LASTİK İŞ

AİLE HEKİMLERİ UYUM EĞİTİMLERİ TAMAMLANDI

Sağlık 24.11.2018 - 09:36, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

AİLE HEKİMLERİ UYUM EĞİTİMLERİ TAMAMLANDI

Kocaeli Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Aile Hekimleri “1. Aşama Uyum Eğitimleri tamamlandı.

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Aile Hekimliği Birimi organizasyonuyla, Kocaeli’de birinci basamak sağlık hizmetlerinin daha iyi ve kaliteli bir şekilde verilebilmesi amacıyla düzenlenen "Aile Hekimliği 1.Aşama Sertifikalı Uyum Eğitimleri” tamamlandı. Geçtiğimiz haftalarda ilk grup aile hekimlerine gerçekleştirilen eğitimler tamamlanmış ve başarılı olan hekimler sertifikalarını almaya hak kazanmıştı. Kocaeli’de aile hekimliği uygulamaları kapsamında sözleşmeli aile hekimi olarak görev yapanlar arasında daha önce “Aile Hekimliği 1.Aşama Sertifikalı Uyum Eğitimi” almamış olan 2. Grup aile hekimlerinin eğitimleri;  Dr. Funda Düven, Dr. Cevdet Yılmaz, Dr. Ülker Mola, Dr. Banu Hopancı, Dr. Ayça  Adile Alboyacı tarafından verildi. Eğitimde; Türkiye ve Dünyada Aile Hekimliğine Geçiş Süreci, Aile Hekimliğinin Tanımı ve Temel İlkeleri İletişimin Temelleri, Hasta-Hekim Görüşmesi, Klinik Problem Çözme, Birinci Basamakta Kadın ve Üreme Sağlığı Hizmetleri, Bebek, Çocuk ve Ergen İzlemleri, Bulaşıcı Hastalıkların İhbar ve Bildirim Sistemi, Birinci Basamakta Bağışıklama Hizmetleri konularına yer verildi. Kocaeli’de görev yapan Aile hekimlerinin 2. Grubuna yönelik olarak uygulanan ve  5 gün boyunca devam eden eğitimler 23.11.2018 tarihi itibariyle tamamlandı ve başarılı olan hekimler sertifikalarını almaya hak kazandı. Sertifika takdim töreninde konuşan İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney “Hekimlik, sürekli kendini güncelleyen ve gelişime açık olan bir meslek grubu durumunda. Sağlık Bakanlığımız eğitime çok önem veriyor ve bu tarz programları destekliyor. Dünyada 1. Basamak sağlık hizmetlerinin önemi her geçen gün çok daha iyi anlaşılıyor. Bu hizmetleri sizlerin katkıları bizlerin çabalarıyla çok daha güzel yerlere taşıyacağız. Öncelikle bu eğitime katkı sağlayan eğitimci hekim arkadaşlarıma, eğitime katılan tüm hekimlerimize ve sertifika programımızda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyor, bu eğitimin hekimlerimize mesleki yaşamlarında önemli katkılar sağlamasını diliyorum” dedi. Program sonunda başarılı olan hekimlere sertifikaları İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, Personel ve Destek Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Coşkun Güler, Başkan Yardımcısı Dr. İrfan Kaynar, Bulaşıcı Hastalıklar ve Aşı Programları Birim Sorumlusu Dr. Mehmet Yılmaz ve eğitimciler tarafından takdim edildi.
Kocaeli Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Aile Hekimleri “1. Aşama Uyum Eğitimleri tamamlandı.

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Aile Hekimliği Birimi organizasyonuyla, Kocaeli’de birinci basamak sağlık hizmetlerinin daha iyi ve kaliteli bir şekilde verilebilmesi amacıyla düzenlenen "Aile Hekimliği 1.Aşama Sertifikalı Uyum Eğitimleri” tamamlandı.

Geçtiğimiz haftalarda ilk grup aile hekimlerine gerçekleştirilen eğitimler tamamlanmış ve başarılı olan hekimler sertifikalarını almaya hak kazanmıştı.

Kocaeli’de aile hekimliği uygulamaları kapsamında sözleşmeli aile hekimi olarak görev yapanlar arasında daha önce “Aile Hekimliği 1.Aşama Sertifikalı Uyum Eğitimi” almamış olan 2. Grup aile hekimlerinin eğitimleri;  Dr. Funda Düven, Dr. Cevdet Yılmaz, Dr. Ülker Mola, Dr. Banu Hopancı, Dr. Ayça  Adile Alboyacı tarafından verildi.

Eğitimde; Türkiye ve Dünyada Aile Hekimliğine Geçiş Süreci, Aile Hekimliğinin Tanımı ve Temel İlkeleri İletişimin Temelleri, Hasta-Hekim Görüşmesi, Klinik Problem Çözme, Birinci Basamakta Kadın ve Üreme Sağlığı Hizmetleri, Bebek, Çocuk ve Ergen İzlemleri, Bulaşıcı Hastalıkların İhbar ve Bildirim Sistemi, Birinci Basamakta Bağışıklama Hizmetleri konularına yer verildi.

Kocaeli’de görev yapan Aile hekimlerinin 2. Grubuna yönelik olarak uygulanan ve  5 gün boyunca devam eden eğitimler 23.11.2018 tarihi itibariyle tamamlandı ve başarılı olan hekimler sertifikalarını almaya hak kazandı.

Sertifika takdim töreninde konuşan İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney “Hekimlik, sürekli kendini güncelleyen ve gelişime açık olan bir meslek grubu durumunda. Sağlık Bakanlığımız eğitime çok önem veriyor ve bu tarz programları destekliyor. Dünyada 1. Basamak sağlık hizmetlerinin önemi her geçen gün çok daha iyi anlaşılıyor. Bu hizmetleri sizlerin katkıları bizlerin çabalarıyla çok daha güzel yerlere taşıyacağız. Öncelikle bu eğitime katkı sağlayan eğitimci hekim arkadaşlarıma, eğitime katılan tüm hekimlerimize ve sertifika programımızda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyor, bu eğitimin hekimlerimize mesleki yaşamlarında önemli katkılar sağlamasını diliyorum” dedi.

Program sonunda başarılı olan hekimlere sertifikaları İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, Personel ve Destek Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Coşkun Güler, Başkan Yardımcısı Dr. İrfan Kaynar, Bulaşıcı Hastalıklar ve Aşı Programları Birim Sorumlusu Dr. Mehmet Yılmaz ve eğitimciler tarafından takdim edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.