3 yabancı ve 3 Türk sanatçı “Sarah Hillebrecht (Almanya), Saeid Ahmadi (İran), Marius Bacriu'dan (Romanya) katılırken Türkiye'den Canan Sönmezdağ Zöngör Burak Eren Güler ve Songül Coşkun” un birbirinden güzel eserler çıkarttığı Uluslararası Değirmendere Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu sona erdi. Gölcük İlçesi Değirmendere Çınarlık Meydanı'nda 1994 yılında başlayan ve sadece 1999 yılında Marmara Depremi nedeniyle ara verilen ve bu sene 22. Si düzenlenen Uluslararası Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu, heykel sanatının gelişmesine katkı vererek ve sanatçıların yeni yapıtlar üretmelerini sağlayarak Ahşap Sanatına büyük katkılar veriyor. Gölcük Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Gölcük Kent Konseyi ve Kocaeli Üniversitesi'nin işbirliği ile gerçekleştirilen sempozyum Türkiye'de tek Ahşap Heykel Sempozyumu olma özelliğini taşıyor. Başkan Ellibeş Sanatsal Etkinlikler Gölcüğümüzün Marka Değerini Artırıyor Sanat alanında yapılan bu tür çalışmaların Gölcüğün marka değerini arttırdığını söyleyen Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, “22 yıldır başarıyla süren, devam eden Uluslararası düzeyde bir etkinlik… Türkiye bir ilk, uzun soluklu ara vermeden Uluslararası düzeyde bir Sanatsal Etkinlik. Bu etkinliğe ev sahipliği yapmaktan büyük bir onur ve gurur duymaktayım. Mutlaka Belediye Başkanı olarak çeşitli görevlerimiz, vazifelerimiz ve sorumluluklarımız var. Halkımızın istek ve beklentilerini öncelikli olanlardan başlayarak yapmanın gayreti içerisindeyiz. Bunun üstünde Kültürel ve Sanatsal Etkinliklerle buluşmak, halkımızı buluşturmak bizim açımızdan yerel yönetim olarak çok daha önemli. Biz istekliyiz arzuluyuz, bu anlamda irademizi koyduk, koymaya da devam edeceğiz. Uluslararası düzeyde sanatçılarımızın iştirakiyle de bu sanatsal etkinliğimiz taçlanıyor ve bizleri sonsuz mutlu ediyor” dedi.  
bu yıl 22´ncisi gerçekleştirilen Uluslararası Değirmendere Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu sona erdi.

Kocaeli’nin Gölcük İlçesinde bu yıl 22. si gerçekleştirilen, 3 yabancı ve 3 Türk sanatçı “Sarah Hillebrecht (Almanya), Saeid Ahmadi (İran), Marius Bacriu'dan (Romanya) katılırken Türkiye'den Canan Sönmezdağ Zöngör Burak Eren Güler ve Songül Coşkun” un birbirinden güzel eserler çıkarttığı Uluslararası Değirmendere Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu sona erdi.

Gölcük İlçesi Değirmendere Çınarlık Meydanı'nda 1994 yılında başlayan ve sadece 1999 yılında Marmara Depremi nedeniyle ara verilen ve bu sene 22. Si düzenlenen Uluslararası Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu, heykel sanatının gelişmesine katkı vererek ve sanatçıların yeni yapıtlar üretmelerini sağlayarak Ahşap Sanatına büyük katkılar veriyor. Gölcük Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Gölcük Kent Konseyi ve Kocaeli Üniversitesi'nin işbirliği ile gerçekleştirilen sempozyum Türkiye'de tek Ahşap Heykel Sempozyumu olma özelliğini taşıyor.

Başkan Ellibeş Sanatsal Etkinlikler Gölcüğümüzün Marka Değerini Artırıyor

Sanat alanında yapılan bu tür çalışmaların Gölcüğün marka değerini arttırdığını söyleyen Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, “22 yıldır başarıyla süren, devam eden Uluslararası düzeyde bir etkinlik… Türkiye bir ilk, uzun soluklu ara vermeden Uluslararası düzeyde bir Sanatsal Etkinlik. Bu etkinliğe ev sahipliği yapmaktan büyük bir onur ve gurur duymaktayım. Mutlaka Belediye Başkanı olarak çeşitli görevlerimiz, vazifelerimiz ve sorumluluklarımız var. Halkımızın istek ve beklentilerini öncelikli olanlardan başlayarak yapmanın gayreti içerisindeyiz. Bunun üstünde Kültürel ve Sanatsal Etkinliklerle buluşmak, halkımızı buluşturmak bizim açımızdan yerel yönetim olarak çok daha önemli. Biz istekliyiz arzuluyuz, bu anlamda irademizi koyduk, koymaya da devam edeceğiz. Uluslararası düzeyde sanatçılarımızın iştirakiyle de bu sanatsal etkinliğimiz taçlanıyor ve bizleri sonsuz mutlu ediyor” dedi.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.