LASTİK İŞ

ANA OKULU ÖĞRENCİLERİNE YANGIN EĞİTİMİ VERİLDİ

Eğitim 21.08.2019 - 13:24, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ANA OKULU ÖĞRENCİLERİNE YANGIN EĞİTİMİ VERİLDİ

Kocaeli Büyükşehir itfaiye ekibi tarafından anaokulunda eğitim gören minik öğrencilere yangın ve canlı kurtarma eğitimi verildi.

İlçemizde uzun zamandan beri hizmet veren ve sürekli bilgilendirme etkinliklerini düzenleyen Gölcük Anakucağı Gündüz Bakım Evi ve Çocuk kulübü bu yılda ilk etkinliğine başladı. Gölcük Anakucağı Gündüz Bakım Evi ve Çocuk kulübü dün yangın eğitimi etkinliği düzenledi. Minik öğrencilere yangın eğitimi vermek üzere Kocaeli Büyükşehir itfaiye ekibinden İlknur Erdoğan ve Tolga Akçil katıldı. Yangın eğitiminde İlknur Erdoğan ve Tolga Akçil minik öğrencilere şu şekilde bilgi verdi. ÇOCUKLARIMIZI YANGINA KARŞI EĞİTİM VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ İlknur Erdoğan ve Tolga Akçil; “Biz itfaiye ekibi olarak olası bir yangında olay yerine en hızlı bir şekilde ulaşarak ve olay yerinin güvenliği sağlayarak yangına müdahale ederek yangını söndürüyoruz. Aynı zamanda her hangi bir yerde mahsur kalan insanları kurtarıyoruz. Yine canlı hayvanların sıkıştığı yerlerden kurtarıyoruz. Bu yaptığımız kurtarma işlemleridir. Fakat birde yangın olaylarının sebebiyet veren maddeleri var. Bunlardan biri evde çakmak veya kibritle oynandığında evde bulunan her hangi bir eşyanın tutuşmasıyla yangın çıkar. Bundan dolayı evde veya başka bir yerde yangına sebebiyet veren çakmak ve kibritle oynamanız gerekir. Yanı yangına sebebiyet veren yanıcı maddelerden uzak durmalıyız” şeklinde eğitim verdiler. KÜÇÜK YAŞTA HER TÜR EĞİTİMİ ALMALILAR Gölcük Anakucağı Gündüz Bakım Evi ve Çocuk Kulübü Müdürü Salih Demircan; “biz kurum olarak kurumumuzda eğitim gören minik çocuklarımızı doğal afetlere karşı bilgilendirme eğitimlerini veriyoruz. Buradaki amaç çocuklarımızın bu tür eğitimleri bu küçük yaşta öğrenmeleri çok önemlidir. Bu tür etkinliklerimiz önümüzdeki günlerde devam edecektir” dedi.   Fahri Haner
Kocaeli Büyükşehir itfaiye ekibi tarafından anaokulunda eğitim gören minik öğrencilere yangın ve canlı kurtarma eğitimi verildi.

İlçemizde uzun zamandan beri hizmet veren ve sürekli bilgilendirme etkinliklerini düzenleyen Gölcük Anakucağı Gündüz Bakım Evi ve Çocuk kulübü bu yılda ilk etkinliğine başladı. Gölcük Anakucağı Gündüz Bakım Evi ve Çocuk kulübü dün yangın eğitimi etkinliği düzenledi. Minik öğrencilere yangın eğitimi vermek üzere Kocaeli Büyükşehir itfaiye ekibinden İlknur Erdoğan ve Tolga Akçil katıldı. Yangın eğitiminde İlknur Erdoğan ve Tolga Akçil minik öğrencilere şu şekilde bilgi verdi.

ÇOCUKLARIMIZI YANGINA KARŞI EĞİTİM VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ

İlknur Erdoğan ve Tolga Akçil; “Biz itfaiye ekibi olarak olası bir yangında olay yerine en hızlı bir şekilde ulaşarak ve olay yerinin güvenliği sağlayarak yangına müdahale ederek yangını söndürüyoruz. Aynı zamanda her hangi bir yerde mahsur kalan insanları kurtarıyoruz. Yine canlı hayvanların sıkıştığı yerlerden kurtarıyoruz. Bu yaptığımız kurtarma işlemleridir. Fakat birde yangın olaylarının sebebiyet veren maddeleri var. Bunlardan biri evde çakmak veya kibritle oynandığında evde bulunan her hangi bir eşyanın tutuşmasıyla yangın çıkar. Bundan dolayı evde veya başka bir yerde yangına sebebiyet veren çakmak ve kibritle oynamanız gerekir. Yanı yangına sebebiyet veren yanıcı maddelerden uzak durmalıyız” şeklinde eğitim verdiler.

KÜÇÜK YAŞTA HER TÜR EĞİTİMİ ALMALILAR

Gölcük Anakucağı Gündüz Bakım Evi ve Çocuk Kulübü Müdürü Salih Demircan; “biz kurum olarak kurumumuzda eğitim gören minik çocuklarımızı doğal afetlere karşı bilgilendirme eğitimlerini veriyoruz. Buradaki amaç çocuklarımızın bu tür eğitimleri bu küçük yaşta öğrenmeleri çok önemlidir. Bu tür etkinliklerimiz önümüzdeki günlerde devam edecektir” dedi.

 

Fahri Haner

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.