LASTİK İŞ

ALTINTAŞ “HASANEYN KÖYÜNÜ KARANTİNA ALTINA ALDIK”

Gündem 08.07.2018 - 14:41, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ALTINTAŞ “HASANEYN KÖYÜNÜ KARANTİNA ALTINA ALDIK”

Hasaneyn köyünde şarbon paniği yaşandı. Köye 15 gün hayvan giriş çıkışı yasaklandı.

Hasaneyn köyünde yaşanan şarbon paniği ile ilgili görüştüğümüz kaymakam Mustafa Altıntaş “Bu konuda gelen ihbarı değerlendirdik. Geçici rapor ile köye hayvan giriş çıkışını yasakları. gerçek Rapor bir kaç gün içerisinde çıkacak. İlçe tarım Müdürlüğümüz köyde gereken önlemleri alıyor. Teması olanlar Hastanelere yönlendiriliyor. Hayvanlara aşılama işlemi başladı.  kesin raparo  göre önlem alacağız” dedi. Olay nasıl gelişmişti.    Hasaneyn Köyü'nde yaşayan Hayrettin Akman isimli vatandaş kolundaki yarayı ameliyat ettirmek için hastaneye gitti. Hayrettin Akman’a hastanede yapılan tahliller sonucu şarbon virüsüne rastlandığı öğrenildi.  Durum hemen Kocaeli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne bildirildi. Tarım İl Müdürlüğü de hemen köyde araştırmalara başlarken, yapılan incelemeler sonucu Hasaneyn Köyü'ne 15 gün hayvan giriş çıkışı yasaklandı. MÜDÜRLÜĞE İLETİLDİ Durum hemen Kocaeli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne iletildi. Tarım İl Müdürlüğü köyde araştırmalara başlarken, yapılan incelemeler sonucu Hasaneyn Köyü'ne 15 gün hayvan giriş çıkışı yasaklandı. İKİ HAYVANDA ANORMAL DAVRANIŞ Konuyla ilgili açıklama yapan Gölcük İlçe Tarım Müdürü Nebahat Hocaoğlu şunları söyledi: “İki hayvanda anormal davranışlara rastlanıyor. Bunun üzerine hayvan sahipleri veteriner hekimlere haber veriyor. Hekimlerimiz şarbon şüphesi ile bölgenin karantina naltına alınması gerektiği bilgisini veriyor. Tam olarak şarbon var diyemeyiz çünkü hayvanla temas eden kişilerden sadece Hayrettin Akman hastalanıyor. Hastaneye giden Oktay Saral’da herhangi bir hastalık çıkmıyor. BÖLGE KARANTİNAYA ALINDI Hayvanlardan aldığımız numuneyi pazartesi günü inceleteceğiz. Birkaç gün içinde ne olduğu kesinleşecektir. Biz her ihtimale karşı hayvanla temas edenlerin hastaneye gitmesi uyarısında bulunduk. Akabinde bölgeyi karantina altına aldık." ŞARBON NEDİR? Şarbon, Bacillus anthracis isimli bakterinin sebep olduğu bir hastalıktır. Antraks ismiyle bilinen şarbon özellikle sığır, koyun, keçi ve deve gibi otçul memeli hayvanların bir hastalığı olmakla beraber insanlarda, diğer memelilerde ve bazı kuşlarda da görülebilmektedir.
Hasaneyn köyünde şarbon paniği yaşandı. Köye 15 gün hayvan giriş çıkışı yasaklandı.

Hasaneyn köyünde yaşanan şarbon paniği ile ilgili görüştüğümüz kaymakam Mustafa Altıntaş “Bu konuda gelen ihbarı değerlendirdik. Geçici rapor ile köye hayvan giriş çıkışını yasakları. gerçek Rapor bir kaç gün içerisinde çıkacak. İlçe tarım Müdürlüğümüz köyde gereken önlemleri alıyor. Teması olanlar Hastanelere yönlendiriliyor. Hayvanlara aşılama işlemi başladı.  kesin raparo  göre önlem alacağız” dedi.


Olay nasıl gelişmişti.    Hasaneyn Köyü'nde yaşayan Hayrettin Akman isimli vatandaş kolundaki yarayı ameliyat ettirmek için hastaneye gitti. Hayrettin Akman’a hastanede yapılan tahliller sonucu şarbon virüsüne rastlandığı öğrenildi.  Durum hemen Kocaeli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne bildirildi. Tarım İl Müdürlüğü de hemen köyde araştırmalara başlarken, yapılan incelemeler sonucu Hasaneyn Köyü'ne 15 gün hayvan giriş çıkışı yasaklandı.

MÜDÜRLÜĞE İLETİLDİ
Durum hemen Kocaeli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne iletildi. Tarım İl Müdürlüğü köyde araştırmalara başlarken, yapılan incelemeler sonucu Hasaneyn Köyü'ne 15 gün hayvan giriş çıkışı yasaklandı.

İKİ HAYVANDA ANORMAL DAVRANIŞ
Konuyla ilgili açıklama yapan Gölcük İlçe Tarım Müdürü Nebahat Hocaoğlu şunları söyledi: “İki hayvanda anormal davranışlara rastlanıyor. Bunun üzerine hayvan sahipleri veteriner hekimlere haber veriyor. Hekimlerimiz şarbon şüphesi ile bölgenin karantina naltına alınması gerektiği bilgisini veriyor. Tam olarak şarbon var diyemeyiz çünkü hayvanla temas eden kişilerden sadece Hayrettin Akman hastalanıyor. Hastaneye giden Oktay Saral’da herhangi bir hastalık çıkmıyor.

BÖLGE KARANTİNAYA ALINDI
Hayvanlardan aldığımız numuneyi pazartesi günü inceleteceğiz. Birkaç gün içinde ne olduğu kesinleşecektir. Biz her ihtimale karşı hayvanla temas edenlerin hastaneye gitmesi uyarısında bulunduk. Akabinde bölgeyi karantina altına aldık."

ŞARBON NEDİR?
Şarbon, Bacillus anthracis isimli bakterinin sebep olduğu bir hastalıktır. Antraks ismiyle bilinen şarbon özellikle sığır, koyun, keçi ve deve gibi otçul memeli hayvanların bir hastalığı olmakla beraber insanlarda, diğer memelilerde ve bazı kuşlarda da görülebilmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.