LASTİK İŞ
ismail

AİLE KONAK HASTANESİ DOKTORUNA BAŞARI BELGESİ

Sağlık 11.08.2018 - 15:20, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

AİLE KONAK HASTANESİ DOKTORUNA BAŞARI BELGESİ

Sezaryen doğumların azaltılması, normal doğum yaptırma oranlarının yükselmesine yönelik yürütülen çalışmalar çerçevesinde Özel Gölcük Aile Konak Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Emel Bilici, Kocaeli genelinde ilk 5 doktor arasına girerek Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy tarafından başarı belgesi ile ödüllendirildi

Kocaeli Valiliği’nde düzenlenen törene Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, Özel Gölcük Aile Konak Hastanesi’ni temsilen Başhekim Op. Dr. Mehmet Veysel Besnili, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Emel Bilici ve eşi Av. Mehmet Bilici katıldı. Törende bir konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, “Sağlıkta dünya standartlarına yaklaştık. Hatta birçok alanda dünya standartlarını da geçmiş durumdayız. Ancak halen normal doğum ve sezaryen konusunda standartların oldukça gerisindeyiz. Bununla ilgili de 2015 yılında başlayan ve bu senede ivme kazanan Sağlık Bakanlığımızın özel çabaları var. Biz de ilimizde birtakım çalışmalar yapıyoruz. Oransal olarak en fazla normal doğum yaptıran doktor arkadaşlara başarı belgesi veriyoruz. Sayın Valimize de desteklerinden ve kabullerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi. "TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜZERİNDEYİZ” Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, “Kamu hastanelerimizdeki doktorlarımıza normal doğum yaptırma oranlarının yüksekliği nedeniyle başarı belgesi vermiştik. Özel hastanelerimizde de bu konuda duyarlılık gösteren hekimlerimize de başarı belgesi vermek istedik. Sağlık Bakanlığımız konuyu hassasiyetle takip ediyor. Bazen hekimlerimiz zorunluluk durumunda sezaryenle doğum yaptırmak zorunda kalabiliyor. Normal doğum konusunda aileleri de bilinçlendirmek gerekiyor. Kocaeli olarak normal doğumda Türkiye ortalamasının üzerindeyiz. Dünya Sağlık Örgütü’nün ortaya koyduğu kriterleri yakalama adına bu çalışmalar önemli. İnşallah bu yaptığımız çalışma diğer hekimlerimizi de özendirir” dedi. Vali Hüseyin Aksoy, 2018 yılının ilk altı ayında   “Normal Yolla Doğum Yaptırma Oranı Yüksek Olan” Özel Yüzyıl Hastanesinde görevli Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Çiğdem Kılıç, Özel Aile Konak Hastanesinde görevli Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Emel Bilici, Özel Medikal Park Gebze Hastanesinde görevli Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Azize Turhan, Özel Gebze Merkez Hastanesinde görevli Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Cihangir Ay ve Özel Konak Hastanesinde görevli Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Gülçin Uğurel Aydar'ı tebrik ederek, teşekkür belgelerini verdi ve başarılarının devamını diledi.
Sezaryen doğumların azaltılması, normal doğum yaptırma oranlarının yükselmesine yönelik yürütülen çalışmalar çerçevesinde Özel Gölcük Aile Konak Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Emel Bilici, Kocaeli genelinde ilk 5 doktor arasına girerek Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy tarafından başarı belgesi ile ödüllendirildi

Kocaeli Valiliği’nde düzenlenen törene Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, Özel Gölcük Aile Konak Hastanesi’ni temsilen Başhekim Op. Dr. Mehmet Veysel Besnili, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Emel Bilici ve eşi Av. Mehmet Bilici katıldı. Törende bir konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, “Sağlıkta dünya standartlarına yaklaştık. Hatta birçok alanda dünya standartlarını da geçmiş durumdayız. Ancak halen normal doğum ve sezaryen konusunda standartların oldukça gerisindeyiz. Bununla ilgili de 2015 yılında başlayan ve bu senede ivme kazanan Sağlık Bakanlığımızın özel çabaları var. Biz de ilimizde birtakım çalışmalar yapıyoruz. Oransal olarak en fazla normal doğum yaptıran doktor arkadaşlara başarı belgesi veriyoruz. Sayın Valimize de desteklerinden ve kabullerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

"TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜZERİNDEYİZ”
Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, “Kamu hastanelerimizdeki doktorlarımıza normal doğum yaptırma oranlarının yüksekliği nedeniyle başarı belgesi vermiştik. Özel hastanelerimizde de bu konuda duyarlılık gösteren hekimlerimize de başarı belgesi vermek istedik. Sağlık Bakanlığımız konuyu hassasiyetle takip ediyor. Bazen hekimlerimiz zorunluluk durumunda sezaryenle doğum yaptırmak zorunda kalabiliyor. Normal doğum konusunda aileleri de bilinçlendirmek gerekiyor. Kocaeli olarak normal doğumda Türkiye ortalamasının üzerindeyiz. Dünya Sağlık Örgütü’nün ortaya koyduğu kriterleri yakalama adına bu çalışmalar önemli. İnşallah bu yaptığımız çalışma diğer hekimlerimizi de özendirir” dedi.

Vali Hüseyin Aksoy, 2018 yılının ilk altı ayında   “Normal Yolla Doğum Yaptırma Oranı Yüksek Olan” Özel Yüzyıl Hastanesinde görevli Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Çiğdem Kılıç, Özel Aile Konak Hastanesinde görevli Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Emel Bilici, Özel Medikal Park Gebze Hastanesinde görevli Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Azize Turhan, Özel Gebze Merkez Hastanesinde görevli Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Cihangir Ay ve Özel Konak Hastanesinde görevli Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Gülçin Uğurel Aydar'ı tebrik ederek, teşekkür belgelerini verdi ve başarılarının devamını diledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.