LASTİK İŞ
ismail

''AMERİKA BİZE KULLANILMIŞ İÇ ÇAMAŞIRI SATMIŞ''

Gündem 30.04.2019 - 14:09, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

''AMERİKA BİZE KULLANILMIŞ İÇ ÇAMAŞIRI SATMIŞ''

11. Kocaeli Kitap Fuarı’nda “Bölgesel Güç Türkiye” adlı söyleşi gerçekleştiren Nedret Ersanel, “Resmen hayal dünyasında yaşıyormuşuz” dedi.

Gazeteci, yazar, TV programcısı ve yorumcu Nedret Ersanel, 11. Kocaeli Kitap Fuarı’na katıldı. Yahya Kaptan Konferans Salonu’nda söyleşini gerçekleştiren Ersanel, söyledikleri ile katılımcıları hem şaşırttı hem de meraklandırdı. “Hep iç politika konuşurduk ama şuanda geldiğimiz noktada dış politikayı da konuşur olduk” diyerek konuşmasına başlayan Ersanel, “Ne yaşamımız, ne para ne kurum kuruluşlar ne de ordumuz bize ait değilmiş. Hayal dünyasında yaşıyormuşuz. Her şeyimiz Amerika Birleşik Devletleri(ABD)’nmiş. Bize kullanılmış iç çamaşırı bile satmış. Bizler de bu iç çamaşırları almak için uzun kuyruklar oluşturmuşuz” dedi.   “HAYAL DÜNYASINDA YAŞIYORMUŞUZ” Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlenen Kocaeli Kitap Fuarı’nda sevenleriyle konferansta buluşan Nedret Ersanel, “İyisiyle kötüsüyle 15 yıl yaşadık. Türkiye gibi anahtar pozisyonundaki bir ülkenin değişimi de toplumsal siyasal bir şekilde oldu. 90’larda bir patron vardı ABD ama Türkiye’nin değişim süreci de ABD’nin sorgulanmaya başladığı bir zamana denk geldi. Dünya yeni bir Türkiye’nin olduğunu fark etti. Bizim Amerika ile 70 yıllık tarihimiz herkesin gözleri önüne serildi. Bu serim sonunda anladık ki ne yaşamımız ne paramız ne kurum kuruluşlarımız ne de ordu bize ait değilmiş. Resmen hayal dünyasında yaşıyormuşuz” diye söyledi.   “HER ŞEYİMİZ AMERİKA’YA AİTMİŞ” “Uçaklarımız, pilotlarımız eğitimimiz tamamen Amerikalılara aitmiş” diyerek sözlerine devam eden Ersanel, “15 Temmuz’da kendi evlatlarımız sandığımız kişiler bizlere bomba attı. Sonra dedik ki bu nasıl oldu? Bu alanda çalışan biri olarak araştırmalarım sonucu çok utandım. İlk ciddi temas 1949’da oldu. Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünden sonra başlıyor bu değişim. Eğitim ve Tarım Bakanlığı gitmiş. Zehirlemişler bizi. Bize kullanılmış iç çamaşırı bile sattılar. Bu iç çamaşırları almak için uzun kuyruklar oluştu. Buda yaşandı ülkemizde” diye konuştu.   “ADAMLAR BİZİ 60 YIL ÖNCE ÇÖZMÜŞ” “Amerika’nın Türkiye’de girmediği siyasi parti de kalmamıştır” da diyen Nedret Ersanel, "60 yıl önce çözdükleri bir olay var. Bizim arşivimizde yok Amerika’da ulaştığım belgelerde Komünizmi kötüleyen propaganda yapan Amerikalılar Türkiye’de bunu yapmamış. Biri sormuş neden Türkiye’de yapmıyoruz diye. Cevap şu olmuş, ‘Türklere bu propagandayı yaparsanız Türkler işkillenir ve Komünizmi araştırmaya başlar. Hiç gerek yok, onlar zaten komünistliği sevmiyor’ şeklinde olmuştur. Adamlar o zamanlardan bizi çözmüşler” şeklinde konuştu.
11. Kocaeli Kitap Fuarı’nda “Bölgesel Güç Türkiye” adlı söyleşi gerçekleştiren Nedret Ersanel, “Resmen hayal dünyasında yaşıyormuşuz” dedi.

Gazeteci, yazar, TV programcısı ve yorumcu Nedret Ersanel, 11. Kocaeli Kitap Fuarı’na katıldı. Yahya Kaptan Konferans Salonu’nda söyleşini gerçekleştiren Ersanel, söyledikleri ile katılımcıları hem şaşırttı hem de meraklandırdı. “Hep iç politika konuşurduk ama şuanda geldiğimiz noktada dış politikayı da konuşur olduk” diyerek konuşmasına başlayan Ersanel, “Ne yaşamımız, ne para ne kurum kuruluşlar ne de ordumuz bize ait değilmiş. Hayal dünyasında yaşıyormuşuz. Her şeyimiz Amerika Birleşik Devletleri(ABD)’nmiş. Bize kullanılmış iç çamaşırı bile satmış. Bizler de bu iç çamaşırları almak için uzun kuyruklar oluşturmuşuz” dedi.

 

“HAYAL DÜNYASINDA YAŞIYORMUŞUZ”

Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlenen Kocaeli Kitap Fuarı’nda sevenleriyle konferansta buluşan Nedret Ersanel, “İyisiyle kötüsüyle 15 yıl yaşadık. Türkiye gibi anahtar pozisyonundaki bir ülkenin değişimi de toplumsal siyasal bir şekilde oldu. 90’larda bir patron vardı ABD ama Türkiye’nin değişim süreci de ABD’nin sorgulanmaya başladığı bir zamana denk geldi. Dünya yeni bir Türkiye’nin olduğunu fark etti. Bizim Amerika ile 70 yıllık tarihimiz herkesin gözleri önüne serildi. Bu serim sonunda anladık ki ne yaşamımız ne paramız ne kurum kuruluşlarımız ne de ordu bize ait değilmiş. Resmen hayal dünyasında yaşıyormuşuz” diye söyledi.

 

“HER ŞEYİMİZ AMERİKA’YA AİTMİŞ”

“Uçaklarımız, pilotlarımız eğitimimiz tamamen Amerikalılara aitmiş” diyerek sözlerine devam eden Ersanel, “15 Temmuz’da kendi evlatlarımız sandığımız kişiler bizlere bomba attı. Sonra dedik ki bu nasıl oldu? Bu alanda çalışan biri olarak araştırmalarım sonucu çok utandım. İlk ciddi temas 1949’da oldu. Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünden sonra başlıyor bu değişim. Eğitim ve Tarım Bakanlığı gitmiş. Zehirlemişler bizi. Bize kullanılmış iç çamaşırı bile sattılar. Bu iç çamaşırları almak için uzun kuyruklar oluştu. Buda yaşandı ülkemizde” diye konuştu.

 

“ADAMLAR BİZİ 60 YIL ÖNCE ÇÖZMÜŞ”

“Amerika’nın Türkiye’de girmediği siyasi parti de kalmamıştır” da diyen Nedret Ersanel, "60 yıl önce çözdükleri bir olay var. Bizim arşivimizde yok Amerika’da ulaştığım belgelerde Komünizmi kötüleyen propaganda yapan Amerikalılar Türkiye’de bunu yapmamış. Biri sormuş neden Türkiye’de yapmıyoruz diye. Cevap şu olmuş, ‘Türklere bu propagandayı yaparsanız Türkler işkillenir ve Komünizmi araştırmaya başlar. Hiç gerek yok, onlar zaten komünistliği sevmiyor’ şeklinde olmuştur. Adamlar o zamanlardan bizi çözmüşler” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.