LASTİK İŞ
ismail

AK PARTİ DE KONGRE TAKVİMİ NETLEŞİYOR !

Gölcük 20.09.2014 - 11:33, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

AK PARTİ DE KONGRE TAKVİMİ NETLEŞİYOR !

Kon­gre­ler­de aday ya­rı­şı­nın ol­ma­ma­sı ve ‘sür­pri­z’ so­nuç­lar ya­şan­ma­ma­sı için tek lis­tey­le se­çim­le­re gi­dil­me­si ka­rar­laş­tı­rıl­dı.

AKP’de, 27 Ey­lül gü­nü ke­sin­leş­miş kon­gre de­le­ge­le­ri­nin lis­te­si ilan edi­le­cek. Yıl so­nu­na ka­dar il­çe kon­g- re­le­ri, 22 Şu­bat 2015’te ise il kon­gre­le­ri ta­mam­la­na­cak. Ye­rel se­çim­ler­den son­ra ar­ka ar­ka­ya teş­ki­lat ope­ras­yo­nu ya­pan AKP, bu kap­sam­da 28 ye­ni il baş­ka­nı ata­dı. Bu ata­nan isim­le­rin Ha­zi­ran 2015 Mil­let­ve­ki­li Se­çi­mi’n­de aday ol­ma­la­rı­na izin ve­ril­me­ye­cek. Ay­rı­ca kon­gre­de gö­re­ve ge­len il­çe ve il baş­kan­la­rı­nın da mil­let­ve­ki­lliğine aday ol­ma­la­rı­nın önü­ ka­pa­tı­la­cak. Ka­riz­ma ön­le­mi AKP, Tay­yip Er­do­ğan son­ra­sın­da ge­nel baş­kan ka­riz­ma­sı­nı çiz­di­re­cek kon­gre so­nuç­la­rı için ön­lem al­dı. Bir­den faz­la ada­yın ya­rış­tı­ğı kon­gre­ler ol­ma­ya­cak. Tüm il­çe ve il­ler­de aday­lar ‘tek ki­şi­’ üze­rin­de uz­laş­tı­rı­la­cak. Ge­nel Mer­ke­z’e rağ­men ka­zan­ma ve mu­ha­lif ha­re­ket ede­cek ki­şi­le­rin önü­ne ge­çil­miş ola­cak. Güç­lü isim­ler Tüm ka­de­me­ler için güç­lü, ye­rel­de se­vi­len isim­le­re ağır­lık ve­ri­le­cek. Ge­nel Mer­kez, ‘Er­do­ğa­n’­ın şah­sıy­la ka­za­nı­lan se­çim­ler bit­ti­’ yak­la­şı­mı ile ha­re­ket edi­yor. Bu ne­den­le par­ti ka­de­me­le­ri ve mil­let­ve­ki­li aday lis­te­le­rin­de ki­şi­nin ken­di gü­cü ön plan­da tu­tu­la­cak.
Kon­gre­ler­de aday ya­rı­şı­nın ol­ma­ma­sı ve ‘sür­pri­z’ so­nuç­lar ya­şan­ma­ma­sı için tek lis­tey­le se­çim­le­re gi­dil­me­si ka­rar­laş­tı­rıl­dı.

AKP’de, 27 Ey­lül gü­nü ke­sin­leş­miş kon­gre de­le­ge­le­ri­nin lis­te­si ilan edi­le­cek. Yıl so­nu­na ka­dar il­çe kon­g- re­le­ri, 22 Şu­bat 2015’te ise il kon­gre­le­ri ta­mam­la­na­cak. Ye­rel se­çim­ler­den son­ra ar­ka ar­ka­ya teş­ki­lat ope­ras­yo­nu ya­pan AKP, bu kap­sam­da 28 ye­ni il baş­ka­nı ata­dı. Bu ata­nan isim­le­rin Ha­zi­ran 2015 Mil­let­ve­ki­li Se­çi­mi’n­de aday ol­ma­la­rı­na izin ve­ril­me­ye­cek. Ay­rı­ca kon­gre­de gö­re­ve ge­len il­çe ve il baş­kan­la­rı­nın da mil­let­ve­ki­lliğine aday ol­ma­la­rı­nın önü­ ka­pa­tı­la­cak.

Ka­riz­ma ön­le­mi

AKP, Tay­yip Er­do­ğan son­ra­sın­da ge­nel baş­kan ka­riz­ma­sı­nı çiz­di­re­cek kon­gre so­nuç­la­rı için ön­lem al­dı. Bir­den faz­la ada­yın ya­rış­tı­ğı kon­gre­ler ol­ma­ya­cak. Tüm il­çe ve il­ler­de aday­lar ‘tek ki­şi­’ üze­rin­de uz­laş­tı­rı­la­cak. Ge­nel Mer­ke­z’e rağ­men ka­zan­ma ve mu­ha­lif ha­re­ket ede­cek ki­şi­le­rin önü­ne ge­çil­miş ola­cak.

Güç­lü isim­ler

Tüm ka­de­me­ler için güç­lü, ye­rel­de se­vi­len isim­le­re ağır­lık ve­ri­le­cek. Ge­nel Mer­kez, ‘Er­do­ğa­n’­ın şah­sıy­la ka­za­nı­lan se­çim­ler bit­ti­’ yak­la­şı­mı ile ha­re­ket edi­yor. Bu ne­den­le par­ti ka­de­me­le­ri ve mil­let­ve­ki­li aday lis­te­le­rin­de ki­şi­nin ken­di gü­cü ön plan­da tu­tu­la­cak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.