LASTİK İŞ
ismail

AKAR “YİNE TARİKAT YİNE ÇOCUKLARA CİNSEL İSTİSMAR“

Gündem 23.04.2016 - 17:22, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

AKAR “YİNE TARİKAT YİNE ÇOCUKLARA CİNSEL İSTİSMAR“

CHP Milletvekili Haydar Akar, Gebze’de bir erkek öğrencinin cinsel istismara uğradığının ortaya çıkması sonrasında yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’yı istifaya çağırdı

Gebze’de geçtiğimiz günlerde meydana gelen tecavüz olayı CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ı harekete getirdi. Buna göre daha önce Gebze ve Büyükşehir belediyelerinin mezarlıklar biriminde görev yapan Cengiz Mahmut B. adlı kişinin imam hatip lisesi öğrencilerine cinsel istismarda bulunduğu ileri sürüldü. TUTANAKLARI AÇIKLADI Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava tutanaklarına göre, şahsın, liseyi bitirdikten sonra kadiri tarikatına bağlı olarak dini sohbetler düzenlediği, mezarlıklarda görev yaptığı dönemde öğrenci Y.T’ye 8. sınıftan itibaren mezarlıktaki odasında cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıktı. Mağdur Y.T’nin davranışlarından şüphelenen bir öğretmeninin Y.T’yi okul rehberlik servisine götürmesiyle olayın ortaya çıktığı, sanığın başka bir öğrenciye de 11 yaşından itibaren cinsel istismarda bulunduğu da iddialar arasında yer aldı. KAÇAK YURT VE EVLERE GÖZ YUMULUYOR Konu hakkında bir açıklama yapan CHP’li Haydar Akar, yasal olmayan yollarla faaliyet gösteren bazı dernek, vakıf ve cemaatlerin siyaseti ve dini istismar ettiğini belirtti. Akar, “Bu gruplar kaçak yurtlar ve evler açarak, öğrencileri kendi amaçları doğrultusunda yetiştirme girişimlerinde bulunuyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı bu vakıf, dernek ve cemaatlere göz yumuyor” dedi. İSTİFA ÇAĞRISI YAPTI Cinsel istismar girişimlerinde bulunan kişilerin genellikle özgüveni düşük bireyler olduğunu kaydeden Akar, şöyle konuştu: “Bu kişiler otoriteye sahip olduklarında gereksinimlerini, doğal olmayan yollardan karşılamayı deniyorlar. Hukukun yok sayılması bu kişilere aşırı bir güven veriyor. Fakat Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerini, bu sözde din adamının eline bırakarak çocukların cinsel istismara uğramalarına neden olmuştur. Bakan Nabi Avcı derhal istifa etmelidir.”
CHP Milletvekili Haydar Akar, Gebze’de bir erkek öğrencinin cinsel istismara uğradığının ortaya çıkması sonrasında yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’yı istifaya çağırdı

Gebze’de geçtiğimiz günlerde meydana gelen tecavüz olayı CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ı harekete getirdi. Buna göre daha önce Gebze ve Büyükşehir belediyelerinin mezarlıklar biriminde görev yapan Cengiz Mahmut B. adlı kişinin imam hatip lisesi öğrencilerine cinsel istismarda bulunduğu ileri sürüldü.
TUTANAKLARI AÇIKLADI
Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava tutanaklarına göre, şahsın, liseyi bitirdikten sonra kadiri tarikatına bağlı olarak dini sohbetler düzenlediği, mezarlıklarda görev yaptığı dönemde öğrenci Y.T’ye 8. sınıftan itibaren mezarlıktaki odasında cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıktı. Mağdur Y.T’nin davranışlarından şüphelenen bir öğretmeninin Y.T’yi okul rehberlik servisine götürmesiyle olayın ortaya çıktığı, sanığın başka bir öğrenciye de 11 yaşından itibaren cinsel istismarda bulunduğu da iddialar arasında yer aldı.
KAÇAK YURT VE EVLERE GÖZ YUMULUYOR
Konu hakkında bir açıklama yapan CHP’li Haydar Akar, yasal olmayan yollarla faaliyet gösteren bazı dernek, vakıf ve cemaatlerin siyaseti ve dini istismar ettiğini belirtti. Akar, “Bu gruplar kaçak yurtlar ve evler açarak, öğrencileri kendi amaçları doğrultusunda yetiştirme girişimlerinde bulunuyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı bu vakıf, dernek ve cemaatlere göz yumuyor” dedi.
İSTİFA ÇAĞRISI YAPTI
Cinsel istismar girişimlerinde bulunan kişilerin genellikle özgüveni düşük bireyler olduğunu kaydeden Akar, şöyle konuştu: “Bu kişiler otoriteye sahip olduklarında gereksinimlerini, doğal olmayan yollardan karşılamayı deniyorlar. Hukukun yok sayılması bu kişilere aşırı bir güven veriyor. Fakat Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerini, bu sözde din adamının eline bırakarak çocukların cinsel istismara uğramalarına neden olmuştur. Bakan Nabi Avcı derhal istifa etmelidir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.