LASTİK İŞ
ismail

AKV GAZETECİLERİ AĞIRLADI

Gündem 14.05.2019 - 18:16, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

AKV GAZETECİLERİ AĞIRLADI

Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen “Kariyer Günleri” kapsamında Kocaeli TV Genel Yayın Yönetmeni Kadriye Karademir ve ATV / A Haber Bölge Koordinatörü Hakan Süer’i ağırladık. Gazetecilik alanı öğrencileriyle bir araya gelen tecrübeli gazeteciler deneyimlerini geleceğin gazetecileriyle paylaştılar.

Okulun Gazetecilik Alan Şefi Hasan Taşkın moderatörlüğünde gerçekleştirilen etkinlik, Kocaeli TV Genel Yayın Yönetmeni Kadriye Karademir ve ATV / A Haber Muhabiri Hakan Süer’in sundukları  ve hazırladıkları haberlerden derledikleri videolarla başladı. Kocaeli TV Genel Yayın Yönetmeni Kadriye Karademir kendini tanıtarak başladığı konuşmasında Kocaeli Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu olduğunu ve şu anda da Kocaeli Üniversitesi bünyesinde gazetecilik alanında yüksek lisans eğitimine devam ettiğini belirtti. Meslekle ilgili ilk deneyimlerini üniversitenin ilk haftası başvurduğu ve üç yıl boyunca sunuculuğunu yaptığı radyo programı sayesinde kazandığını dile getiren Kandemir, sözlerine şöyle devam etti: “Mezun olduktan sonra işe nereden başlamam gerektiği konusunda endişeler yaşadım. Elimde tecrübem var, haber okuyorum, haber yazmayı biliyorum, iyi yerlerde staj yaptım ama işte bulmam lazımdı. Tabii ki ilk etapta hayaller olmadı. Seni bir anda alıp bir ana haber koltuğuna oturtmayacaklar elbette. Bazen hedefleri daraltma da lazım. Başarabileceğin hedefler için önce o işi tecrübe ederek donanımlı hale gelmen gerekir.” A Haber muhabiri Hakan Süer ise Afrin’de savaş muhabirliği yaptığından bahsederek şu sözleri dile getirdi: ” Ben Afrin Operasyonunda savaş muhabiri olarak görev yaptım. 1 ay kadar Afrin’de kaldım. Haberciliği ben orada yaşadığımı düşünüyorum. Onlarla o cephenin altında, bombaların altında gerçek habercilik yapıldığını gördüm. Bu işi yapan herkesin de savaş muhabirliği yapması gerektiğini düşünüyorum. Ben orada binlerce mehmetçikle tanıştım ve o soğuk havada hiçbirinin gözünde zerre korku görmedim. Sonra bana da bir cesaret geldi. Ben bir ay boyunca orada, ateş altında, korkusuzca çalıştım. İyi işler de yaptığımı düşünüyorum.” Genç adayların sorularını da yanıtlayan usta gazeteciler özellikle iş bulma konusunda çekinceleri bulunan öğrencilere tavsiyelerde bulundular. Süer muhabirlikte başarılı olmanın en önemli çıkış noktasının istekli olmak olduğunu belirterek “ Ben bu işi yapacağım dedikten sonra önünüzde hiçbir engel kalmaz. Benim ekibimde bulunan üç arkadaşımla yıllardır gayet başarılı işlere imza attık. Siz işinizi doğru yaparsanız, her zaman çalışacak kurumlar bulursunuz.”dedi.
Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen “Kariyer Günleri” kapsamında Kocaeli TV Genel Yayın Yönetmeni Kadriye Karademir ve ATV / A Haber Bölge Koordinatörü Hakan Süer’i ağırladık. Gazetecilik alanı öğrencileriyle bir araya gelen tecrübeli gazeteciler deneyimlerini geleceğin gazetecileriyle paylaştılar.

Okulun Gazetecilik Alan Şefi Hasan Taşkın moderatörlüğünde gerçekleştirilen etkinlik, Kocaeli TV Genel Yayın Yönetmeni Kadriye Karademir ve ATV / A Haber Muhabiri Hakan Süer’in sundukları  ve hazırladıkları haberlerden derledikleri videolarla başladı. Kocaeli TV Genel Yayın Yönetmeni Kadriye Karademir kendini tanıtarak başladığı konuşmasında Kocaeli Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu olduğunu ve şu anda da Kocaeli Üniversitesi bünyesinde gazetecilik alanında yüksek lisans eğitimine devam ettiğini belirtti. Meslekle ilgili ilk deneyimlerini üniversitenin ilk haftası başvurduğu ve üç yıl boyunca sunuculuğunu yaptığı radyo programı sayesinde kazandığını dile getiren Kandemir, sözlerine şöyle devam etti: “Mezun olduktan sonra işe nereden başlamam gerektiği konusunda endişeler yaşadım. Elimde tecrübem var, haber okuyorum, haber yazmayı biliyorum, iyi yerlerde staj yaptım ama işte bulmam lazımdı. Tabii ki ilk etapta hayaller olmadı. Seni bir anda alıp bir ana haber koltuğuna oturtmayacaklar elbette. Bazen hedefleri daraltma da lazım. Başarabileceğin hedefler için önce o işi tecrübe ederek donanımlı hale gelmen gerekir.”

A Haber muhabiri Hakan Süer ise Afrin’de savaş muhabirliği yaptığından bahsederek şu sözleri dile getirdi: ” Ben Afrin Operasyonunda savaş muhabiri olarak görev yaptım. 1 ay kadar Afrin’de kaldım. Haberciliği ben orada yaşadığımı düşünüyorum. Onlarla o cephenin altında, bombaların altında gerçek habercilik yapıldığını gördüm. Bu işi yapan herkesin de savaş muhabirliği yapması gerektiğini düşünüyorum. Ben orada binlerce mehmetçikle tanıştım ve o soğuk havada hiçbirinin gözünde zerre korku görmedim. Sonra bana da bir cesaret geldi. Ben bir ay boyunca orada, ateş altında, korkusuzca çalıştım. İyi işler de yaptığımı düşünüyorum.”

Genç adayların sorularını da yanıtlayan usta gazeteciler özellikle iş bulma konusunda çekinceleri bulunan öğrencilere tavsiyelerde bulundular. Süer muhabirlikte başarılı olmanın en önemli çıkış noktasının istekli olmak olduğunu belirterek “ Ben bu işi yapacağım dedikten sonra önünüzde hiçbir engel kalmaz. Benim ekibimde bulunan üç arkadaşımla yıllardır gayet başarılı işlere imza attık. Siz işinizi doğru yaparsanız, her zaman çalışacak kurumlar bulursunuz.”dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.