LASTİK İŞ

AİLE KONAK’tan SEPSİS DUYARLILIĞI

Sağlık 24.09.2019 - 10:56, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

AİLE KONAK’tan SEPSİS DUYARLILIĞI

Gölcük Aile Konak Hastanesi, Sepsis Hastalığı’nın önemine dikkat çekmek ve toplumu bilinçlendirmek amacıyla hastane içinde stand kurdu, hastaları bilinçlendirdi

Gölcük Aile Konak Hastanesi, Dünya Sepsis Günü sebebiyle, hastane içinde kurduğu standla, hastaları bilinçlendirerek Sepsis hakkında bilgi verdi. Vücudun enfeksiyonlara karşı gösterdiği kontrolsüz ve abartılı yanıt sonucunda, kendi doku ve organlarına zarar vermeye başlamasıyla ortaya çıkan, bağışıklık sisteminin çökmesine neden olabilen, erken tanı konulup tedavi edilmezse ölümcül seyredebilen bir hastalık olan Sepsis’in önemi hastalara anlatıldı. Personele eğitim verildi Sepsis Günü nedeniyle, hastaneye gelen hastaları bilgilendiren Aile Konak Hastanesi, Enfeksiyon Hastalıkları uzmanı Dr. Asuman ÇALIŞKAN’ın düzenlediği Sepsis bilgilendirme eğitimi ile personellerini de bilinçlendirdi. Sepsis nedir, tanısı ve belirtileri konusunda bilgiler paylaşan Dr. Çalışkan, konuşma bozukluğu, şuur bulanıklığı, titreme, yüksek ateş, kas ağrısı,  nefes darlığı, ciltte renk değişikliği gibi belirtiler veren Sepsis’e karşı duyarlı olunması gerektiğini vurguladı.
Gölcük Aile Konak Hastanesi, Sepsis Hastalığı’nın önemine dikkat çekmek ve toplumu bilinçlendirmek amacıyla hastane içinde stand kurdu, hastaları bilinçlendirdi

Gölcük Aile Konak Hastanesi, Dünya Sepsis Günü sebebiyle, hastane içinde kurduğu standla, hastaları bilinçlendirerek Sepsis hakkında bilgi verdi. Vücudun enfeksiyonlara karşı gösterdiği kontrolsüz ve abartılı yanıt sonucunda, kendi doku ve organlarına zarar vermeye başlamasıyla ortaya çıkan, bağışıklık sisteminin çökmesine neden olabilen, erken tanı konulup tedavi edilmezse ölümcül seyredebilen bir hastalık olan Sepsis’in önemi hastalara anlatıldı.

Personele eğitim verildi

Sepsis Günü nedeniyle, hastaneye gelen hastaları bilgilendiren Aile Konak Hastanesi, Enfeksiyon Hastalıkları uzmanı Dr. Asuman ÇALIŞKAN’ın düzenlediği Sepsis bilgilendirme eğitimi ile personellerini de bilinçlendirdi. Sepsis nedir, tanısı ve belirtileri konusunda bilgiler paylaşan Dr. Çalışkan, konuşma bozukluğu, şuur bulanıklığı, titreme, yüksek ateş, kas ağrısı,  nefes darlığı, ciltte renk değişikliği gibi belirtiler veren Sepsis’e karşı duyarlı olunması gerektiğini vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.