AKTİF YAŞAMA ENGELİMİZ YOK

07.11.2016 - 19:50, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

AKTİF YAŞAMA ENGELİMİZ YOK

Gölcük Belediyesinin Gölcük Kent Konseyi ve Kocaeli Üniversitesi işbirliğiyle Gölcük Vizyon 2023 projesi Kapsamında Gölcük Belediyesi Kapalı Yüzme Havuzunda Çarşamba ve Cuma günleri 14.00-15.00 saatleri arasında “Aktif Yaşama Engelimiz Yok” projesi gerçekleştiriliyor.

Proje kapsamında Kocaeli Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından belirlenen eğitmenler engelli vatandaşlara havuzlarda eğitim vererek egzersizler konusunda yardımcı oluyor. Eğitmenler tarafından eğitimin amaçları hakkında bilgi verilerek bu eğitimlerle engelli vatandaşların hiçbir bireyden farklı olmadığına vurgu yapıldı.  Eğitmenler eşliğinde, havuzda gerçekleştirilen egzersizlerin engelli vatandaşların kas yapısını güçlendirdiği, bu sayede engelli bireylerin iyileşme sürecine de etki ettiğini belirtiliyor. Engelli bireylere yönelik yılsonuna kadar devam edecek olan  “Aktif Yaşama Engelimiz Yok” projesinin havuz programının dışında kasım ayı itibariyle de okçuluk eğitimlerine başlanacak. Ayrıca; Proje Başlangıcında ve Bitiminde Spor Alanı Testleri olarak;  Fiziksel uygunluk testleri (Brock part, beden kitle endeksi, yağ yüzdeleri vb), Kaba motor beceri testleri ve Hareket analizleri uygulanacak. Program Başlangıcında ve Bitiminde Uygulanacak Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Alanı Testleri olarak; WHOQOL Yaşam Kalitasi Ölçeği, Wellness Ölçeği uygulanacak olup Ön-son test sonuçlarının değerlendirilmesi yapılarak model oluşturulacak.          
Gölcük Belediyesinin Gölcük Kent Konseyi ve Kocaeli Üniversitesi işbirliğiyle Gölcük Vizyon 2023 projesi Kapsamında Gölcük Belediyesi Kapalı Yüzme Havuzunda Çarşamba ve Cuma günleri 14.00-15.00 saatleri arasında “Aktif Yaşama Engelimiz Yok” projesi gerçekleştiriliyor.

Proje kapsamında Kocaeli Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından belirlenen eğitmenler engelli vatandaşlara havuzlarda eğitim vererek egzersizler konusunda yardımcı oluyor.

Eğitmenler tarafından eğitimin amaçları hakkında bilgi verilerek bu eğitimlerle engelli vatandaşların hiçbir bireyden farklı olmadığına vurgu yapıldı.  Eğitmenler eşliğinde, havuzda gerçekleştirilen egzersizlerin engelli vatandaşların kas yapısını güçlendirdiği, bu sayede engelli bireylerin iyileşme sürecine de etki ettiğini belirtiliyor.

Engelli bireylere yönelik yılsonuna kadar devam edecek olan  “Aktif Yaşama Engelimiz Yok” projesinin havuz programının dışında kasım ayı itibariyle de okçuluk eğitimlerine başlanacak.

Ayrıca; Proje Başlangıcında ve Bitiminde Spor Alanı Testleri olarak;  Fiziksel uygunluk testleri (Brock part, beden kitle endeksi, yağ yüzdeleri vb), Kaba motor beceri testleri ve Hareket analizleri uygulanacak.

Program Başlangıcında ve Bitiminde Uygulanacak Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Alanı Testleri olarak; WHOQOL Yaşam Kalitasi Ölçeği, Wellness Ölçeği uygulanacak olup Ön-son test sonuçlarının değerlendirilmesi yapılarak model oluşturulacak.

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.