ANA SINIFI ÖĞRENCİLERİNDEN ASKERLERE MEKTUP

Gölcük 12.12.2016 - 16:29, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ANA SINIFI ÖĞRENCİLERİNDEN ASKERLERE MEKTUP

Çanakkale Savaşı'nın kazanılmasında önemli rol oynayan Nusret Mayın Gemisi'nin aslına sadık kalınarak yeniden yapılan 'TCG Nusret' gemisi, Donanma Komutanlığı'nda ziyarete açıldı. Minik öğrenciler, askerler için yazdıkları mektupları gemi komutanına verdi.

Gölcük Deniz Ana Üs Komutanlığındaki etkinlikte, aralarında öğrencilerin de bulunduğu vatandaşlar, Çanakkale Deniz Zaferi'nin vatandaşlara, özellikle gençlere bilimsel veriler ışığında aktarılmasını sağlamak amacıyla Gölcük Tersanesi Komutanlığında aslına sadık kalınarak yeniden inşa edilen, 11 Şubat 2011'de Türk bayrağı çekilerek Deniz Kuvvetleri Komutanlığı emrine verilen TCG Nusret'i gezme fırsatı buldu.  Aslına sadık kalınarak yeniden yapılan 'TCG Nusret' gemisi, Donanma Komutanlığına gelen ziyaretçiler, savaş unsurlarının bulunduğu Poyraz Limanı'na alındı. Katılımcılara, TCG Nusret Gemi Komutanı Deniz Yüzbaşı Burak Kandaş tarafından gemiyle ilgili bilgi verildi. Öğrenciler daha sonra Çanakkale Deniz Zaferi'nin anlatıldığı alana geçti. Burada canlı anlatım ve video sunumların ardından öğrenciler, 1915'li yıllardaki Nusret Gemisi'nin subay, astsubay ve erlerinin yaşam mahallerini görme fırsatı buldu.  ASKER ABİLERİNE MEKTUP YAZDILAR Gölcük Şirinköy Anaokulunun öğrencileri, askerlere yazdıkları mektupları Yüzbaşı Kandaş'a teslim etti. Bu arada, TCG Nusret'i yılda 200-250 bin kişinin ziyaret ettiği, diğer müze gemilerden farklı olarak gemide seyir yapılabildiği kaydedildi. Piri Reis İlkokulu 4'üncü sınıf öğrencisi Göktuğ Evirgen, Nusret Gemisi'nin Çanakkale'de döşediği mayınlarla savaşın seyrini değiştirdiğini anımsattı. TCG Nusret Gemisi'nden çok etkilendiğini ifade eden Evirgen, okulda öğrendikleri bilgileri burada pekiştirdiklerini belirtti. Öğrencilerden Zeynep Demir de geminin tarihteki yerinin görsel olarak anlatıldığını belirterek, öğrendiği bilgilerin işlerine yarayacağını ifade etti
Çanakkale Savaşı'nın kazanılmasında önemli rol oynayan Nusret Mayın Gemisi'nin aslına sadık kalınarak yeniden yapılan 'TCG Nusret' gemisi, Donanma Komutanlığı'nda ziyarete açıldı. Minik öğrenciler, askerler için yazdıkları mektupları gemi komutanına verdi.

Gölcük Deniz Ana Üs Komutanlığındaki etkinlikte, aralarında öğrencilerin de bulunduğu vatandaşlar, Çanakkale Deniz Zaferi'nin vatandaşlara, özellikle gençlere bilimsel veriler ışığında aktarılmasını sağlamak amacıyla Gölcük Tersanesi Komutanlığında aslına sadık kalınarak yeniden inşa edilen, 11 Şubat 2011'de Türk bayrağı çekilerek Deniz Kuvvetleri Komutanlığı emrine verilen TCG Nusret'i gezme fırsatı buldu. 

Aslına sadık kalınarak yeniden yapılan 'TCG Nusret' gemisi, Donanma Komutanlığına gelen ziyaretçiler, savaş unsurlarının bulunduğu Poyraz Limanı'na alındı. Katılımcılara, TCG Nusret Gemi Komutanı Deniz Yüzbaşı Burak Kandaş tarafından gemiyle ilgili bilgi verildi. Öğrenciler daha sonra Çanakkale Deniz Zaferi'nin anlatıldığı alana geçti. Burada canlı anlatım ve video sunumların ardından öğrenciler, 1915'li yıllardaki Nusret Gemisi'nin subay, astsubay ve erlerinin yaşam mahallerini görme fırsatı buldu. 
ASKER ABİLERİNE MEKTUP YAZDILAR
Gölcük Şirinköy Anaokulunun öğrencileri, askerlere yazdıkları mektupları Yüzbaşı Kandaş'a teslim etti. Bu arada, TCG Nusret'i yılda 200-250 bin kişinin ziyaret ettiği, diğer müze gemilerden farklı olarak gemide seyir yapılabildiği kaydedildi. Piri Reis İlkokulu 4'üncü sınıf öğrencisi Göktuğ Evirgen, Nusret Gemisi'nin Çanakkale'de döşediği mayınlarla savaşın seyrini değiştirdiğini anımsattı. TCG Nusret Gemisi'nden çok etkilendiğini ifade eden Evirgen, okulda öğrendikleri bilgileri burada pekiştirdiklerini belirtti. Öğrencilerden Zeynep Demir de geminin tarihteki yerinin görsel olarak anlatıldığını belirterek, öğrendiği bilgilerin işlerine yarayacağını ifade etti

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.