LASTİK İŞ
ismail

ANA OKULU ÖĞRENCİLERİNE AFET BİLİNCİ ÖĞRETİLDİ

16.11.2019 - 10:04, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ANA OKULU ÖĞRENCİLERİNE AFET BİLİNCİ ÖĞRETİLDİ

İlçemizin başarılı okullardan Gölcük Şirinköy Anaokulu bahçesinde düzenlenen programla yapılan maketlerle uygulamalı olarak temel Afet bilincini öğretiler.

Gölcük Şirinköy Anaokulu yaptığı etkinliklerde bu kez Temel Afet Bilinci Eğitimi projesi kapsamında çeşitli maketler yaparak okul bahçesinde program etkinliği düzenledi. Düzenlenen etkinliğe, Gölcük ilçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Gölcük Şirinköy Anaokulu Müdürü Fatma Köroğlu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul öğretmenleri, veliler ve minik öğrenciler katılım sağladılar.   Programda günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı yapan Anaokulu müdürü Fatma Köroğlu; “tarih devirlerinden bu yana Türkiye Büyük ölçüde can kaybı yaralanma ve mal kaybına yol açan doğal felaketlerle sık sık karşılaşmıştır. Bu doğal tehlikeler arasında başta depremler olmak üzere, heyelanlar, su baskınları, kaya ve çığ düşmeleri ve kuraklık önemli oranda zararlara yol açmıştır. Ormansızlaşma sonucunda şiddetlenen erozyon doğal afet tehlike ve risklerini daha da arttırmıştır. Yirminci yüzyılın başlangıcında bu yana meydana gelen doğal afetler sonucunda 87 bin kişi hayatını kayıp etmiş, 210 bin üzerinde kişi ise ciddi oranda yaralanmıştır. Ayrıcı bu afetler sonucunda 651 bin civarında konut yıkılmış ve hasar görmüştür.   Bu bilgi ve istatistiki verilen ışığı altında ülkemizin karşı karşıya bulunduğu doğal olayların afete dönüştürülmemesi için, olaylar olmadan önce alınması gereken önlemleri yeniden hatırlamak ve hatırlatmak üzere çıktığımız bu yolda Minikler İçin Temel Afet Bilinci Eğitimi ile okul öncesi öğrencilerinde farkındalık oluşturmak istedik. Velilerimiz ve öğrencilerimizin proje çalışması yapmalarını teşvik ederek aileleri de eğitim sarmalına dahil ettik” şeklinde konuştu.   Ardından konuşan okul müdür yardımcısı Ebru Arslan Kıyak; “okul öncesi çocukların gözünden baktığımız zaman yaşamımızın bir parçası olan afet ve acil durumlar anlamlandırılması güç olaylar olabilir. Yanşanan olaylarla ilgili çocukların Gelişim Özelliklerine uygun şekilde bilgilendirmemiz onların bu olayları daha kolay algılayabilmelerini sağlar. Bu sebeple çıktığımız bu yolda Miniklere Temel Afet Bilinci Eğitimi isimli projemizi hayata geçirmeye karar verdik” dedi.    Fahri Haner 
İlçemizin başarılı okullardan Gölcük Şirinköy Anaokulu bahçesinde düzenlenen programla yapılan maketlerle uygulamalı olarak temel Afet bilincini öğretiler.

Gölcük Şirinköy Anaokulu yaptığı etkinliklerde bu kez Temel Afet Bilinci Eğitimi projesi kapsamında çeşitli maketler yaparak okul bahçesinde program etkinliği düzenledi. Düzenlenen etkinliğe, Gölcük ilçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Gölcük Şirinköy Anaokulu Müdürü Fatma Köroğlu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul öğretmenleri, veliler ve minik öğrenciler katılım sağladılar.

 

Programda günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı yapan Anaokulu müdürü Fatma Köroğlu; “tarih devirlerinden bu yana Türkiye Büyük ölçüde can kaybı yaralanma ve mal kaybına yol açan doğal felaketlerle sık sık karşılaşmıştır. Bu doğal tehlikeler arasında başta depremler olmak üzere, heyelanlar, su baskınları, kaya ve çığ düşmeleri ve kuraklık önemli oranda zararlara yol açmıştır. Ormansızlaşma sonucunda şiddetlenen erozyon doğal afet tehlike ve risklerini daha da arttırmıştır. Yirminci yüzyılın başlangıcında bu yana meydana gelen doğal afetler sonucunda 87 bin kişi hayatını kayıp etmiş, 210 bin üzerinde kişi ise ciddi oranda yaralanmıştır. Ayrıcı bu afetler sonucunda 651 bin civarında konut yıkılmış ve hasar görmüştür.

 

Bu bilgi ve istatistiki verilen ışığı altında ülkemizin karşı karşıya bulunduğu doğal olayların afete dönüştürülmemesi için, olaylar olmadan önce alınması gereken önlemleri yeniden hatırlamak ve hatırlatmak üzere çıktığımız bu yolda Minikler İçin Temel Afet Bilinci Eğitimi ile okul öncesi öğrencilerinde farkındalık oluşturmak istedik. Velilerimiz ve öğrencilerimizin proje çalışması yapmalarını teşvik ederek aileleri de eğitim sarmalına dahil ettik” şeklinde konuştu.

 

Ardından konuşan okul müdür yardımcısı Ebru Arslan Kıyak; “okul öncesi çocukların gözünden baktığımız zaman yaşamımızın bir parçası olan afet ve acil durumlar anlamlandırılması güç olaylar olabilir. Yanşanan olaylarla ilgili çocukların Gelişim Özelliklerine uygun şekilde bilgilendirmemiz onların bu olayları daha kolay algılayabilmelerini sağlar. Bu sebeple çıktığımız bu yolda Miniklere Temel Afet Bilinci Eğitimi isimli projemizi hayata geçirmeye karar verdik” dedi. 

 

Fahri Haner 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.