AKAR; DAĞITILAN TABLETLER BOZUK MU?

Asayiş 20.07.2015 - 09:19, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

AKAR; DAĞITILAN TABLETLER BOZUK MU?

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin 6 yıldır sürdürdüğü ve 6. Sınıf öğrenilerine dağıttığı tabletlerin bozuk çıkmasına ilişkin iddiları Meclis gündemine taşıdı.

Özellikle Fatih Projesi kapsamında dağıtılan ve 47 bin tablet bilgisayarın bozuk olduğu iddiları bir çok kez Meclise taşınmış ve konu ulusal basında da geniş yer bulmuştur. Kentimizde  de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 6 yıldır 6.sınıf öğrencilere dağıtmakta olduğu tabletlere ilişkin bir çok sorun ve iddiayı Meclis gündemine taşıyan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, konuya ilişkin İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk’ün cevaplması istemi ile soru önergesi verdi. SOSYAL BELEDİYECİLİK YOK SOSYAL SORUMSUZLUK VAR Akar, 6 yıldır toplam 162 bin tablet dağıtımı yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin son olarak dağıtmış olduğu 27 bin tabletin bir çoğunun daha haftası dolmadan bozulduğunun altını çizerek  öğrenciler ve ailelerinin mutluluklarının hayal kırıklığına dönüştüğünü belirtti. Sözleşme şartlarını ve tabletlerin %60 oran da bozuk çıkması halinde sözleşmenin fesh  edileceğine ilişkin maddenin neye göre belirlendiğini soran Akar,  AKP’li Bakan, Belediye Başkanı ve yöneticilerin şovları ile hediye edilen ve yapılan konuşmalarda hediye edilecek Casper VIA T41 tabletlerin, çalınmaya karşı koruma, antivirüs, ebeveyn kontrolü, öğretmenler için uzaktan yönetim gibi faydalı uygulamalar ve özel eğitim yazılımları ile öğrencilere sadece tablet değil, komple çözüm sunuluyor sözlerine atıfta bulunarak yine  sadece AKP’nin göz mü boyuyor dedi. BOZULAN TABLETLER KAYIT ALTINA ALINMIYOR MU? Akar, dağıtılan tabletlere ilişkin basında da bir çok kez iddiaların gündeme gelmesine rağmen hiçbir açıklamanın yapılmamasının sorumsuzluk olduğuna dikkat çekerek ailelerce teknik servislere götürülen tabletlerle ilgili servis çalışanlarının bugüne kadar herhangi bir kayıt tutulmadığı ve ailelerden ücret talep edildiği iddialarını Bakan Öztürk’e sordu. Bugüne kadar dağıtılan tablet sayısı ve yine yıllara göre teknik servislere yapılan başvuru sayısını da önergesinde belirten Akar konunun takipçisi de olacağını belirti.  
CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin 6 yıldır sürdürdüğü ve 6. Sınıf öğrenilerine dağıttığı tabletlerin bozuk çıkmasına ilişkin iddiları Meclis gündemine taşıdı.

Özellikle Fatih Projesi kapsamında dağıtılan ve 47 bin tablet bilgisayarın bozuk olduğu iddiları bir çok kez Meclise taşınmış ve konu ulusal basında da geniş yer bulmuştur.

Kentimizde  de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 6 yıldır 6.sınıf öğrencilere dağıtmakta olduğu tabletlere ilişkin bir çok sorun ve iddiayı Meclis gündemine taşıyan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, konuya ilişkin İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk’ün cevaplması istemi ile soru önergesi verdi.

SOSYAL BELEDİYECİLİK YOK SOSYAL SORUMSUZLUK VAR

Akar, 6 yıldır toplam 162 bin tablet dağıtımı yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin son olarak dağıtmış olduğu 27 bin tabletin bir çoğunun daha haftası dolmadan bozulduğunun altını çizerek  öğrenciler ve ailelerinin mutluluklarının hayal kırıklığına dönüştüğünü belirtti.

Sözleşme şartlarını ve tabletlerin %60 oran da bozuk çıkması halinde sözleşmenin fesh  edileceğine ilişkin maddenin neye göre belirlendiğini soran Akar,  AKP’li Bakan, Belediye Başkanı ve yöneticilerin şovları ile hediye edilen ve yapılan konuşmalarda hediye edilecek Casper VIA T41 tabletlerin, çalınmaya karşı koruma, antivirüs, ebeveyn kontrolü, öğretmenler için uzaktan yönetim gibi faydalı uygulamalar ve özel eğitim yazılımları ile öğrencilere sadece tablet değil, komple çözüm sunuluyor sözlerine atıfta bulunarak yine  sadece AKP’nin göz mü boyuyor dedi.

BOZULAN TABLETLER KAYIT ALTINA ALINMIYOR MU?

Akar, dağıtılan tabletlere ilişkin basında da bir çok kez iddiaların gündeme gelmesine rağmen hiçbir açıklamanın yapılmamasının sorumsuzluk olduğuna dikkat çekerek ailelerce teknik servislere götürülen tabletlerle ilgili servis çalışanlarının bugüne kadar herhangi bir kayıt tutulmadığı ve ailelerden ücret talep edildiği iddialarını Bakan Öztürk’e sordu. Bugüne kadar dağıtılan tablet sayısı ve yine yıllara göre teknik servislere yapılan başvuru sayısını da önergesinde belirten Akar konunun takipçisi de olacağını belirti.


 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.