AK PARTİ'DEN ABD VE İSRAİL'E KUDÜS TEPKİSİ

Gündem 08.12.2017 - 14:44, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

AK PARTİ'DEN ABD VE İSRAİL'E KUDÜS TEPKİSİ

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donalt Trump’un, önceki akşam İslam Dünyası’nın en kutsal yerlerinden birisi olan, Kudüs’ü, İsrail Başkenti olarak tanımasının ardından, İslam Dünyası’nın ABD’ye ve İsrail’e olan tepkisi dinmek bilmiyor. AK Parti Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp, bugün Cuma Namazı Sonrası yaptığı basın açıklaması ile ABD’yi ve İsrail’i sert bir dille eleştirdi

“KUDÜS BİZİM DAVAMIZDIR” AK Parti Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp’in Cuma Namazı sonrası, Teyfik Hoca Camii önünde yaptığı basın açıklamasına, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ile çok sayıda AK Partili ve Sivil  Topluk Kuruluşu temsilcileri katıldı. Başkan Alp, basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “ABD Başkanı Donalt Trump’un hukuksuz Kudüs açıklaması, insanlık vicdanını yaralamış ve bölgemizdeki sorunları derinleştirmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın, kesin bir şekilde ilan ettiği üzere Kudüs, tüm Müslümanların Kırmızı çizgisidir. Bu olay, bölgemizde barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adımdır. Alınan kararın, İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti arttırmaktan başka bir sonucu olmayacaktır.”   “YİNE HÜSRANA UĞRAYACAKLAR” “Asla kabul edilemez gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönülmelidir. İslam’ın sesini susturmak, kendi kurguları olan terör örgütlerini bahne ederek, Müslümanların iradelerini etmek isteyenler, tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır. İslam’ın Harem-i İzzeti olan Kudüs’ü tacize teşebbüs edenler, Türküyle, Arabıyla, Kürdüyle tüm Müslümanlarda Selahaddinm Eyyubi ruhunun dirilip, karşılarına dikildiğini göreceklerdir. Türkiye’nin, İnsanlığın silüeti olan Kudüs’ün mahremiyetine yönelik bu saldırı karşısında, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortaya koyduğu güçlü tepkinin, sonuna kadar arkasundayız.”   “DÜNYA 5’TEN BÜYÜKTÜR” “Dünyadaki tüm Müslümanların, İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı olan Türkiye’nin çağrısına kulak vererek, Kudüs’e sahip çıkacağına inanıyoruz. Diğer taraftan, ABD’nin bu kararı, dünyada yaşayan adeletsizliğin bir tezahürüdür. Bu hadise, Cumhurbaşkanımızın küresel sistemin çarpıklıklarına ve adeletsizliklerine karşı uzun zamandır dile getirdiği, ‘Dünya 5’ten Büyüktür’ itirazının haklılığını teyid etmiştir. İslam kalbina saplanmaya çalışılan bu hançere, ancak tüm Müslümanların iki elin parmaklarının kenetlenmesi gibi bütünleşmesiyle engel olabiliriz. Biz Müslümanlar olarak, Kudüs Davası ve Ümmetin birliği için her türlü çabayı göstermeye, her türlü fedekarlıkta bulunmaya hazırız. Kudüs Davasının sonuna kadar takipçisi olacağız.”   MÜDÜR YILMAZ EKİBİNİN BAŞINDA Başkan Alp’in basın açıklamasında, Gölcük İlçe Müdürlüğü ekipleri, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yılmaz önderliğinde, herhangi bir olumsuzluğa ilkişkin geniş bir güvenlik alması, dikkatlerden kaçmadı. Bu arada, Başkan Alp’in açıklamsı sık sık sloganlarla ve tekbirlerle kesildi. Basın açıklması olaysız bir şekilde sona erdi. 
Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donalt Trump’un, önceki akşam İslam Dünyası’nın en kutsal yerlerinden birisi olan, Kudüs’ü, İsrail Başkenti olarak tanımasının ardından, İslam Dünyası’nın ABD’ye ve İsrail’e olan tepkisi dinmek bilmiyor. AK Parti Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp, bugün Cuma Namazı Sonrası yaptığı basın açıklaması ile ABD’yi ve İsrail’i sert bir dille eleştirdi

“KUDÜS BİZİM DAVAMIZDIR”

AK Parti Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp’in Cuma Namazı sonrası, Teyfik Hoca Camii önünde yaptığı basın açıklamasına, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ile çok sayıda AK Partili ve Sivil  Topluk Kuruluşu temsilcileri katıldı. Başkan Alp, basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “ABD Başkanı Donalt Trump’un hukuksuz Kudüs açıklaması, insanlık vicdanını yaralamış ve bölgemizdeki sorunları derinleştirmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın, kesin bir şekilde ilan ettiği üzere Kudüs, tüm Müslümanların Kırmızı çizgisidir. Bu olay, bölgemizde barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adımdır. Alınan kararın, İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti arttırmaktan başka bir sonucu olmayacaktır.”

 

“YİNE HÜSRANA UĞRAYACAKLAR”

“Asla kabul edilemez gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönülmelidir. İslam’ın sesini susturmak, kendi kurguları olan terör örgütlerini bahne ederek, Müslümanların iradelerini etmek isteyenler, tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır. İslam’ın Harem-i İzzeti olan Kudüs’ü tacize teşebbüs edenler, Türküyle, Arabıyla, Kürdüyle tüm Müslümanlarda Selahaddinm Eyyubi ruhunun dirilip, karşılarına dikildiğini göreceklerdir. Türkiye’nin, İnsanlığın silüeti olan Kudüs’ün mahremiyetine yönelik bu saldırı karşısında, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortaya koyduğu güçlü tepkinin, sonuna kadar arkasundayız.”

 

“DÜNYA 5’TEN BÜYÜKTÜR”

“Dünyadaki tüm Müslümanların, İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı olan Türkiye’nin çağrısına kulak vererek, Kudüs’e sahip çıkacağına inanıyoruz. Diğer taraftan, ABD’nin bu kararı, dünyada yaşayan adeletsizliğin bir tezahürüdür. Bu hadise, Cumhurbaşkanımızın küresel sistemin çarpıklıklarına ve adeletsizliklerine karşı uzun zamandır dile getirdiği, ‘Dünya 5’ten Büyüktür’ itirazının haklılığını teyid etmiştir. İslam kalbina saplanmaya çalışılan bu hançere, ancak tüm Müslümanların iki elin parmaklarının kenetlenmesi gibi bütünleşmesiyle engel olabiliriz. Biz Müslümanlar olarak, Kudüs Davası ve Ümmetin birliği için her türlü çabayı göstermeye, her türlü fedekarlıkta bulunmaya hazırız. Kudüs Davasının sonuna kadar takipçisi olacağız.”

 

MÜDÜR YILMAZ EKİBİNİN BAŞINDA

Başkan Alp’in basın açıklamasında, Gölcük İlçe Müdürlüğü ekipleri, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yılmaz önderliğinde, herhangi bir olumsuzluğa ilkişkin geniş bir güvenlik alması, dikkatlerden kaçmadı.

Bu arada, Başkan Alp’in açıklamsı sık sık sloganlarla ve tekbirlerle kesildi. Basın açıklması olaysız bir şekilde sona erdi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.