LASTİK İŞ

AİLE KONAK SEMİNERLERE DEVAM EDİYOR

Sağlık 03.01.2018 - 11:48, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

AİLE KONAK SEMİNERLERE DEVAM EDİYOR

Gölcük Aile Konak Hastanesi, firma seminerlerine Ford Otosan'la devam etti. Ford Otosan Fabrikası Vehbi Koç Vakfı Gölcük Tesisleri'nde düzenlenen semine, Çocuk Cerrahisi uzmanı Op. Dr. A. Başak KILIÇ'ın sunumuyla gerçekleşti.

Ford Otosan çalışanlarına verilen seminerde, yenidoğan sünnetinden, göbek ve kasık fıtıklarına, çocuklarda kabızlıktan, inmemiş testis problemlerine kadar birçok konuda bilgiler verildi. Çocuk Cerrahisi uzmanı Op. Dr. A. Başak KILIÇ, yenidoğan sünnetinin ilk ayda yapılması gerektiğini, ilerleyen yaşlarda sünnet tercih edilecekse 3 ve 6 yaş aralığında sünnetten kaçınılması gerektiğini vurguladı. Özellikle 3 ve 6 yaş aralığında çocuğun cinsel kimliğinin oluşma yaşı olması sebebiyle travmatik durumların ortaya çıkabildiğini ifade eden KILIÇ,  6 yaş sonrasında yapılan sünnetlerde de çocukların kendi akranlarından aldıkları yanlış bilgilerin sünnete bakış açılarını olumsuz yönde etkilediğini ifade etti. Ağlamaktan fıtık olmaz  Ford Otosan çalışanlarına verilen seminere katılan hamile bayanlardan gelen soruları da cevaplandıran Çocuk Cerrahisi uzmanı Op. Dr. A. Başak KILIÇ, göbek fıtığıyla ilgili gelen soruları cevaplandırarak, göbek fıtığının kolik gaz sancısı gibi sebeplerle çok ağlayan çocuklarda ortaya çıkmasının çok da mümkün olmadığının altını çizerek, göbek fıtığı olan bebeklerin küçük bir operasyonla fıtıktan kolayca kurtulabildiğini ifade etti. Çocuklarda sıkça görülen kabızlık problemine de değinen KILIÇ, günümüzde beslenme probleminin çocuklarda fazlaca görülmesi sebebiyle, özellikle pilav makarna gibi besinlere yönelen çocuklarda kabızlığın sıkça görüldüğü, makatta oluşan çatlak ve yırtılmalar sebebiyle çocukların kabızlık sürecinin daha da uzadığını belirtti. 
Gölcük Aile Konak Hastanesi, firma seminerlerine Ford Otosan'la devam etti. Ford Otosan Fabrikası Vehbi Koç Vakfı Gölcük Tesisleri'nde düzenlenen semine, Çocuk Cerrahisi uzmanı Op. Dr. A. Başak KILIÇ'ın sunumuyla gerçekleşti.
Ford Otosan çalışanlarına verilen seminerde, yenidoğan sünnetinden, göbek ve kasık fıtıklarına, çocuklarda kabızlıktan, inmemiş testis problemlerine kadar birçok konuda bilgiler verildi. Çocuk Cerrahisi uzmanı Op. Dr. A. Başak KILIÇ, yenidoğan sünnetinin ilk ayda yapılması gerektiğini, ilerleyen yaşlarda sünnet tercih edilecekse 3 ve 6 yaş aralığında sünnetten kaçınılması gerektiğini vurguladı. Özellikle 3 ve 6 yaş aralığında çocuğun cinsel kimliğinin oluşma yaşı olması sebebiyle travmatik durumların ortaya çıkabildiğini ifade eden KILIÇ,  6 yaş sonrasında yapılan sünnetlerde de çocukların kendi akranlarından aldıkları yanlış bilgilerin sünnete bakış açılarını olumsuz yönde etkilediğini ifade etti.
Ağlamaktan fıtık olmaz 
Ford Otosan çalışanlarına verilen seminere katılan hamile bayanlardan gelen soruları da cevaplandıran Çocuk Cerrahisi uzmanı Op. Dr. A. Başak KILIÇ, göbek fıtığıyla ilgili gelen soruları cevaplandırarak, göbek fıtığının kolik gaz sancısı gibi sebeplerle çok ağlayan çocuklarda ortaya çıkmasının çok da mümkün olmadığının altını çizerek, göbek fıtığı olan bebeklerin küçük bir operasyonla fıtıktan kolayca kurtulabildiğini ifade etti. Çocuklarda sıkça görülen kabızlık problemine de değinen KILIÇ, günümüzde beslenme probleminin çocuklarda fazlaca görülmesi sebebiyle, özellikle pilav makarna gibi besinlere yönelen çocuklarda kabızlığın sıkça görüldüğü, makatta oluşan çatlak ve yırtılmalar sebebiyle çocukların kabızlık sürecinin daha da uzadığını belirtti. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.