LASTİK İŞ

AİLELERE AFET BİLİNCİ EĞİTİMİ VERİLİYOR

Kocaeli 26.01.2014 - 21:26, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

AİLELERE AFET BİLİNCİ EĞİTİMİ VERİLİYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Eğitim Hizmetleri tarafından Birey ve Aile için Afet Bilinci eğitimi veriliyor

Kocaeli, 17 Ağustos 1999 depreminde büyük acılar yaşamıştı. Bu acılardan ders alan ve afetler yaşanmadan önce gerekli tedbirlerin alınmasına önem veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, afet bilincini geliştirmek amacıyla toplumu bilgilendiren çalışmalar yapıyor. Bu amaçla Büyükşehir Belediyesi Eğitim Hizmetleri tarafından Büyükşehir Meclis Salonu’nda Afet Bilinci eğitimi gerçekleştirildi. BAŞBAKAN ERDOĞAN’IN TALİMATIYLA Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla başlatılan Birey ve Aile için Afet Bilinci eğitimi, özellikle aileler, ev hanımlarını ve çocukları kapsıyor. Evlerde daha çok vakit geçiren ev hanımlarını bilinçlendirilerek, afet karşısında zararın en aza indirilmesi planlanıyor. İLK AŞAMASI BAŞLADI Birey ve Aile için Afet Bilinci eğitiminin ilk aşaması Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapıldı. Sivil savunma uzmanı Mevlüt Şen tarafından verilen eğitimin ilk bölümünde Kocaeli’de oluşabilecek deprem, sel, heyelan risklerini içeren bilgilendirme gerçekleşti. Proje kapsamında ‘’afete hazırlık aşaması, zarar azaltma aşaması, etki analizi, müdahale, iyileştirme ve yeniden yapılandırma’’ konularında katılımcılara bilgi aktarıldı.  
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Eğitim Hizmetleri tarafından Birey ve Aile için Afet Bilinci eğitimi veriliyor

Kocaeli, 17 Ağustos 1999 depreminde büyük acılar yaşamıştı. Bu acılardan ders alan ve afetler yaşanmadan önce gerekli tedbirlerin alınmasına önem veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, afet bilincini geliştirmek amacıyla toplumu bilgilendiren çalışmalar yapıyor. Bu amaçla Büyükşehir Belediyesi Eğitim Hizmetleri tarafından Büyükşehir Meclis Salonu’nda Afet Bilinci eğitimi gerçekleştirildi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN’IN TALİMATIYLA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla başlatılan Birey ve Aile için Afet Bilinci eğitimi, özellikle aileler, ev hanımlarını ve çocukları kapsıyor. Evlerde daha çok vakit geçiren ev hanımlarını bilinçlendirilerek, afet karşısında zararın en aza indirilmesi planlanıyor.

İLK AŞAMASI BAŞLADI

Birey ve Aile için Afet Bilinci eğitiminin ilk aşaması Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapıldı. Sivil savunma uzmanı Mevlüt Şen tarafından verilen eğitimin ilk bölümünde Kocaeli’de oluşabilecek deprem, sel, heyelan risklerini içeren bilgilendirme gerçekleşti. Proje kapsamında ‘’afete hazırlık aşaması, zarar azaltma aşaması, etki analizi, müdahale, iyileştirme ve yeniden yapılandırma’’ konularında katılımcılara bilgi aktarıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.