Android'li cebinizi ve tabletinizi adeta baştan yaratmanıza izin verecek 5 Custom ROM makalemizde...

27.08.2013 - 02:28, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

Android'li cebinizi ve tabletinizi adeta baştan yaratmanıza izin verecek 5 Custom ROM makalemizde...

Daha fazlasını isteyen Android sahiplerindenseniz, bir Custom ROM yükleyerek telefonunuzu Android'in son sürümüne yükseltebilir, ona hız ve yeni bir görünüm kazandırabilirsiniz. Bu makalemizde en iyi Custom ROM'ları sizin için seçtik. Android, son yıllarda Google tarafından kararlı bir biçimde geliştiriliyor. İşletim sisteminden daha fazlasını almak için Go Launcher Ex veya Nova Launcher gibi alternatif giriş ekranlarını deneyebilirsiniz. Ancak gözünüz daha derin değişiklikler yapmaktaysa, bu durumda yolunuz Custom ROM'lar ile kesişiyor. Android topluluğunun ortaya çıkardığı, küçük görsel ayarlamalardan baştan aşağı değiştirilmiş bir sisteme birçok farklı ROM bulmanız mümkün. Makalemizde en iyi ve en popüler 5 ROM'u ele alacağız - CyanogenMod, MIUI, AOKP, Paranoid Android ve SlimBean. Not: Root'lama ve Custom ROM yükleme işleminin akıllı cebinizin veya tabletinizin garantisini yakabileceğini unutmayın. En kötü durumda cihazınızı kullanılmaz hale getirmeniz de mümkün. Bu nedenle ne yaptığınızdan eminseniz devam edin ve talimatlarımıza harfiyen uymaya çalışın. Cihazınıza gelebilecek zararlar, sizin sorumluğunuzda olacaktır. Custom ROM yükleyebilmek için cebinizi veya tabletinizi root'lamış olmanız, bunun yanında TWRP (Team Win Recovery Project) gibi bir recovery (kurtarma) aracı yüklemiş olmanız gerekmektedir.

Daha fazlasını isteyen Android sahiplerindenseniz, bir Custom ROM yükleyerek telefonunuzu Android'in son sürümüne yükseltebilir, ona hız ve yeni bir görünüm kazandırabilirsiniz. Bu makalemizde en iyi Custom ROM'ları sizin için seçtik.

Android, son yıllarda Google tarafından kararlı bir biçimde geliştiriliyor. İşletim sisteminden daha fazlasını almak için Go Launcher Ex veya Nova Launcher gibi alternatif giriş ekranlarını deneyebilirsiniz. Ancak gözünüz daha derin değişiklikler yapmaktaysa, bu durumda yolunuz Custom ROM'lar ile kesişiyor. Android topluluğunun ortaya çıkardığı, küçük görsel ayarlamalardan baştan aşağı değiştirilmiş bir sisteme birçok farklı ROM bulmanız mümkün.

Makalemizde en iyi ve en popüler 5 ROM'u ele alacağız - CyanogenMod, MIUI, AOKP, Paranoid Android ve SlimBean.

Not: Root'lama ve Custom ROM yükleme işleminin akıllı cebinizin veya tabletinizin garantisini yakabileceğini unutmayın. En kötü durumda cihazınızı kullanılmaz hale getirmeniz de mümkün. Bu nedenle ne yaptığınızdan eminseniz devam edin ve talimatlarımıza harfiyen uymaya çalışın. Cihazınıza gelebilecek zararlar, sizin sorumluğunuzda olacaktır. Custom ROM yükleyebilmek için cebinizi veya tabletinizi root'lamış olmanız, bunun yanında TWRP (Team Win Recovery Project) gibi bir recovery (kurtarma) aracı yüklemiş olmanız gerekmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.