LASTİK İŞ
ismail

AMERİKA VE İSRAİL FETÖYÜ KULLANDI

Gündem 06.05.2018 - 16:45, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

AMERİKA VE İSRAİL FETÖYÜ KULLANDI

10. Kocaeli Kitap Fuarında 15 Temmuzun romanını yazan yazar-yönetmen Muhittin İzzet Kandur, “Generallerin Gecesi” isimli kitabını anlattı

Dünyaca tanınmış Bonanza Dizisinin yönetmeni olan yazar Muhittin İzzet Kandur, 15 Temmuz’un romanı “Generallerin Gecesi” isimli kitabını 10. Kocaeli Kitap Fuarı’nda anlattı. Bu kitabı yazmak zorunda kaldım diyen Kandur, 14 Temmuzda İstanbul’a geldiğini gözlerinin önünde tarihsel olayların gerçekleştiğini söyledi. Gördüklerimi yazmamama imkân yoktu diyen Kandur, “15 Temmuzda gösterdiği cesaret sebebiyle Recep Tayyip Erdoğan dünyada çok popüler bir hale geldi. Kitap İngiltere, Amerika ve Arap dünyasında oldukça iyi satıyor” dedi.   TEKLİF GELİRSE FİLMİNİDE YAPARIM Katılımcıların sorularını cevaplayan Kandur, bir prodüksiyon teklifi olursa 15 Temmuzun filmini de çekebileceğini ifade etti. 2008 yılında Davos’ta yapılan ekonomi zirvesinde Erdoğan ile İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres arasındaki tartışma sonrası, İsrail ve ABD Erdoğan’dan kurtulma planını devreye soktu diyen Kandur, Davos sonrası İslam dünyasında Türkiye’nin bir lider konumunda olduğunu söyledi.    ORTADOĞU ÜLKELERİNE UMUT OLDU Türkiye’nin Rusya ve doğu bloğunun yanında politik olarak yer alması doğru diyen Kandur, Türkiye’nin Amerika’dan bağımsız bir politika yürüttüğünü ifade etti. “Türkiye uzun yıllardır pro-Amerikan bir politika yürütüyordu. Erdoğan’ın bağımsız Türkiye politikası oluşturması çok iyi oldu. Ortadoğu’daki ülkelere umut verdi bu tutum. Sinema bir eğlencedir. Bir mesaj kaygısı taşımaz. Bazı fikirler edinsek de iyi sinema mesaj vermez eğlendirir. Bir film bazen bin kitaba bedeldir. Sinemanın bu anlamda çok güçlü etkisi vardır.”   AMERİKA VE İSRAİL FETÖYÜ KULLANDI Kandur; “Amerika politikasının parçası olarak ülkelerde rejim değiştirmektir. Türkiye kendi halkı tarafından kurtarıldı. Tüm partiler birleşerek bu olaya karşı çıktı. Bu birleşme tarihsel olarak çok önemli. Amerikalılar ve İsraillilerin FETÖ’yü kullandıklarını biliyoruz.  Türkiye’nin bu olaydan kurtulması diğer dünya ülkeleri için anlam taşıyor” dedi. Konferans sonunda “Generallerin Gecesi” isimli kitabını imzaladı.   Muhittin İzzet Kandur kimdir? Muhittin Kandur 1938 yılında ataları 19 yy. da Kuzey Kafkasya’dan göç edip Ürdün Amman’da yerleşmiş olan Çerkes bir ailenin evladı olarak dünyaya geldi. Lise ve üniversite öğrenimini ABD’de yaptı. Kaliforniya Claremond Graduate School’dan 1961 yılında mezun olup, 1962’de Standford Üniversitesi’nde master yaptı. 1964 yılında Claremond Üniversitesi’nde felsefe doktorası yaptı. Richmond İndiana Earham Collage’dan 1966 yılında mezun oldu. Çerkesçe, Rusça, Arapça, Almanca, İngilizce, İspanyolca ve Fransızca bilen Kandur,1970’li yıllarda TRT’de oynayan “Bonanza” filminin yönetmeni.
10. Kocaeli Kitap Fuarında 15 Temmuzun romanını yazan yazar-yönetmen Muhittin İzzet Kandur, “Generallerin Gecesi” isimli kitabını anlattı

Dünyaca tanınmış Bonanza Dizisinin yönetmeni olan yazar Muhittin İzzet Kandur, 15 Temmuz’un romanı “Generallerin Gecesi” isimli kitabını 10. Kocaeli Kitap Fuarı’nda anlattı. Bu kitabı yazmak zorunda kaldım diyen Kandur, 14 Temmuzda İstanbul’a geldiğini gözlerinin önünde tarihsel olayların gerçekleştiğini söyledi. Gördüklerimi yazmamama imkân yoktu diyen Kandur, “15 Temmuzda gösterdiği cesaret sebebiyle Recep Tayyip Erdoğan dünyada çok popüler bir hale geldi. Kitap İngiltere, Amerika ve Arap dünyasında oldukça iyi satıyor” dedi.

 

TEKLİF GELİRSE FİLMİNİDE YAPARIM

Katılımcıların sorularını cevaplayan Kandur, bir prodüksiyon teklifi olursa 15 Temmuzun filmini de çekebileceğini ifade etti. 2008 yılında Davos’ta yapılan ekonomi zirvesinde Erdoğan ile İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres arasındaki tartışma sonrası, İsrail ve ABD Erdoğan’dan kurtulma planını devreye soktu diyen Kandur, Davos sonrası İslam dünyasında Türkiye’nin bir lider konumunda olduğunu söyledi. 

 

ORTADOĞU ÜLKELERİNE UMUT OLDU

Türkiye’nin Rusya ve doğu bloğunun yanında politik olarak yer alması doğru diyen Kandur, Türkiye’nin Amerika’dan bağımsız bir politika yürüttüğünü ifade etti. “Türkiye uzun yıllardır pro-Amerikan bir politika yürütüyordu. Erdoğan’ın bağımsız Türkiye politikası oluşturması çok iyi oldu. Ortadoğu’daki ülkelere umut verdi bu tutum. Sinema bir eğlencedir. Bir mesaj kaygısı taşımaz. Bazı fikirler edinsek de iyi sinema mesaj vermez eğlendirir. Bir film bazen bin kitaba bedeldir. Sinemanın bu anlamda çok güçlü etkisi vardır.”

 

AMERİKA VE İSRAİL FETÖYÜ KULLANDI

Kandur; “Amerika politikasının parçası olarak ülkelerde rejim değiştirmektir. Türkiye kendi halkı tarafından kurtarıldı. Tüm partiler birleşerek bu olaya karşı çıktı. Bu birleşme tarihsel olarak çok önemli. Amerikalılar ve İsraillilerin FETÖ’yü kullandıklarını biliyoruz.  Türkiye’nin bu olaydan kurtulması diğer dünya ülkeleri için anlam taşıyor” dedi. Konferans sonunda “Generallerin Gecesi” isimli kitabını imzaladı.

 

Muhittin İzzet Kandur kimdir?

Muhittin Kandur 1938 yılında ataları 19 yy. da Kuzey Kafkasya’dan göç edip Ürdün Amman’da yerleşmiş olan Çerkes bir ailenin evladı olarak dünyaya geldi. Lise ve üniversite öğrenimini ABD’de yaptı. Kaliforniya Claremond Graduate School’dan 1961 yılında mezun olup, 1962’de Standford Üniversitesi’nde master yaptı. 1964 yılında Claremond Üniversitesi’nde felsefe doktorası yaptı. Richmond İndiana Earham Collage’dan 1966 yılında mezun oldu. Çerkesçe, Rusça, Arapça, Almanca, İngilizce, İspanyolca ve Fransızca bilen Kandur,1970’li yıllarda TRT’de oynayan “Bonanza” filminin yönetmeni.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.